Gurksorter med knippad äggstock

Tuftade gurksorter har nyligen dykt upp på marknaden men blev snabbt populära bland trädgårdsmästare som söker stora säsongsavkastningar. Till och med för 15-20 år sedan odlades tidigt mogna hybrider med medelst frukt i växthus och vanliga sortgurkor odlades på öppen mark.

Grupphybrider erhölls av uppfödare genom att korsa flera sorter med en kvinnlig äggstock. Således började dessa sorter producera 4 till 10 frukter per äggstockens ägg, vilket avsevärt ökade avkastningen.

Odla och ta hand om gurkor

För att gurkorna ska ha en lång växtsäsong och producera en betydande mängd frukt, behöver de särskild vård. Ett stort antal äggstockar gör växten svag, så hybrider av denna typ behöver regelbunden utfodring och följer några regler under odling:

 • Tuftade gurkor planteras inte för nära varandra. Den maximala densiteten mellan buskar i växthus är 2-3 plantor per 1m2, på öppen mark kan denna siffra gå upp till 3-4.
 • I början av växtsäsongen bör växten ha en stark rot och stark stam för att "mata" och upprätthålla många äggstockar.
 • Om de odlade gurka plantorna är avsedda för plantering i öppen mark måste den efter transplantation täckas med en film och förvaras där tills början av aktiv blomning.
 • Massagurkor det är lämpligt att plantera på platser skyddade från vinden. Växten är väldigt termofil, och i ett drag kommer en försvagad stam sannolikt helt enkelt att dö.
 • Obligatorisk utfodring av växten med organiskt mineralgödsel. Förfarandet utförs doserat (högst 15 gram per m22 en gång i veckan).
 • För att påskynda växthusens tillväxt installeras en volymbehållare med ruttnat gräs eller gödsel i ett växthus eller växthus. Den avdunstade koldioxiden aktiverar tillväxten av växtceller, så att du snabbt kan få önskad skörd.
Råd! Observera att plockningen av gurkagängen ska göras dagligen.

Bevuxna frukter kvar på busken förhindrar uppkomsten av nya äggstockar.

Stöd är en viktig faktor för odling av gänghybrider i det öppna fältet. De bästa frukterna och maximala utbytet erhålls från buskar bundna till en trellis som är fixerad på stöd, 2 meter hög och högre. Samtidigt måste ett nät fästas mellan stolparna, med en maskstorlek på minst 15 cm. Nya gurkafransar är fästa på den.

Gruppgurkor kräver regelbundet underhåll och utfodring. Trots det faktum att vegetationen i klasar är inneboende i växten på genetisk nivå, kan den förändras från felaktig vattning eller dålig belysning.

Samtidigt bör växten inte överfodras med gödselmedel. Vid riklig eller felaktig utfodring kan knölar bildas endast på stamens nedre äggstockar. De optimala förhållandena för odling av gurkor håller den erforderliga temperaturen (utan plötsliga fluktuationer) och relativt hög luftfuktighet. Det är därför det rekommenderas att plantera gurkor i utrustade växthus eller utomhus på sommaren när lufttemperaturen har satt sig.

Hur man väljer den bästa sorten för plantering

Hybrider av gurkagrupper är indelade i flera arter, varav de huvudsakligen är insektsbestämda eller parthenokarpiska.De förstnämnda odlas som regel i öppen mark eller i växthus speciellt utrustade med öppningstak. De senare är anpassade för filmväxthus och växthus.

Båda kan skilja sig åt i förgrening. För höga växthus och öppen mark med utrustade stöd är sorter med god och begränsad förgrening lämpliga, för låga växthus och växthus - med svag förgrening.

Fördelar med välgrenade sorter

Växter kännetecknas av en lång växtsäsong och höga avkastningar. För centrala Ryssland, sorter som "Maryina Roscha F1", "Three Tankers", "Chistye Prudy", "Boy with a Finger F1", Junior Lieutenant ".

Funktioner av växande gurkor med begränsad förgrening

Dessa växter kräver inte regelbunden klämning, de är lätta att ta hand om och har en ganska lång växtsäsong. De bästa sorterna - "Cheetah F1", "Ant F1", "Grasshopper F1", "Trump card".

De bästa låggrenade gurksorterna

Ett utmärkt alternativ för en stor säsongsskörd. Växtsäsongen varar från 1 till 1,5 månader. Svaga sidogrenar är korta, kräver ingen klämning. De bästa sorterna - Balalaika, F1-bukett, F1-alfabetet.

Fördröjd tillväxt

Det är tydligt att skörden av gurkagäng är en regelbunden och mödosam process. Men hur är det med dem som bara dyker upp på sina trädgårdar på helgerna? Är det möjligt att odla en bra skörd genom att ta hand om gurkor 2-3 dagar i veckan?

Särskilt för sommarboende har inhemsk avel fött upp flera sorter gängor med avsiktligt saktat ner frukttillväxten. På grund av detta har gurkorna på busken praktiskt taget inte möjlighet att växa ut och tar inte bort energi från greenerna. Grödan kan tas bort en gång i veckan.

De mest populära bland dem är insektsbestämda sorter av gurkor "Captain F1" (bilden ovan), "Acorn F1". Självpollinerande - "Var frisk", "Balkong F1", "Karapuz F1".

Uppmärksamhet! När du planterar kapten- och ekollonhybriderna, kom ihåg att dessa växter har en enbart kvinnlig blommande typ, så alla gurkor från pollineringssorter planteras med dem.

Tuftade gurkor med långsam frukttillväxt har en annan karakteristisk egenskap - deras miniatyr- och icke-pollinerade frukter är utmärkta för konservering. Och en sådan hybrid som "Balkonny" är opretentiös att ta hand om och ger stora avkastningar och anpassar sig till alla odlingsförhållanden.

De mest populära sorterna av gurkor

Korrekt planterade och välodlade gurkor med en klumpad äggstock kan i genomsnitt producera upp till 20 kg skörd per buske. Var noga med att läsa instruktionerna och studera de grundläggande vårdvillkoren när du väljer en sort.

Följande är populära och efterfrågade idag:

Lavin F1

Lavin F1

Avser tidiga mogna sorter avsedda för tillväxt i växthus, växthus och öppen mark. I ett gäng bildas från 4 till 6 gurkor. Växtsäsongen är 1,5 månader och de resulterande frukterna når 8 till 10 cm. Sorten är mångsidig och grödan kan användas till både sallader och konservering.

Svärmor F1

Svärmor F1

Självpollinerande tidig mognande mängd gurkor som känns bra både under växthusförhållanden och i det öppna fältet. I ett gäng bildas upp till 4 medelstora frukter, medelvikten är 100 g. Kännetecken för denna typ är ökad genetisk resistens mot svampsjukdomar och låga temperaturer.

Hjälte styrka F1

Hjälte styrka F1

Gurken är känd för sin långa växtsäsong och höga avkastning. Den odlas både i växthus och utomhus. Det genomsnittliga antalet äggstockar i ett gäng är 8 st. Längden på en gurka under mognadsperioden kan nå 12-15 cm.

Green Wave F1

Green Wave F1

Denna sort anses vara den mest produktiva bland gänghybriderna. Den gröna vågen är resistent mot extrema temperaturer och virusinfektioner som är typiska för växthusvarianter. Som du kan se på bilden är det genomsnittliga antalet äggstockar i noderna 8-10.

Ajax F1

Ajax F1

En hybrid vars frön kommer till oss från Holland.När de är mogna når gurkorna en längd på upp till 15 cm och en vikt på upp till 100 gram. Sorten anses vara den godaste bland gänghybriderna och har en avundsvärd stabilitet när det gäller att uppnå stora avkastningar.

Piccolo F1

Piccolo F1

Självbestämd tidig mognad hybrid avsedd för odling i växthus och öppna fält. De första frukterna mognar redan på den 40: e dagen efter överföringen av plantor till jorden. Gurka kräver inte regelbunden vattning och underhåll, är motståndskraftig mot mögel, svampsjukdomar, med stabil långvarig frukt.

Träull

Träull

Ytterligare ett nytt sortiment gurkor som har odlats av holländska uppfödare. Som du kan se på bilden är de utomordentligt vackra. Upp till 8 frukter mognar i ett gäng, 10-12 cm stora. Hybriden är mångsidig och perfekt för konservering och betning. Dessutom tappar denna sort inte sitt utseende under långvarig transport.

Odlingen av gurkagäng är förknippad med vissa svårigheter som inte är inneboende i konventionella gurksorter. Men trots detta får de mer och mer popularitet bland trädgårdsmästare som vill få stabila och rika skördar.

När du köper frön för plantor, var noga med att rådgöra med säljaren om egenskaperna hos att odla en viss typ och sort, dess motståndskraft mot förändrade väderförhållanden och mottaglighet för sjukdomar. Följ alla växande instruktioner strikt.

Vittnesmål

Antonina Telegin, Novorossiysk
Jag har odlat gurkor i över 15 år. Jag planterar plantor i sängarna utan växthus och växthus. För andra säsongen i rad har jag använt lavinfrön. Gurkor lever upp till sitt namn - skörden måste tas bort nästan varje dag, och de minsta gurkorna är förvånansvärt goda när de saltas.

Nikolay Samoilov, Taganrog
Jag har haft mitt eget växthus under lång tid. Jag bestämde mig för att börja odla en massa gurkor för att samla så mycket skörd som möjligt under säsongen. Den första upplevelsen visade sig vara framgångsrik - styrkan i Bogatyrskaya gjorde inte besviken! Jag rekommenderar dessa gurkor till alla!

Kommentarer (1)
 1. I princip håller jag med. Även om ingen og angavs här. Zyatek (Gavrish). Du behöver bara ta det i tillverkarens paket ...

  04/03/2017 kl 12:04
  Alex
Ge feedback

Trädgård

Blommor

Konstruktion