Döda ogräs med vinäger och salt

Ogräs omger oss överallt. Trädgårdsmästare är väl medvetna om hur svårt det är att hantera dem. Men du kan inte lämna webbplatsen utan uppsikt. Sådana växter växer så snabbt att de helt kan drunkna ut alla andra grödor. Det tar mycket tid att manuellt bearbeta webbplatsen. Dessutom har sådana förfaranden endast en kortvarig effekt. Fleråriga djupt rotade ogräs kommer snart att växa tillbaka och så oändligt. Därför började trädgårdsmästare leta efter ett verktyg som perfekt skulle klara förstörelsen av ogräs, men samtidigt var säkert för hälsa och miljö.

Många års erfarenhet har visat att vanlig vinäger är ett sådant botemedel. Andra ämnen tillsätts till det, vilket bara förstärker effekten av denna naturliga herbicid. Nedan kommer vi att titta på hur man använder vinäger och salt mot ogräs och i vilken proportion ingredienserna ska blandas.

Vinäger som ett ogräsmedel

Vinäger är ett mångsidigt ogräsmedel. Det kämpar bra även med de tuffaste växterna. Dessutom är det helt säkert för människor och djur. Fonder baserade på det hjälper till att bli av med inte bara oönskad vegetation utan också vissa skadedjur. Man har märkt att myror omedelbart försvinner från områden där vinäger användes. För att göra detta måste du blanda vinäger med en surhetsgrad på 40% med vanligt vatten i lika stora proportioner. Sedan sprutas skadedjurens livsmiljöer med denna blandning.

Uppmärksamhet! Vinäger kan döda inte bara ogräs utan också grödor du planterade.

På sängar med odlade växter bör läkemedlet användas mer noggrant. Men de flesta trädgårdsmästare har anpassat sig till detta och använder applikationsmetoder som gör att de inte kan skada trädgårdsväxter. Därefter tittar vi på hur man använder verktyget korrekt i artikeln.

Herbicidrecept

Ogräsbekämpning med vinäger bör följa tydliga instruktioner. Det är mycket viktigt att följa proportionerna under beredningen. Oftast används en vattenlösning av 40% ättika. Det blandas med vatten i lika stora proportioner och sedan sprayas de förorenade områdena. Denna blandning fungerar bra med alla ogräs.

Du kan använda vinäger med en lägre surhetsgrad. Till exempel är följande recept på 6% ämne. För att förbereda herbiciden, kombinera:

  • 1 liter vatten;
  • 2,5 koppar ättika.

Denna blandning kan användas för att behandla ett område på cirka hundra kvadratmeter. I detta fall är det nödvändigt att spraya produkten försiktigt för att inte komma på grönsaker och andra grödor.

Följande recept framställs på detta sätt:

  1. Vinäger och citronsaft blandas i förhållandet 3: 1.
  2. Den färdiga lösningen används för att spruta ogräs med en sprayflaska.

Mest effektiva lösningen

Om inget annat botemedel kan kontrollera ogräset i ditt område, bör en mer kaustisk lösning beredas. Den är gjord med vinäger och salt. En sådan blandning rensar ogräs från områden nära stigar, staket och på andra platser där odlade växter inte växer. Denna metod hjälper till och med att bli av med fleråriga ogräs, som vanligtvis växer om och om igen på sin plats.

Så för att förbereda ett ogräsmedel, måste du förbereda:

  • liter vatten;
  • 5 msk vinäger;
  • 2 msk bordssalt.

Vattnet ska kokas.Sedan tillsätts de återstående ingredienserna, blandas och ogräset vattnas med den färdiga blandningen.

Uppmärksamhet! Även salt enbart är ett utmärkt ogräsmedel. Det kan ströas med gångar i sängarna. Detta kommer inte bara att döda ogräset utan också hindra dem från att gro i framtiden.

Tvålherbicid

Förutom salt och vinäger kan du lägga flytande tvål eller diskmaskin i kompositionen mot oönskad vegetation. Ett sådant preparat måste sprutas noggrant över ogräset med en sprayflaska. I det här fallet skulle det vara bra att täcka de odlade växterna med tjockt papper eller annat material.

För att förbereda lösningen behöver du:

  • 1 liter bordsvinäger;
  • 150 gram kökssalt;
  • 1 matsked flytande tvål.

Allt beredd salt hälls i en tom flaska. Sedan hälls den med vinäger och tvål tillsätts. Nu ska flaskans innehåll skakas väl och hällas på oönskade växter. För mer effektivitet, använd vinäger med en surhet på minst 15%.

Användning av läkemedlet

Vinägerlösning är en ovanligt kraftfull substans som förstör alla växter i dess väg. Därför är det nödvändigt att använda läkemedlet korrekt för att inte skada de planterade grödorna. Detta gäller särskilt för appliceringen av herbiciden i sängarna.

Viktig! Använd endast ämnet i lämpligt väder.

Solen kan göra drogen ännu starkare. Under 3 dagar efter sprutning bör lufttemperaturen vara minst + 20 ° C. Solen hjälper herbiciden att snabbt ta tag i bladen och bränna dem. Vädret ska inte bara vara varmt utan också lugnt. Sådana förhållanden kommer att bidra till att produkten sprids till alla omgivande växter.

Ogräsbekämpning med en vinägerlösning utförs med en sprutpistol. Således kommer vätskan inte på de planterade grödorna. Och för att vara 100% säker på säkerheten kan du täcka sängarna med onödigt papper.

Området bör hanteras mycket försiktigt. Läkemedlet ska inte komma i kontakt med jorden. Om ämnet sprutas rikligt kan platsen inte planteras de närmaste åren. Vinäger kan döda alla fördelaktiga mikroorganismer, så jorden måste vila ett tag.

Uppmärksamhet! Det är säkrast att använda vinäger för att ta bort ogräs på gångvägar, nära staket eller trottoarkanter.

Användningen av sådana naturliga preparat gör att du kan ta bort ogräs på kort tid. Om du applicerar lösningen på morgonen, blir kvällarna slöa och livlösa på kvällen. Snart torkar de ut helt. De kan sedan samlas in och tas bort från webbplatsen. Alla fördelar med denna metod kan också hänföras till besparingar. Kemiska herbicider är mycket dyrare. Sådana preparat verkar snabbt på ogräs och är mycket lätta att förbereda.

Kom ihåg att ogräsbekämpning börjar innan fröna bildas på växterna. Recensioner av erfarna trädgårdsmästare visar att sprutning av ogräs i trädgården bör utföras tidigt på våren, när det bara börjar dyka upp.

Viktig! Vinäger bränner inte bara plantans topp. Den kan tränga in i stammen och komma direkt in i rotsystemet. Således dödar beredningen helt oönskad vegetation.

Slutsats

Många trädgårdsmästare hävdar att behandling av ogräs med folkmedicin är det bästa sättet att ta bort alla irriterande växter. Det finns många kemiska herbicider tillgängliga idag. Men alla kan allvarligt skada människors hälsa. Dessutom ackumuleras sådana ämnen i jorden och förstör dess sammansättning. Den här artikeln beskriver många recept på miljövänliga ogräsmedel som förstör nästan alla kända typer av ogräs. Genom att använda dem riskerar du inte dig själv och din familj. Dessutom kräver beredning och applicering av produkten inte mycket ansträngning och tid.

Ge feedback

Trädgård

Blommor

Konstruktion