Hur man kan bli av med nässlor permanent på webbplatsen

Nässla på odlad mark klassificeras som en aggressiv ogräs. Den växer snabbt och upptar stora områden. Användbara växter som finns i närheten lider av ett sådant område och upplever brist på fukt och näring. Höga nässelbuskar skuggar planteringar och är bärare av svampinfektioner. Att bli av med nässlor är inte en lätt uppgift, men helt lösbar om evenemanget hålls korrekt och i rätt tid.

Ogräsbekämpningsfunktioner

Rotsystemet för en blandad ogräs. Den centrala tjocka stammen är 20–25 cm djup. Den producerar många sidoskärningar upp till 40 cm långa. På våren groddar rotskott från varje vegetativ knopp. Fram till slutet av sommaren växer en fullfjädrad växt från skotten, vars rot också växer med 30-40 cm sedan våren.

Lövverket av den medicinska kulturen är täckt med små villi som orsakar brännskador på huden på grund av den höga koncentrationen av myrsyra

Ett växthus bevuxet med nässlor (bilden) kan vara svårt att ta bort ogräs. Växthusväggar är inte ett hinder för växtrötter. Ofta, på hösten, var nässlan på utsidan av växthuset, och på våren hade den redan dykt upp inne. Om du inte bekämpar ogräs i rätt tid kommer det att bli problem att bli av med det i framtiden.

Nässla är utbredd i hela Ryssland med undantag för Fjärran Norden. Växten kännetecknas av hög frostbeständighet. De första groddarna dyker upp vid en temperatur på + 3-5 0C, de är inte rädda för en minusindikator, de växer snabbt.

Svårigheten med ogräsbekämpning ligger i den snabba tillväxten av den underjordiska delen, medan nässlan återfår sin befolkning på två säsonger, även om ett litet fragment av roten finns kvar i jorden. Problemet förvärras av förmågan att reproducera på ett generativt sätt. Fröna mognar på sensommaren och bärs över långa sträckor av vinden. Materialet vilar lugnt och groddar på våren.

Viktig! Det är nödvändigt att bli av med ogräs så tidigt som möjligt (i början av maj) så att de inte har tid att blomstra.

Nässla klassificeras som en medicinalväxt. Det är en bra matbas för djur, unga stjälkar och löv används vid matlagning. Att lämna några buskar för personliga ändamål i trädgården kommer inte att fungera; efter några år kommer det att finnas nässeltjocklekar på platsen. Du måste göra en stor ansträngning för att bli av med det.

Ogräs gräset växer på bördiga, lätta markar och ger odlade odlingar. I sommarstugan är det ett aggressivt ogräs som sprider, kommer att förskjuta odlade växter. Under blomningen orsakar pollen allergier hos en person. Om det kommer på huden kan du brännas.

Rotprocessen som finns kvar i jorden efter borttagningen av moderplantan bildar snabbt skott

Hur man kan bli av med nässlor i området

Huvudvillkoret är att förhindra tillväxt. Du kan ta med nässlor på webbplatsen på flera sätt:

 1. Plantera närliggande växter som har en deprimerande effekt på ogräset.
 2. Använd kemikalier.
 3. Rensa ut, gräva upp tillsammans med roten.

Det finns flera populära recept för ogräsbekämpning. Valet beror på det ockuperade territoriet och graden av befolkningsfördelning.

Hur man tar bort nässlor från trädgården med kemikalier

Förutom det oförskämda utseendet ger den ovanjordiska delen inte mycket skada på trädgårdstomten. För att lösa problemet måste du inte bara bli av med stjälkarna och bladen. Huvudaktiviteterna riktar sig till rotsystemet. Att dra ut eller klippa moderplantan är för att förbättra territoriets estetiska utseende och inget mer, rotskotten ger ny tillväxt. För att ta bort nässlan permanent från trädgården kan du använda kontaktkemikalier. Det rekommenderas inte att använda jordprodukter på jorden som används för plantering av grönsaksgrödor. Nedbrytningstiden för giftiga herbicidföreningar är 1,5–2 år.

Därför rekommenderas behandling av antenndelen med kontaktpreparat. De är ofarliga för jorden och effektiva mot fleråriga, dioecious ogräs, som inkluderar nässlor. Bearbetningsmekanismen är som följer:

 • efter sprutning kommer ämnet in i plantans vaskulära system;
 • tillsammans med saften sprider den sig till alla delar, vilket blockerar fotosyntes av fenylalanin i bladen;
 • hämmar i grunden produktionen av aminosyror;
 • busken blir gul;
 • inre tryck minskar;
 • ogräset dör.

Glyphos är en av de mest populära och säkraste kemikalierna inom ogräsbekämpning

Flera herbicider mot nässla används ofta i små sommarstugor och gårdsfält:

 • "Tornado";
 • "Rodeo";
 • Forsat;
 • "Orkan".
Viktig! Den aktiva substansen i dessa medel är glyfosat, varför uppmärksamma dess närvaro i kompositionen när du köper ett läkemedel.

Hur man tar bort nässlor på folkliga sätt

Traditionella metoder för ogräsbekämpning är effektiva under en kort tidsperiod; de kommer inte att kunna bli av med nässlor i trädgården permanent med hjälp. En mindre, intakt rotfläck återupptar vegetationen och problemet kommer att återkomma. Här är några tips om hur du kan bli av med ogräset:

 1. Tidigt på våren bränns platsen för den huvudsakliga ansamlingen av ogräs med en blåslampa.
 2. Bered ett medel mot nässlor från 250 g salt och 8 liter vatten, häll överväxt i början av säsongen och täck med mulch.
 3. Du kan hälla kokande vatten över området med ogräsplantan.

Befolkningen kommer att minska avsevärt, men det är inte möjligt att helt bli av med nässlan, först kommer enskilda skott att visas, då kommer problemet att återvända helt.

Vilka växter kan användas för att täppa till nässlor

På gårdsfält är nässlor ett sällsynt fenomen, det kan bara hittas längs webbplatsens omkrets, men i det här fallet är skadan från den liten. För att bli av med ogräs på de behandlade åkrarna används herbicider, grödorotation observeras. Det kommer inte att finnas några nässlor på ett fält planterat med raps. Dessutom odlas mjuka grödor som täpper ogräs.

Trädgårdsarealen som är avsedd för grönsaksgården är liten, så denna åtgärd är irrelevant. Du kan bli av med nässlor i din sommarstuga genom att plantera pepparrot eller kronärtskocka - de är mer användbara på gården. De kommer att förskjuta nässlor helt, men du måste vara beredd på att dessa plantor skapar nästa problem. Frågan kommer att vara hur man kan bli av med den växande ersättaren.

Hur man förstör nässlor på webbplatsen med hjälp av mekaniska metoder

Mekaniska metoder hjälper till att bli av med ogräset om det görs korrekt:

 1. Att rensa eller klippa den ovanjordiska delen har en tillfällig effekt: nässlan återupptar sin tillväxt. Om du ständigt utför proceduren i början av säsongen, kommer antalet växter på platsen med tiden att minska betydligt.
 2. Det rekommenderas att plocka marken när en del av de avskurna rötterna vänds av plogen tillsammans med jorden till ytan. Om de inte samlas in och tas bort, kommer nässlor att gro inte bara på ett ställe utan i hela trädgården.
 3. Det bästa sättet att bli av med ogräset är att gräva upp växten tillsammans med roten. Mät från mitten 20 cm och gräva i en cirkel av nässlor till ett djup av 20-25 cm. Lossa busken, bänd med en spade och ta bort den.

Den gröna massan kan kastas eller hackas, fyllas med vatten, lämnas till jäsning och användas som toppdressing

Vanliga misstag

Huvudfelet i kampen mot örtartade buskar observeras under kemisk behandling. Om proceduren utförs felaktigt kan du bli av med inte bara nässlor utan också odlade växter. Spraya inte ogräs i vinden, eftersom det sprider herbiciden till närliggande grödor. Det är bättre att använda en sprutpistol med en justerbar finfördelare som utrustning för jobbet. Om detta inte är möjligt, täck närliggande växter med folie.

Förebyggande åtgärder

För att bli av med nässlan, efter att groddarna dyker upp, rensas området flera gånger per säsong. Haken fördjupas så långt jorden tillåter, växten tas bort med händerna tillsammans med roten. Efter att ha tagit bort den ovanjordiska delen kan denna plats täckas med svart film, skiffer eller takmaterial. För vintern hälls platsen med saltlösning och täcks med ett lager av rå sågspån.

Slutsats

Det finns flera sätt att bli av med nässlor på platsen: genom att gräva ut ogräs, bearbeta med herbicider, folkmedicin. För att förhindra att växtsäsongen återupptas bör arbetet syfta till att ta bort hela rotsystemet. Rensning eller klippning av ytan ger ett tillfälligt resultat, ogräset nästa år kommer inte bara att gro på den gamla platsen utan kommer också att uppta ett stort område.

Ge feedback

Trädgård

Blommor

Konstruktion