Körsbärstinktur på månskin: recept på torkade, frysta, färska, soltorkade bär

Hemlagade alkoholhaltiga drycker beredda med egna händer är en verklig stolthet hos skickliga destillatörer. Körsbärstinktur på månskin har en ljus arom och rik rubinfärg. Med strikt överensstämmelse med receptet kan du få en produkt av utmärkt kvalitet, som inte kommer att vara sämre än butikerna.

Kan körsbär insistera på månskin

Beredningen av en mängd olika alkoholhaltiga drycker med tillsats av frukt och bär blir mer och mer populär för varje år. När du konsumeras med måtta tillåter förtroendet för produktens kvalitet dig att inte oroa dig för eventuella hälsoproblem. Körsbärsbär ger tinkturen inte bara en bärsmak utan berikar den också med användbara ämnen.

Viktig! Körsbär är en naturlig källa till hemoglobin. Användningen av tinkturen förbättrar cirkulationssystemet.

Det finns ett stort antal recept för att göra en drink från månskin och körsbärsbär. Du kan använda både mogna frukter och skalad massa. Förutom färska bär kan du använda torkade eller frysta.

Körsbärstinktur hjälper till att förbättra kardiovaskulär funktion

Vissa läkare avråder från att förbereda en körsbärstinktur från månskin på bär med frön. De innehåller en liten mängd hydrocyansyra, vilket kan skada människokroppen. Koncentrationen av ett sådant ämne är dock mycket liten, dessutom neutraliseras den lätt genom att tillsätta en liten mängd socker till månskenet.

Hur man gör körsbärslikör med månskin

Den viktigaste ingrediensen i någon alkoholhaltig dryck är en kvalitetsbas. Körsbär insisteras bäst på hemgjord hemgjord månskin. För detta används ett dubbeldestillationsdestillat, renat från skadliga föroreningar. Råmaterialets hållfasthet kan variera beroende på önskad slutlig hållfasthet för drycken. Det är bäst att använda ett 40-50 graders destillat.

Körsbär är nästa oumbärliga komponent i månskintinkturen. Det är bäst att använda söta sorter av bär. Dessa inkluderar Volochaevka, Zhivitsa, Tamaris, Shokoladnitsa och Shpanka.

Viktig! Om bären inte är tillräckligt söta justeras surhetsnivån genom att tillsätta lite mer socker än i det föreslagna receptet.

Innan de läggs i burkar tvättas bären ordentligt. Beroende på receptet som används kan du kasta dem hela i tinkturen, eller så kan du ta bort fröna och rulla massan genom en köttkvarn. Om frysta körsbär används tas is bort och överflödig fukt får rinna ut. Torkade bär hälls helt enkelt med månskin.

Infusion äger rum på en mörk plats, saknar direkt solljus. Efter att bären helt ger smak till månskin filtreras drycken genom flera lager av gasväv. Den färdiga produkten flaskas och lagras.

Hur mycket körsbär insisterar på månskin

Hur lång tid bären är i alkohol kan variera mycket beroende på receptet som används. Man bör komma ihåg att processen att överföra smak och arom inte sker direkt. Även vid användning av praktiskt riven bär kan infusionstiden inte vara mindre än 1 vecka.

Infusion varar från 1 till 6 veckor, beroende på recept.

Om färska eller frysta bär används är den genomsnittliga beredningstiden för drycken 2-3 veckor. Torkad frukt infunderas i ungefär en månad. Den här tiden räcker för att månsken helt ska absorbera de aromämnen och aromatiska ämnena. Dessutom rekommenderar erfarna destillatörer att hålla den färdiga produkten i ett par veckor för en mer balanserad smak.

Recept för körsbärstinktur för månskin

Varje erfaren destilleri har sina egna favoritrecept och hemligheter att göra alkoholhaltiga drycker. Det verifierade förhållandet mellan ingredienser gör att du kan få en balanserad infusion som överraskar även erfarna alkoholhaltiga finsmakare.

Bland de ytterligare komponenterna används oftast socker. Det gör att du kan göra den färdiga produkten mer balanserad. Dessutom läggs ofta körsbärsblad eller chips till månskin för en mer ädel smak. Den färdiga tinkturen kompletteras perfekt med citron, kanel och vanilj.

Cherry moonshine med frön

Det vanligaste receptet är att använda hela bär i tinkturen. För att göra deras smak så ljus som möjligt, rekommenderar experter att torka körsbären något. För att göra detta placeras frukterna i en ugn i 3-4 timmar vid en temperatur på upp till 80 grader.

För att göra en körsbärstinktur av månskin behöver du:

 • 1,5 kg bär;
 • 700 ml hemdestillat;
 • 400-500 g strösocker.

De beredda körsbären placeras i en 3 liters burk, blandas med socker och hälls över med destillat. Alla ingredienser blandas försiktigt. Burken stängs hermetiskt med ett nylonlock och placeras på en mörk plats i 15 dagar.

Viktig! Du kan också använda färska körsbär, men i det här fallet kan den färdiga produkten vara lite vattnig.

Tinkturen filtreras genom gasväv vikta i flera lager. Resterande bär pressas försiktigt ut ur saften. När du använder ett 45-graders destillat blir styrkan hos den färdiga tinkturen 20-25 grader.

Månskinns tinktur på torkade körsbär

Infusionsprocessen på torkade frukter är vanligtvis mer tidskrävande än traditionella recept. Bär behöver ytterligare tid för att överföra smak- och aromföreningar. På grund av det faktum att torkade körsbär praktiskt taget inte innehåller vatten, visar sig den färdiga tinkturen på månskin vara starkare.

För att förbereda det behöver du:

 • 1 kg torkade bär;
 • 1 liter månskin;
 • 500 g socker.

Torkade körsbär är nyckeln till en starkare färdig produkt

Körsbären blandas med strösocker och destilleras i en stor glasburk. Den korkas upp och placeras i ett mörkt rum i 4-5 veckor. Skaka innehållet i behållaren några dagar. Den färdiga tinkturen av månskin på torkade körsbär filtreras och tappas på flaska.

Hur man infunderar månskin på frysta körsbär

Innan du förbereder drycken måste du tina upp bären. De överförs till en djup behållare och lämnas i kylskåpet över natten. Därefter dräneras det resulterande vattnet.

För att förbereda en sådan drink måste du:

 • 1 kg frysta körsbär;
 • 1 liter 45% destillat;
 • 500 g socker.

Alla ingredienser blandas i en stor behållare, täcks med gasbind och placeras i ett skåp i cirka 2-3 veckor. Det är mycket viktigt att regelbundet skaka bär och månskin för en jämnare diffusion. Den färdiga produkten filtreras och tappas på flaska.Det är tillrådligt att låta det vila i ca 10-15 dagar innan det serveras.

Hur man infunderar månskin på urholkade körsbär

Med hjälp av fruktmassan får du en ljusare smak av produkten. Dessutom kommer dess grad att bli betydligt lägre på grund av den höga vattenhalten.

För att förbereda en sådan tinktur behöver du:

 • 1 liter hemdestillat;
 • 1 kg körsbär;
 • 400 g strösocker.

Det första steget är att ta bort benen. För att göra detta kan du använda både en vanlig stift och en speciell enhet. Den resulterande massan tillsätts i en 3 liters burk. Socker tillsätts där och alkohol hälls in.

Viktig! För att hålla den slutliga styrkan inte för låg, är det bättre att använda ett hemdestillat med 50-60 graders styrka.

En stor mängd vatten i frukten minskar tinkturens slutliga hållfasthet

Burken är täckt med lock och placeras i ett mörkt skåp i ett par veckor. En gång med några dagar skakas dess innehåll. Därefter filtreras tinkturen från frukten och hälls i beredda flaskor.

Snabb körsbärstinktur på månskin

Om du vill få den färdiga produkten så snabbt som möjligt kan du använda en beprövad metod. För att göra detta tvättas körsbären ordentligt, fröna tas bort och rullas i en köttkvarn. Den resulterande massan blandas i hemlagat 60% destillat och socker i förhållandet 2: 2: 1.

Viktig! Körsbärsmassa kan också malas tills den är jämn med en stavmixer.

Den genomsnittliga infusionstiden för alkohol är 5-7 dagar. Därefter kommer det svåraste steget i receptet - filtrering. Gaze vikas i två lager och läggs i ett durkslag. Operationen utförs flera gånger tills vätskan är helt rengjord från bärkakan. Den färdiga produkten kan serveras.

Söt körsbärslikör med frön på månskin

Fans av alkoholalternativ för efterrätt kan använda ett alternativt matlagningsrecept. Det innebär en separat tillsats av sockersirap efter infusion.

För denna metod för att tillverka tinkturer måste du:

 • 1 liter 50% destillat;
 • 1 kg gropade körsbär;
 • 350 ml vatten;
 • 700 g socker.

Bären hälls med alkohol och tas bort i 2-3 veckor i ett mörkt rum. Destillatet filtreras sedan. Nu måste du lägga till sirap i den. För att förbereda det blandas socker med vatten i en liten kastrull och läggs på spisen. Så snart blandningen kokar i 2-3 minuter avlägsnas den från värmen och kyls till rumstemperatur. Den beredda sirapen blandas med tinkturen och får vila i cirka 10 dagar innan den serveras.

Hur man gör en tinktur av månskin på körsbärsblad och bär

Att lägga körsbärsblad till receptet gör smaken på den färdiga produkten mer ädel. Smaken kommer att ha träaktiga toner och en lätt sammandragande eftersmak.

För att förbereda tinkturen behöver du:

 • 2 liter hemlagad månskin;
 • 20-30 körsbärsblad;
 • 1,5 kg bär;
 • 1,5 kg strösocker;
 • 1,5 l. rent vatten.

Bladen hackas med en kniv, läggs i en stor kastrull tillsammans med bären och täcks med vatten. Efter att vätskan har kokat kokas de i cirka 20 minuter. Därefter filtreras vattnet från löv och frukt, varefter det återförs till pannan. Socker hälls där och kokas i cirka 3-4 minuter.

Körsbärsblad ger en syrlig smak till den färdiga drycken.

Färdig sirap blandas med månskin i en stor behållare. Den korkas tätt och läggs bort i ett par veckor i ett köksskåp eller en källare. Under denna tid är drycken helt klar för vidare användning.

Tinktur av månskin på körsbär: ett recept med kryddor

Användningen av kryddor gör att du kan lägga till nya aromatiska toner till den färdiga produkten. Körsbär är bäst ihop med kanel, kryddnejlika och vanilj. Samtidigt är det viktigt att observera strikta proportioner, annars kommer kryddens arom helt att överväldiga den fruktiga lukten av tinkturen.

För matlagning behöver du:

 • 1 hemdestillat
 • 1 kg körsbär;
 • 250 g socker;
 • 5 nejlika knoppar;
 • 1 kanelstång

Frukterna är gropar och halverade. De blandas med socker och månskin i en 3 liters burk. Kanel och kryddnejlika läggs också till där. Behållaren är täckt med lock och avlägsnas för infusion i 2-3 veckor. Därefter filtreras den färdiga produkten och serveras eller lagras ytterligare.

Recept för tinktur av månskin på körsbärsflis och bär

Träet av fruktträd kan förbättra alkoholens smak avsevärt. Körsbärsflis med långvarig infusion gör att du kan få cognacnoter. Som ett resultat kan en raffinerad produkt med en ädel arom och smak erhållas från en klassisk dryck. För ett recept på 1 liter månskin, använd 1 kg fröfri frukt, 400 g socker och 50 g körsbärsflis.

Viktig! Den största aromen från trä kan erhållas genom att först sveda den över en eld.

Alla ingredienser placeras i en behållare, blandas och avlägsnas för infusion. I genomsnitt varar det ungefär en månad - under denna tid kommer chipsen att förmedla sin smak till fullo. Den färdiga produkten filtreras och hälls i förberedda flaskor.

Hur man infunderar månskin på körsbär med citron och vanilj

För att göra doften av den färdiga tinkturen mer levande och mångsidig kan du lägga till en liten mängd citrusfrukter. Det bästa tillskottet till körsbär är citron med skal. Eftersom det är ganska surt tillsätts extra socker och vanillin till alkoholen.

Den kompletta ingrediensförteckningen är som följer:

 • 1 liter 50% dubbeldestillerad månskin;
 • 1 kg körsbär;
 • 700 g socker;
 • 1 stor citron;
 • ½ tsk vanillin.

När du tillsätter citron är det nödvändigt att öka mängden socker som används.

Bären är gropiga, citronen skärs i cirklar och fröna tas bort från den. Alla ingredienser placeras i en burk och fylls med månskin. Infusion tar cirka 3 veckor på en mörk plats. Därefter måste drycken filtreras grundligt innan den serveras.

Hur man gör cherry moonshine

För att göra den färdiga tinkturen ännu mer god kan du förbereda en speciell alkoholbas för den. Med stora utbyten av körsbär kan den användas som bas för hembryggning, som destilleras vidare till destillat. I Europa har denna bärkonjak till och med ett speciellt namn - kirschwasser.

För beredning av körsbärs månskin används de mest mogna frukterna. De sorteras noggrant och tar bort omogna och bortskämda bär. För att inte ta bort vildjäst tvättas inte bären utan torkas bara lätt med en torr servett. Därefter knådas de med en träkross.

Viktig! Det rekommenderas inte att använda metallanordningar och behållare för lagring av mos och bearbetning av råvaror - detta kan framkalla oönskade kemiska reaktioner.

Det är bäst att använda de sötaste körsbären som är möjliga. Det är önskvärt att fruktens sockerhalt är 10-12%. Detta förhållande kommer att vara tillräckligt för att undvika användning av ytterligare socker, vilket under jäsning kan tillföra oönskade föreningar till mäsken.

Hur man gör körsbärsmos

Frukt- och bärråvaror gör det möjligt att få ett destillat av utmärkt kvalitet. För sådan mos är det nödvändigt att använda plast- eller glasjäsningstankar. De fylls med högst 2/3 av den totala volymen, annars kan vätskan komma ut under intensiv jäsning.

De krossade körsbären placeras tillsammans med fröna i en jäsningstank. Därefter hälls den med vatten i förhållandet 1: 4. Socker eller specialjäst tillsätts beroende på recept. Tanken är hermetiskt stängd och en vattentätning installeras på locket.

För mos måste du använda de sötaste körsbärssorterna.

Under jäsning kommer körsbärsmassan att stiga och förhindra att gasen släpper ut. För att undvika problem, öppna behållaren var 2-3: e dag och blanda innehållet med en träspatel. Jäsning kan ta från 1 till 3 veckor, beroende på vilken jäst som används.

Med stormsteg

Ytterligare tillsats av jäst kan påskynda jäsningsprocessen avsevärt. De aktiva elementen bearbetar kolhydraterna i mosen så snabbt som möjligt. Beroende på vilken typ av jäst som används och mängden socker når den alkoholhaltiga mosen på körsbär 16-18 grader.

Inte alla jäst är lämpliga för körsbärs månskin. Det är bäst att använda specialiserade vinsorter för bärmos. Alkohol- och bakjäst i processen för sin vitala aktivitet kan helt förstöra alla aromater i den framtida månskin.

Jästfri

Som med vinframställning kan körsbär jäsa på egen hand. Detta beror på närvaron av vild jäst på huden. De kännetecknas av en längre jäsningstid, men de låter dig få en nästan perfekt månskin.

Viktig! Om du sköljer körsbär med vatten innan du lägger dem i jäsningstanken kan du helt förlora all vildjäst som finns i deras skinn.

De krossade bären hälls med vatten, jäsningstankens lock är inte stängt - först behövs ett syreinflöde. Så snart vildjäst har aktiverats och ett skum har dykt upp på vattenytan kan du stänga tanken och sätta en vattentätning.

Moonshine för körsbärsdriftstopp med frön

Att laga mat är en ganska enkel uppgift. Allt som behövs är socker, jäst och vatten. I det här fallet är körsbärssylt en bra söt bas. Den innehåller en stor mängd socker, som vid bearbetning förvandlas till alkohol. När det gäller sylt kan vanlig spritjäst användas.

Lägg 5 liter körsbärssylt i en behållare, tillsätt 20 liter vatten och 100 g torrjäst. Alla ingredienser blandas noggrant, jäsningstanken stängs och en vattentätning placeras. Jäsning varar från 10 till 14 dagar - vid den här tiden lyser mosen och massan och benen sjunker till botten.

Destillation och rening

Innan du börjar göra månskin från hemmabryggningen måste den filtreras från massan. Om du försummar detta kan körsbär hålla fast vid apparatens väggar och brinna. Braga fyll av destillationsvolymen fortfarande och fortsätt till den första destillationen.

Före destillation filtreras mäsken från massa och frön.

Den första destillationen av månskin är nödvändig för att erhålla rå alkohol. Urvalet äger rum före andlighetens nedgång i strömmen till 18 grader. Därefter blandas all vald alkohol med vatten till en styrka av 20-25 grader - detta är nödvändigt för säkerheten under destillation.

Den andra destillationen av körsbärs månskin innebär val av huvuden och svansarna. Huvudena utgör cirka 10% av absolut alkohol från den totala volymen rå. Efter valet samlas månskinnets kropp direkt. Så snart styrkan i strömmen faller under 40 grader stoppas destillationen. Den färdiga produkten blandas med rent vatten till önskad styrka.

Användningsregler

Körsbärstinktur är en ganska stark alkoholhaltig dryck, vars användning måste närmas så ansvarsfullt som möjligt. Det rekommenderas inte att dricka en sådan produkt för personer som är utsatta för allergiska reaktioner. Dessutom är alkohol kontraindicerad hos barn, ammande och gravida kvinnor.

Söt körsbärslikör är utmärkt som aperitif före måltiderna. 40-50 ml av drycken stimulerar aptiten perfekt. Användningen av månskinn infunderad med körsbär, i små mängder, normaliserar blodtrycket och förbättrar hjärt-kärlsystemet.

Slutsats

Körsbärsvodkatinktur kommer att överraska även erfarna finsmakare av hemlagad alkohol med sin ljusa smak. Det stora antalet beredningsmetoder gör att alla kan välja den perfekta metoden för att göra en drink för sig själva. När den används korrekt kommer en sådan tinktur att ge konkreta fördelar för kroppen.

Ge feedback

Trädgård

Blommor

Konstruktion