Hur man bygger en ladugård med egna händer billigt

Varje ägare behöver ett skjul på sin egen tomt, men man vill inte alltid bära de höga kostnaderna för att bygga det. Det blir enklare och billigare att bygga ett nytt block efter byggandet av ett bostadshus, eftersom det alltid finns extra material kvar. Men tänk om en person inte har något i sina händer, men det behövs fortfarande ett tvättstuga? Nu ska vi titta på vad du kan bygga en ladugård med egna händer billigt och snabbt.

Fastställa syftet med ladan

Innan du bygger en billig ladugård måste du bestämma dig för ett antal viktiga frågor. Utformningen av verktygsblocket beror på detta och från vad du kommer att bygga det:

 • När du reser till och med den billigaste strukturen, ställ dig själv frågan, varför behöver du denna skjul. Svaret enligt principen: "Det kommer att vara användbart för framtiden" eller "För att hålla jämna steg med grannarna" - fungerar inte. Du måste veta syftet med ladan. Om du till exempel behöver träbod, blir det billigare att montera ett ramverktygsblock från brädor och balkar. En stark och varm byggnad behövs för att hålla djur. Från billigt material är det bättre att föredra skumbetong.
 • Kostnadsbeloppet beror på storleken på verktygsblocket. Om den byggda ladan kommer att användas för att hålla fjäderfä eller djur måste du ungefär beräkna hur många boskap som kommer att bo inomhus.
 • Det kommer att vara möjligt att bygga en ladugård billig bara på egen hand. Om det planeras att använda tjänsterna från hyrda byggare kommer ungefär hälften av medlen att gå från den tilldelade budgeten för att betala för arbetet. Du måste också köpa rätt material. Ofta byggs verktygsblock från begagnade tegelstenar eller cinderblock. De använder till och med gammalt virke, som ibland säljs av dotterlokaler efter demontering av byggnader. Från billiga nya material för väggar kan skumblock eller träbetong särskiljas.

Efter att ha beslutat om alla dessa frågor kan du redan börja beräkna budgeten för framtida byggande.

Billiga ladugårdalternativ

Nu kommer vi att överväga flera alternativ för hur man bygger en ladugård med egna händer, så att det kostar mindre för ägaren.

Ram skjul - billigt och snabbt

Den första platsen bland billiga skjul bör med rätta ges till ramstrukturen. Det kommer inte att vara möjligt att bygga något snabbare än ett sådant verktygsblock, och även en person utan byggnadserfarenhet kan göra allt arbetet på egen hand.

Låt oss lära oss hur ordningen på verktygsblocket ser ungefär ut:

 • Innan du börjar bygga måste du göra en ritning av ladan. Styrs av schemat markerar de webbplatsen. Platsen rengörs från skräp och vegetation, varefter en vall ca 15 cm är gjord av grus, krossad sten eller skärmar.
 • Ramskåp placeras vanligtvis på en kolumnerad grund, men vårt mål är att bygga billigt och snabbt. Detta innebär att stödbenen på själva ramen kommer att ligga till grund. För att göra detta, ta en stång med en sektion på 100x100 mm och smörj ena änden av alla pelarna med bitumen. Du måste bearbeta en sektion på cirka 70 cm. Två lager takmaterial lindas ovanpå den heta bitumen.
 • Fäst markeringarna grävs hål 80 cm djupa runt omkretsen av den framtida byggnaden. Ett lager av spillror eller grus 15 cm tjockt hälls på botten. Hyllor sätts in i varje hål, planas vertikalt och hälls sedan med betongmurbruk . För att få ett tak på ett ramhus är de främre pelarna gjorda 60 cm högre. Det är optimalt att installera pelarna på framsidan av verktygsblocket med en höjd av 3 m och de bakre - 2,4 m.
 • Vidare spikas ett horisontellt band från en stång ovanifrån och under.För ramens styvhet måste du göra några fler mellanliggande remmar.
 • För tillverkning av ett skjult tak fästs golvbalkar på balkens övre ramband med ett steg på 60 cm. För detta används en skiva med en sektion på 50x100 mm. Balkarnas längd ska skjuta ut från ramen på båda sidor minst 50 cm. Det resulterande överhänget av taket skyddar väggarna mot regn.
 • Beklädnad av ramskjul utförs vanligtvis med en träplatta eller en tavla. Dessutom kan de spikas vertikalt eller horisontellt. Metoden för att fästa huden visas på bilden. Brädet spikas med en överlappning för att undvika att det bildas luckor. Med det billigaste alternativet för en ramskal för väggbeklädnad är användning av en platta tillåten.
 • Nu återstår det att täcka det färdiga verktygsblocket. Det billigaste takmaterialet är skiffer eller takpapp. Först spikas en låda på golvbalkarna. För takmaterial är det gjort massivt av plywood eller OSB. En skiva av 25 mm tjocklek spikas under skiffer med ett steg på 40-50 cm. Takplatta används som vattentätning.
  Videon visar tillverkningen av takmantel:
 • Golvet inuti ramverktygsblocket läggs från kort eller OSB-kort. Taket är fodrat med liknande material. För ett vinterhus är alla klädselement dubbla och värmeisolering placeras i hålrummen. Du kan använda mineralull och billigare - sågspån.

Ramskåpet kommer att pågå i minst tio år. Under denna tid kommer kanske ägaren att kunna spara pengar för en mer allvarlig byggnad.

Råd! Boden kommer att vara mycket starkare och kommer att hålla längre, vars ram är gjord av stålprofil. En sådan byggnad kan dock inte kallas billig.

I videon, ett exempel på konstruktion av en ramskjul:

Hozblok från wellpapp

Att bygga inte bara ett billigt utan också ett vackert verktygsblock kommer att visa sig från wellpapp. Materialet är billigt och mycket lätt, dessutom kommer det att hålla i många år. Den enda nackdelen med wellpapp är dess svaga styvhet. Innan väggen mantlas måste skjulramen förstärkas med ytterligare jibb och överliggare.

I själva verket är verktygsblocket av wellpapp ett vanligt ramhus. Endast beklädnadsmaterialet skiljer sig åt. Ramen är monterad från en stång, men det är bättre att föredra ett profilrör. Kostnaderna kommer inte att vara mycket mer, men när man väl har byggt en metallkonstruktion räcker det för ägaren under en livstid. Profilramen monteras genom svetsning. Ibland fäster hantverkare elementen med en bultanslutning.

Fäst wellpapp med galvaniserade självgängande skruvar med en gummibricka. Vid väggbeklädnad blir det nödvändigt att trimma ark. Det är bättre att göra detta med metall sax. Om inte, kan du använda ett handverktyg. Men med en sax är det lätt att skära wellpapp över vågorna. Det är svårt att göra detta längs längden, eftersom förstyvningarna inte låter arket böjas.

Du kan använda en kvarn för att skära ark, men det slipande hjulet bränner den skyddande beläggningen på det profilerade arket. Med tiden kommer detta område att rosta. Om det inte finns någon annan väg ut kan du klippa arket med en kvarn och det blir då lättare att skära den brända kanten med en sax. Alternativt kan skärplatsen döljas under ett annat ark, eftersom läggningen fortfarande görs med en överlappning. I skjulets hörn, runt fönstret och dörröppningen, kan den trimmade kanten på wellpapp gömmas under de extra elementen.

Råd! En korrugerad skjul används vanligtvis som sommarbyggnad eller förråd.

Pålitlig och billig djur- och fjäderfäskjul

Om du behöver billigt och snabbt bygga en ladugård för att hålla fjäderfä eller djur, hittar du inte bättre skumblock av material. Naturligtvis kommer verktygsblocket att kosta mer än ramstrukturen, men det kommer att pågå i många decennier. Dessutom är ett skumblockshus utmärkt för vinterbruk.

Arbetet med byggandet av ladan utförs i följande ordning:

 • Ett skumblockshus anses vara en kapitalstruktur. Här måste du seriöst närma dig förberedelsen av projektet och utvecklingen av ritningar.Detta hjälper till att beräkna den erforderliga mängden material så exakt som möjligt.
 • Byggandet börjar med att markera platsen för remsfundamentet. Ytterligare åtgärder inkluderar grävning av en dika upp till 80 cm djup. Betongtejpens bredd görs 5-10 cm mer än väggtjockleken.
 • Formning är installerad runt diket. Botten är täckt med ett 20 cm lager expanderad lera eller krossad sten med sand. Nu täcks denna kudde och diken av diken med takmaterial så att den flytande lösningen inte absorberas i marken.
 • Inuti diket är en förstärkningsram i form av en låda stickad av stålstänger. Det är optimalt att använda 12 mm förstärkning för detta. När ramen är klar hälls diket med betongmurbruk med tillsats av spillror. I höjd ska tejpen skjuta ut från marken med minst 10 cm.
 • Efter ungefär en månad får betongtejpen sin styrka, varefter du kan börja bygga väggarna. Först är grunden täckt med två lager takmaterial. Läggningen av skumblock börjar från hörnen och rör sig gradvis till sidorna. Det är bättre att använda en speciell limblandning som en lösning. Den säljs i vilken hårdvaruaffär som helst. I värsta fall är en konkret lösning också lämplig.
 • När alla väggar är uppradade kommer svängen upp till taket. På ett sådant skjul kan du installera ett enda eller gaveltak. Det första alternativet är enklare och billigare, och med den andra takkonstruktionen kan du organisera vindutrymmet för förvaring av saker.
 • Skumblocket anses vara ett mjukt material. För att korrekt fördela lasten från alla takkonstruktioner läggs en Mauerlat från en bar på väggarna. Överliggande balkar spikas på toppen och sedan installeras ett skjul eller taktakssystem.

Det är tillrådligt att välja ett högkvalitativt tak för en lada gjord av skumblock. Skiffer eller wellpapp är lämplig av billiga material. Vad man ska göra golvet inuti ladan beror på vem som kommer att bo i det. Bättre skicka brädorna till getterna. För fjäderfä är ett lergolv med sågspån eller halm lämpligt. Grisarna måste hälla en betongbeläggning, men det är lämpligt att lägga vattentätning och isolering under det. Och i pennan, där grisarna kommer att sova, är det nödvändigt att lägga brädor.

Slutsats

För att verkligen bygga en billig ladugård måste du först titta närmare på vilket material som finns. Därefter kan du redan börja med valet av typ av byggnad.

Ge feedback

Trädgård

Blommor

Konstruktion