Gurkor Gosha F1: beskrivning av sorten, foton, recensioner av trädgårdsmästare, som planterade

Gurka Gosha F1 är en tidigt mogen högavkastande hybrid. Sorten är lämplig för odling i ett växthus, på en loggia, opretentiös för odlingsförhållanden. Zelentsy i en gurka-typ växt.

Ursprungshistoria

Agrofirm "Partner" är engagerad i försäljningen av Gosha F1-hybrid. En tidigt mognad självbestämd sort uppträdde nyligen på den ryska marknaden. År 2017 testades anläggningen på experimentella tomter "Dacha" som ägs av företaget.

Beskrivning av gurkor Gosh

Kulturen tillhör den parthenokarpiska arten, behöver inte pollinering. Frukter binds i buntar (3-4 st.) I varje bladaxel. Den första skörden av en grönsaksskörd skördas 40–45 dagar efter fröns spiring. Den optimala fruktstorleken är 9–12 cm, vikt 100–110 g.

Gosha gurkor har en cylindrisk form, mörkgrön färg

Grönområdets yta är grov, prickad med små taggar. Smaken är utmärkt. Frukten är behaglig till smak, söt, innehåller inte bitterhet. De tolererar transport bra och håller presentationen upp till sju dagar. I kylen förblir Gosh gurkor färska i ungefär två veckor. Grödan används för bevarande, sallader. Efter värmebehandling behåller gurkor sin smak och form.

Kännetecken för sorten

Gosha F1-sorten rekommenderas att odlas i ett växthus, eftersom den visar den högsta produktiviteten under växthusförhållanden. Hybriden är skuggtolerant.

Det finns praktiskt taget inga frön i frukterna av Gosha, buskarna är kraftfulla. Efter uppkomsten av 3-4 blad rekommenderas det att binda växten på en spaljé och vrida den medurs. Gurkstjälkens höjd kan nå 2 m. Graden av tillväxtaktivitet för huvud- och sidoskott är genomsnittlig. Bladen av sorten Gosha är stora, femloppiga, smaragdgröna i färgen.

Produktivitet av gurkor Gosh

Överensstämmelse med agrotekniska standarder garanterar ett gurkautbyte på upp till 18 kg från 1 m2... Samla från varje buske - 9,5-10 kg.

Det rekommenderas att ta bort frukterna varannan dag för att förhindra överväxt, annars börjar de bli gula och tappar smak

Motstånd mot sjukdomar och skadedjur

Hybrid Gosha F1 är utrustad med uppfödare med hög immunitet, resistenta mot de flesta sjukdomar. För att undvika kontaminering av planteringar rekommenderas att förebyggande åtgärder vidtas i tid.

Sjukdomar som gurkor av Gosha-sorten kan drabbas av:

 1. Om du inte följer vattningsregimen utvecklas rotröta på buskarna. Sjukdomen kan inte behandlas, växten vissnar.
 2. Olivfläck manifesteras av gulning av frukten, följt av utseendet på rostiga fläckar på dem. Infektionen kommer in i växthuset genom ogräset och bärs av den infekterade inventeringen. Efter att ha märkt de första tecknen på sjukdomen är det nödvändigt att behandla buskarna med kopparinnehållande preparat, desinficera ramarna och trädgårdsredskapen.
 3. Bakterios uppträder när luftfuktigheten i rummet är hög. Växtens löv är täckta med gula fläckar. För att säkra plantering av gurkor är det nödvändigt att hålla luftfuktighetsindikatorer på en nivå som inte är högre än 70%.

De farligaste skadedjurarna för Gosha F1-gurka är växthusflugor, bladlöss, spindelmider och sniglar.För att minimera insekternas utseende är det nödvändigt att bibehålla optimal luftfuktighet och temperatur i växthuset och att lossa jorden i rätt tid.

Fördelar och nackdelar

Varje kultur har sina fördelar och nackdelar. Innan du börjar plantera gurkor måste du välja den bästa sorten.

Gurka Gosha F1 - självbestämd hybrid som används för odling i växthus och öppna områden

Fördelar med sorten:

 • höga smakindikatorer;
 • opretentiös vård;
 • skuggtolerans;
 • transportabilitet;
 • lång hållbarhet
 • ultra tidig mognad;
 • bra produktivitet;
 • mångsidighet (gröna är lämpliga för färsk mat och för bevarande).

Det fanns inga nackdelar med gurkor från Gosha F1-hybrid.

Plantera gurkor Gosh

Försådd beredning av frön utförs av tillverkaren, så planteringsmaterialet behöver inte ytterligare bearbetning. Det rekommenderas att följa såddagen för Gosh gurkor. För att säkerställa enhetlig grobarhet groddas frön genom att placera dem i en bricka och en våt ostduk. När det torkar fuktas duken med vatten.

Såning i öppen mark

Gurkor av sorten Gosha planteras i en öppen trädgård tidigt än jorden värms upp till 11–12 ° С. Platsen för odling bör väljas i halvskugga så att växten inte brinner i solens direkta strålar. Gurkor föredrar lätt lummig jord med en surhet på 6,2-6,8 pH. Tomten grävs upp på våren en vecka före sådd.

Schemat för plantering av Gosha gurkor är 40x50 cm, det rekommenderas att du planterar högst två buskar per 1 m2

Växande plantor

Växtens känsliga rotsystem gillar inte plockar. För att inte skada henne igen rekommenderas det att plantera Gosha på plantor i separata glas. Agro-blandning köpt i specialbutiker är perfekt för att fylla behållare.

Fröna begravs i jorden med 1,5-2 cm, vattnas med varmt, sedimenterat vatten. Glasögonen är täckta med plastfolie och placeras på en varm plats för grobarhet. I uppvärmda växthus rekommenderas att plantera gurkor direkt i jorden och kringgå sådd för plantor.

Viktig! De första skotten av Gosh-hybrid ska visas 6-7 dagar efter sådd. Plantor transplanteras till en permanent plats när 2-3 blad dyker upp.

Gosha gurka vård regler

Överensstämmelse med agrotekniska standarder för vård av Gosha F1-hybrid kommer att ge trädgårdsmästaren goda frukter under hela året.

Lossa sängar, ta bort ogräs

De första 3 veckorna av odling, lossning av jorden utförs nästa dag efter varje vattning. Manipulationer utförs genom att begrava hackan 2,5 cm i jorden utan att påverka rotsystemet. Därefter räcker det med att ta bort ogräs och lossa det en gång i veckan.

Vattning

Gosha gurkor är en fuktgivande sort. Under tillväxtperioden av fransar och mogning av zelents kräver det frekvent vattning. Bevattning utförs med varmt, sedimenterat vatten, eftersom kallt vatten leder till utveckling av rotrot.

Under tillväxtperioden, före blomningen, utförs vattning en gång i veckan, under grödans mogningsperiod - var 2-3: e dag. Vid varmt väder kan bevattning göras dagligen, därefter ska växthuset ventileras. För att förbättra jordens permeabilitet är det nödvändigt att lossa oftare.

Viktig! Vattning av gurkor av Gosha F1-hybrid utförs under roten av växten. Fukt bör inte komma på bladen.

Binda och ta bort antenner

I växthus är en Gosha-gurka bunden till trelliser, varefter den riktas uppåt. Det rekommenderas att övervaka tillväxten av antenner, ta bort dem i rätt tid, eftersom de tar näringsämnen från växten. Om mustaschen växer intensivt betyder det att busken är frisk och inte behöver något. Växtens växtsäsong är över när antennerna börjar torka ut.

De bästa reglerna

Gosha gurka, odlad under växthusförhållanden, behöver ytterligare utfodring.

Befruktning utförs minst 4-5 gånger per säsong

Uppmärksamhet! Organiska och mineraliska förband alternerar.

Efter 3-4 dagar efter uppkomst införs ammoniumnitrat. Dessutom kan Goshas plantor matas med flytande kvävegödselmedel. Du måste följa instruktionerna strikt. Ett överskott av kväve orsakar rotbrännskador och växtdöd. Motståndare till mineralgödselmedel använder fågelskräp i förhållandet 1:20 eller mullein 1:10. Träaska löst i vatten kan vara en kaliumkälla för unga växter.

Under gurkornas blomning och spirande period utförs en andra utfodring. Följande ingredienser används (baserat på 10 liter vatten): kaliumnitrat (20 g), ammoniumnitrat (30 g), superfosfat (40 g). Mineralgödselmedel framställs från fjäderfäavfall (förhållandet mellan delar vatten och fjäderfäavfallsprodukter 1:20) eller mullein (0,5 liter per hink vatten).

Den tredje utfodringen utförs för att stimulera bildningen av äggstocken, under denna period behöver Gosh-hybrid kalcium och kalium. Båda komponenterna finns i träaska. För att förbereda infusionen fylls 1/3 av skopan med produkten av förbränning av växtråvaror, de återstående 2/3 delarna hälls med varmt vatten. Behållaren placeras på en mörk plats i två dagar. Efter att ha silat lösningen, tillsätt under varje buske i en volym av 0,5 liter. Efter 10 dagar ska proceduren upprepas.

Den fjärde toppdressingen är nödvändig för korrekt bildning av zelents. Det utförs under fruktperioden. För att bereda en lösning löses 25 g kaliumnitrat i 15 liter vatten. Anhängare av organiska gödningsmedel rekommenderar att man använder örtinfusion för att mata gurkor. Alla ogräs är lämpliga för beredning. Hackat gräs hälls i en hink, hälls med varmt vatten, insisterade i tre dagar. Före användning späds infusionen med vatten i förhållandet 1: 5.

Slutsats

Gurka Gosha F1 är populär bland trädgårdsmästare på grund av sin höga avkastning, goda smak och mångsidighet. Att odla grödor i ett växthus gör att du kan få söta frukter året runt.

Recensioner av trädgårdsmästare om Gosha gurkor

Galina Petrovna, 64 år, Rostov
Förra våren köpte jag F1 Gosha gurkafrön för första gången. Efter att ha läst rekommendationerna planterade jag den i växthuset. Den första zelentsy plockades efter 1,5 månader. Jag har inte gjort så mycket bevarande på länge. I år kommer jag att plantera igen, eftersom sorten är opretentiös i vården.
Evgeny Osipov, 42 år, Voronezh
Gosha F1 lärde sig om gurksorten från en vän. Jag bestämde mig för att odla den i landet och jag var nöjd med resultatet. Frukten smakar söt, utbytet är utmärkt. Jag ser fram emot våren, jag vill genomföra ett experiment, sätta upp ett uppvärmt komplex för att odla en hybrid året runt.

Ge feedback

Trädgård

Blommor

Konstruktion