Gurka Herman f1

Gurka är en av de vanligaste grönsaksgrödorna som trädgårdsmästare älskar så mycket. Gurktysk är en prisvinnare bland andra sorter på grund av sin höga avkastning, dess smak och fruktens längd.

Variationskaraktäristik

Hybridvarianten av gurkor tyska F1 fick växa på Rysslands territorium redan 2001, och under denna tid lyckades han fånga både amatörer och erfarna trädgårdsmästare utan att ge sitt ledarskap fram till i dag. Tyska F1 är en mångsidig sort som är lämplig för odling i växthus, utomhus och gårdar i stora områden.

Gurka Herman f1

Beskrivningen av den tyska gurksorten F1 på förpackningen är ofullständig, så du bör studera alla finesser i denna hybrid.

En vuxen gurka busk växer till medelstor och har en växande slutpunkt för huvudstammen.

Uppmärksamhet! Blommor av kvinnlig typ, behöver inte pollinering av bin, ljusgul färg.

Buskens löv är medelstora, mörkgröna. Gurka Herman F1 själv är cylindrisk i form, har en genomsnittlig ribbning och måttlig tuberositet, taggarna är lätta. Skalet är mörkgrönt i färg, har en liten fläck, korta vita ränder och en liten blomning. Gurkornas genomsnittliga längd är 10 cm, diametern är 3 cm och vikten är högst 100 gram. Massan av gurkor har ingen bitterhet, med en sötaktig eftersmak, ljusgrön färg och medium densitet. På grund av sin smak passar den tyska gurksorten inte bara för betning för vintern utan också för färsk konsumtion i sallader.

Lagring är möjlig under lång tid, gulhet visas inte. Om skörden är sen växer de upp till 15 cm och kan vara på busken under en lång period. Gurksort Tyska F1 har bra prestanda för transport även över långa sträckor.

Denna gurksort är immun mot pulveriserad mögel, kladospornos och mosaik. Men på grund av risken för skada av bladlöss, spindelmider och rost är det nödvändigt att genomföra förebyggande åtgärder för gurka av hybridsorten German F1.

Gurka Herman f1

Växande

Ursprungligen behandlas frön från gurkor av hybrid-sorten Herman F1, med hjälp av pelleteringsförfarandet, med tiram (ett skyddande skal med näringsämnen), så det krävs ingen ytterligare åtgärd med fröna. Om fröna är naturligt vita kan du ha köpt en falsk.

Det är möjligt att odla tyska F1 gurkor i sommarstugor och på stora jordbruksområden. På grund av att växten är parthenokarpisk är dess odling i ett växthus möjligt även på vintern. Det tar cirka 35 dagar från spiring till de första gurkorna. Den aktiva massfruktningen av gurkor av hybridsorten tyska F1 börjar den 42: e dagen. För att förhindra brännskador på sommaren är det nödvändigt att tänka över såplatsen i förväg eller ordna ytterligare skuggning (så majs i närheten, kom upp med en tillfällig baldakin, som placeras i den rikliga solen). När de odlas i ett växthus måste gurkor vattnas 2-3 gånger i veckan, men på det öppna fältet - oftare när jorden torkar ut. Efter varje vattning måste mulching göras runt busken. Under bra förhållanden från 1 m2 Du kan samla upp till 12-15 kg gurkor, och hybridsorten tyska F1 kommer att bära frukt från början av juni till september. Skörd kan göras manuellt och med hjälp av jordbruksteknik.

Gurka Herman f1

Fröplantering

Växande gurka Herman F1 gör det inte svårt för en nybörjare. På grund av den speciella beläggningen behöver fröerna från tyska gurkor inte kräva ytterligare procedurer innan sådd, och groningstakten är mer än 95%, därför bör fröna placeras ett i taget, när det planteras direkt i marken gallring.Olika typer av jord är lämpliga för sådd, det viktigaste är att det finns en tillräcklig mängd gödselmedel. Jorden ska värmas upp till 13 ° C under dagen, upp till 8 ° C i mörkret. Men lufttemperaturen bör inte sjunka under 17 ° C under dagen. Den ungefärliga planteringsperioden för tyska F1-gurkafrön i början av maj kan variera beroende på region.

Jorden måste grävas väl, det är lämpligt att lägga till sågspån eller förra årets löv. Denna procedur är nödvändig för luftning så att jorden fylls med den nödvändiga mängden syre. Omedelbart före sådd av tyska F1-frön placeras humus, torv eller mineralgödsel i hålen. Så vattnas såplatsen rikligt. Frön sås på ett avstånd av 30-35 cm från varandra, 70-75 cm bör lämnas mellan raderna, vilket gör det bekvämt att skörda. Såddjupet bör inte överstiga 2 cm. Om fröna från hybridsorten German F1 sås utanför växthuset kan fröna täckas med en film för att bibehålla temperaturen, efter att groddarna dyker upp, bör de tas bort.

Gurka Herman f1

Plantera plantor

Plantor av gurkor av hybridsorten Herman F1 odlas för en tidigare skörd. Frön gro under gynnsamma förhållanden i förväg, och redan odlade gurka buskar planteras i huvudsak tillväxt.

Tankar för tyska F1-gurkaplantor måste väljas med stor diameter, så att vid transplantation lämnar en stor jordklump på rötterna för att undvika skador på dem.

Separata behållare är fyllda med ett speciellt substrat som är avsett för odling av grönsaker eller endast gurkor. Således kan du vara säker på att jorden är fylld med nödvändiga mineraler för full tillväxt och utveckling av gurka plantor. Fröna sås till cirka 2 cm djup, täcks sedan med plastfolie eller glas för att bibehålla den önskade temperaturen och luftfuktigheten (växthuseffekt) och placeras på en solig plats.

Gurka Herman f1

Efter utvecklingen av groddarna är det nödvändigt att ta bort locket från plantorna på Herman F1 gurkor och sänka temperaturen i rummet något för att undvika att sträcka plantorna, annars blir stammen lång, men tunn och svag. Efter cirka 21-25 dagar är gurka plantorna redo för transplantation i ett växthus eller öppen mark.

Uppmärksamhet! Innan hur man planterar gurkor Herman F1, se till att det finns 2-3 sanna löv på plantorna.

Det rekommenderas att plantera plantor av gurkor av hybridsorten tyska F1, cotyledonösa löv i förberedda hål. Som med frön måste planteringsplatsen befruktas och vattnas.

Bushbildning

För att underlätta skörden och öka den är det nödvändigt att korrekt bilda en gurkabusk och ytterligare övervaka dess utveckling. Forma det till en huvudstam. På grund av Herman F1-gurkans utmärkta bakförmåga är det nödvändigt att använda spaljéer. Denna metod är lämplig för både odling av öppna fält och växthusgaser.

Garn används ofta i växthus. Naturligt material används för sin sele; det rekommenderas inte att använda nylon eller nylon, eftersom detta material kan skada stammen. Tråden är bunden till stolparna och längden mäts till marken. Slutet måste fastna i marken nära busken till ett grunt djup, försiktigt för att inte skada rötterna. För framtida strumpeband av laterala skott måste separata buntar 45-50 cm långa från huvudspalten göras. En separat turné görs för varje gurkabusk. När gurkabuskan inte överstiger 40 cm på höjden bör den försiktigt lindas runt garnet flera gånger. När plantorna växer upprepas proceduren flera gånger tills den når trellis.

Gurka Herman f1

För att buskens odlade stam ska inte störa passagen mellan raderna och för att öka produktiviteten är det nödvändigt att klämma av dess kant. Du bör också ta bort alla skott och äggstockar som bildas i buskens första fyra blad. Detta är nödvändigt för bildandet av ett starkt rotsystem, eftersom näringsämnen och fukt kommer in i gurkabuskan genom det.I de nästa två bihålorna är 1 äggstock kvar, resten kläms. Alla efterföljande äggstockar lämnas som för bildandet av grödan, vanligtvis 5-7 av dem per nod.

Top dressing

För att förbättra utbytet av hybridsorten tyska F1 är det nödvändigt att applicera olika typer av gödselmedel, från sådd av frön till frukt. Det finns flera typer av utfodring:

  • kväve;
  • fosforsyra;
  • kali.

Den första utfodringen av gurka måste göras redan innan blomningen börjar, det är nödvändigt för buskens aktiva tillväxt. Du kan använda gödningsmedel i butiken, applicera häst-, ko- eller kycklinggödsel. Den andra förbandet av Herman F1 gurka görs när frukterna bildas. Under denna period är det nödvändigt att använda fosfor och kalium. Om det behövs kan denna procedur upprepas efter en vecka. Under hela gurkans tillväxt är det nödvändigt att mata med aska.

Uppmärksamhet! Kaliumsalter som innehåller klor kan inte användas för utfodring.

Herman F1 gurka är ett utmärkt val för nybörjare och ivrig trädgårdsmästare. Tidig mognad och hög avkastning gör det möjligt att njuta av ljus smak under lång tid. Och de trevliga recensionerna om Herman gurkor bekräftar detta än en gång.

Vittnesmål

Constantine, 52 år gammal, Ryazan-regionen
Nyligen provade jag en hybridvariant av gurkor tyska F1 och blev mycket positivt överraskad med resultatet. Han odlade gurkor i ett växthus ensam, utan hjälp utifrån, följde alla regler och förordningar. Det visar sig att detta inte alls är svårt. Jag band upp den, klämde av toppen, buskarna växte inte längre och det var bekvämt att gå mellan sängarna. Frukten föreföll tidigare än grannarnas. Men det spelar ingen roll, jag behandlade alla med de första gurkorna, eftersom skörden visade sig vara bra. Läckra, krispiga, aromatiska gurkor erhålls. Sallader går över båda kinderna. Jag delade ett foto av skörden och en trevlig recension om tyska gurkor till mina grannar, nu odlar de denna sort och är väldigt glada.
Vladislav, 34 år gammal, Rostov
Jag är engagerad i odlingen av Herman F1 gurkor på min lilla gård. Även om fröna inte är de billigaste, betalar de sig helt på grund av deras avkastning. Gurkor har en bra hållbarhet, så jag oroar mig inte för att förstöra dem. Även om du inte skördar länge växer de inte ut eller blir gula.
Galina, 63 år gammal, Samara
Jag hörde om Herman F1 gurksort från en granne och försökte genast odla den i min trädgård. Jag gillade gurkorna som växte. Marina för vintern, men de är fortfarande krispiga och välsmakande. Barn och barnbarn är mycket nöjda med gurkans smak och tar alltid en leverans för sig själva.
Ge feedback

Trädgård

Blommor

Konstruktion