Hydrangea Weems Red: beskrivning och foto

Varje ägare av ett lantgård försöker dekorera sitt landskap med frodiga blomsterbäddar eller separat placerade prydnadsväxter. Från alla olika kulturer använder professionella designers och helt enkelt amatörträdgårdsmästare ofta hortensia. Detta släkt med blommande växter innehåller över 70 olika arter och sorter. Alla skiljer sig åt i formen av busken och blomställningen, kronbladens färg. De flesta hortensiaarter växer i de varma länderna i Asien och Sydamerika, och endast ett fåtal av dem är anpassade till Rysslands förhållanden. Bland de anpassade arterna finns hortensia "Vims red". Växten av denna sort är opretentiös och har ett elegant utseende, tack vare vilket den är mycket populär. För dem som ännu inte är bekanta med "Weems Red", kommer vi att försöka ge den mest detaljerade och uppdaterade informationen om denna växt i artikeln.

Allmän information om anläggningen

Hortensiaens prakt har överraskat och glatt människor länge. Så för första gången tog den engelska botanikern D. Banks tillbaka från en resa till Kina 1789 en magnifik hortensiaplanta. På grund av sin skönhet blev växten snabbt populär. Sedan 1900 har uppfödare tagit upp kulturen och efter 60 år har världen sett cirka 100 olika sorter av hortensia.

Ryska bönder har idag en unik möjlighet att odla 6 olika typer av utmärkt hortensia i sina trädgårdar. Bland dem är det värt att notera marköverdraget, trädet och petiole hortensia. Panicle hortensia är särskilt vördad av trädgårdsmästare. Det är en smal, frodig och ganska lång buske som ser bra ut i en komposition med andra växter eller som en oberoende landskapsdesignenhet.

För riklig blomning kräver den panikulära växten "Weems Red" vissa förhållanden associerade med jordens sammansättning och placering på platsen. Om du inte uppfyller vissa krav kan du inte vänta på blomning eller förstöra plantan helt.

Skönheten i Wim's Red

Hydrangea paniculata "Weems red" erhölls av en tysk uppfödare för flera år sedan och fick bokstavligen omedelbart erkännande över hela världen. Denna lövfällande buske blommar under mycket lång tid. Pyramidala blomställningar är stora, upp till 35 cm höga. När blomningen fortskrider ändras färgen på de Weems röda knopparna: i början av upplösningen är de panikulära knopparna vita, sedan blir den rosa och som ett resultat blir knopparna få en djup vinröd färg. Nedan kan du se färgvarianterna av blommor på bilden av Weems Red panicle hortensia. Redan bleka knoppar har också naturlig skönhet. De används av blomsterhandlare vid skapandet av deras verk.

Den långa blomningsperioden för panikulär hortensia inträffar från juli till september. Under de varma höstförhållandena kan "Weems Red" glädja sig med sina knoppar fram till oktober. Detta faktum är en viktig fördel på grund av vilken sorten är mycket populär.

Viktig! Under blomningen utstrålar Weems Red paniculata buske en trevlig och inbjudande honungsarom.

Som ett resultat av blomningen bildas en låda på skottet av Weems Red panicled buske. Den är uppdelad i flera delar och innehåller många små frön som kan användas för att odla en gröda.

Från bilden och beskrivningen av Weems Red hortensia är det lätt att förstå att buskarna är mycket frodiga, vackra, lummiga. Vuxna växters höjd och diameter kan nå 2 m. Den årliga tillväxten av gröna skott är 20-25 cm. Unga buskar beskärs inte i 3-4 år efter plantering. Efter åldersens första beskärning rekommenderas att beskära busken årligen.

Hortensiornas skönhet och charm tillhandahålls inte bara av blommorna utan också av bladen. De är väldigt täta, motsatt. De kännetecknas av en mörkgrön färg, starka vener. Hortensiabladen är ovoida.

Skotten från den panikulära växten är hårda och elastiska och kan ha gles förgrening. Färgen på huden på skotten är brunröd, vilket ger dem ett dekorativt utseende. Under vikten av stora knoppar böjs några skott, vilket resulterar i att busken får en sfärisk form.

Att välja en plats för odling

Panicle hortensia är mycket hygrofil. De grenade rötterna är nära varandra och kan inte få fukt från djupet på egen hand, så växten behöver regelbunden och riklig vattning.

Hortensia är termofil men tolerant mot brist på solljus. Den kan odlas i soliga och skuggade områden. Starka nordliga vindar kan orsaka vissa skador på växten, därför är det nödvändigt att se till att det finns en naturlig barriär på nordsidan när man väljer en plats för plantering.

Hydrangea paniculata "Weems red" är nyckfull för jorden. För odling är det att föredra att välja en lös, bördig jord med högt organiskt innehåll. Jordens surhet kan vara hög eller neutral. Knopparnas färg beror särskilt på denna indikator:

  • På sura jordar har blommor en rik, ljus färg.
  • På jordar med neutral syra blir knopparna bleka.

Viktig! Den optimala surhetsnivån för hortensia är 5 pH.

Panicle hortensia kan inte frodas på kalkhaltiga och sandiga jordar. Denna typ av jord måste försuras till optimal nivå innan växten planteras. Järnsulfat, kolloidalt svavel, färsk gödsel och sphagnumossa kan användas som oxidationsmedel.

Viktig! På alkaliska jordar lider buskarna av kloros, vilket leder till att bladen bleknar.

Landar "Weems Red"

Plantering av hortensior bör göras tidigt på våren. Det rekommenderas att förbereda jorden för växten i förväg: 2-3 veckor innan du planterar plantan, bör du blanda torv, torv, sand och löv i lika stora proportioner. Planteringshålet ska vara minst 50 cm i diameter och 40-45 cm djupt. Planteringshålet bör fyllas med beredd bördig jord.

Under plantering bör särskild uppmärksamhet ägnas plantens rotsystem:

  • Häll bördig lös jord i botten av planteringsgropen, med ett lager på 10 cm.
  • Bilda en liten hög i mitten av gropen.
  • Räta ut rötterna längs högens yta.
  • Fyll hålet med bördig jord så att rothalsen förblir över marken.
  • Komprimera jorden och vattna hortensia.
  • Mulch stamcirkeln med torv eller halm.
Viktig! Den slutna roten hortensia kan planteras i marken hela sommaren.

Planteringsprocessen är ganska enkel och okomplicerad. Men för nybörjare trädgårdsmästare kan följande videolektion också vara användbar, vilket perfekt visar processen för att plantera en hortensia planta:

Ett illustrativt exempel och många kommentarer gör det möjligt för oerfarna jordbrukare att undvika misstag.

Planta vård

Att plantera en hortensia är ganska enkelt, men att ta hand om grödan kräver särskild uppmärksamhet:

Växtmatning

Efter att ha planterat panikhortensiaen "Weems Red" tidigt på våren, redan i slutet av maj, kommer det att vara nödvändigt att tänka på att mata den. Det rekommenderas att använda kaliumsulfat eller ammoniumsulfat som gödningsmedel. Dessa fysiologiskt sura gödningsmedel bör användas fram till mitten av sommaren.I framtiden måste de ersättas med superfosfat.

Viktig! Cirka en gång varannan vecka bör Wims Red vattnas med en lösning av salter med hög järnhalt. Detta hjälper till att förhindra kloros i den panikulära busken.

Du kan också befrukta "Weems Red" med naturlig, organisk gödning, till exempel gödselinfusion, lösning av fjäderfäkropp. I praktiken har också vassle effektivitet bevisats. När du vattnar hortensior med serum aktiveras mjölksyrabakterier som försurar jorden, främjar nedbrytningen av organiskt material och genererar värme. Det har bevisats att hortensior snabbt växer grönt, påverkas mycket av mjölkvassle, blommar kraftigt och blir sällan sjuka.

Busk beskärning

Experter rekommenderar att man beskär hortensia busken årligen, från 3 års ålder. Detta bidrar till att öka blomningens överflöd och varaktighet och förbättra hälsan hos växten som helhet. I stadier av mogen vegetation kan beskärning användas för att ta bort 2/3 av skottet.

Busken ska klippas tidigt på våren innan knopparna dyker upp eller på hösten efter att bladen är helt utgjutna. Skurna skott kan användas för att odla hortensior. Buskstickor rotar väl och kan snabbt bilda en frodig panikulär buske.

Viktig! Med rätt bildning av hortensior på en buske kan du få mer än 70 frodiga blomställningar.

Sjukdomar och skadedjur

Kloros är den vanligaste sjukdomen av panikulär hortensia. Det förekommer mot bakgrund av en alkalisk jordmiljö. Du kan bekämpa kloros med järnkelat. Detta mycket effektiva mikronäringsgödselmedel används en gång i veckan för utfodring av blad. Panikhortensiaen "Weems Red" reagerar snabbt på sådan behandling och återställer färgen på bladen.

Hydrangea paniculata "Weems red" kan påverkas av olika sjukdomar och skadedjur. Pulveriserad mögel, antraknos och andra smittsamma svampsjukdomar kan skada växten. Svampmedel bör användas för att bekämpa dem. Bladlöss, Colorado potatisbagge och spindelmider är inte heller motbjudande för att festa på de saftiga bladen i den panikulära busken. Du kan bekämpa dem med olika specialdroger, till exempel "Aktara".

För skadedjurs- och sjukdomsbekämpning bör man förebygga behandlingar regelbundet. Endast i det här fallet är det möjligt att bevara skönheten och hälsan hos den vackra hortensia "Weems Red".

Skydd plantor för vintern

Hortensia "Weems red" har, i jämförelse med andra sorter av grödor, hög frostmotstånd, men när det odlas i de centrala och norra regionerna i Ryssland rekommenderas det att på ett tillförlitligt sätt täcka växten för att förhindra frysning. Så under perioden före frostens början är det nödvändigt att följa regimen för att vattna och lossa jorden. Med ankomsten av kallt väder bör hortensia täckas med lövverk, grangrenar, säckväv.

Viktig! Unga buskar under 3 år måste täckas. Vuxna panikulära buskar tål temperaturer upp till -250C utan skydd.

Du kan prata mycket och länge om en vacker hortensia, men för att verkligen njuta av dess skönhet måste du odla en buske på din webbplats, känna sin lockande doft och uppskatta med dina egna ögon det fantastiska utseendet på blommor . Vi gav rekommendationer om hur man planterar en växt ordentligt och hur man tar hand om den. Efter vårt råd kommer alla att kunna odla en vacker hortensia i sin trädgård.

Vittnesmål

Veronika Klimova, 33 år gammal, Sevastopol
Panicle hortensia "Weems Red" dök upp nyligen. Jag köpte den från en plantskola där jag garanterades skydd mot sjukdomar. Hittills finns det inga klagomål: det blommar regelbundet, länge och är väldigt vackert. Sjukdomar och skadedjur "tar" det inte.
Anna Yakovleva, 25 år gammal, Dolgoprudny
Jag ville plantera Weems Red panicle hortensia i en vanlig blomsterbädd, men med tiden insåg jag att några av växterna runt den började dö. Förmodligen beror det på att jag regelbundet försurar jorden. Som ett resultat blir min hortensia vacker men ensam.
Ge feedback

Trädgård

Blommor

Konstruktion