Lök sätter Hercules

Lökuppsättningar Hercules planteras på våren och efter 2,5-3 månader samlar de viktiga, långförvarade huvuden. När de växer uppfyller de kraven från jordbruksteknik, vatten och matar planteringarna. Trädgårdsmästare sår själva märkes hybridfrön för att få högkvalitativa plantor.

Avelshistoria av sorten

Detta är en halv-tidig hybrid av holländskt urval från företaget Bejo Zaden B. V. Ingår i statsregistret sedan 2006. Det rekommenderas att odla Hercules f1 i regionerna i Centralregionen. Hobbyister odlar den högavkastande lökvarianten nästan överallt på grund av dess utmärkta konservering fram till våren.

Beskrivning av löksorten Hercules

Hybrid i första generationen av Hercules-lök, även kallad Hercules, är en tvåårig termofil kultur. På våren sås frön, som till hösten bildar små lökar, sätter, för plantering under nästa varma säsong. Rotsystemet i sorten är starkt, med långa skott, på grund av vilken kulturen utvecklas bra under torra perioder, även om detta minskar avkastningen. Få 35 cm höga fjädrar är saftiga, mörkgröna. Mogna huvuden av elliptisk form, i genomsnitt från 120 till 160 g, med en hals av normal tjocklek. Torra gulguldskal omger lökarna i tre till fyra lager. De inre skalorna är saftiga och tjocka, vita med en tät passform.

Huvudena är mestadels ensidiga; det finns också två groddar. Det finns få löv, vilket bidrar till den bästa viktökningen på glödlampan. Hercules är kryddig efter smak, men utan uttalad bitterhet. Torrsubstansen är 15%. Hercules-löksorten är en av de bästa för industriell odling.

Råd! För grönska klipps bara de yttre bladen eller deras spetsar från en bukett fjädrar. De centrala fjädrarna behövs av glödlampan för att skapa fullfjädrade saftiga skalor.

Sevok Hercules: beskrivning

En högkvalitativ uppsättning av en Hercules-hybrid i storlek bör inte överstiga 21-24 mm i diameter. Lökarna på Sevka Hercules på bilden ser ut som stora rundade ovala huvuden i form. På botten finns rotrudiment, halsen är torr utan plantor. De övre skalorna är gyllene, vikta i flera lager runt uppsättningen. Lökar är enhetliga i form och storlek.

Lök sätter Hercules: egenskaper

Valda lökuppsättningar Hercules med gula övre skalor utan fläckar och skador ger ett högt utbyte av stora huvuden som lagras under lång tid.

Avkastning

Efter plantering i april eller maj utvecklas Hercules set på 75-85 dagar. Huvuden grävs ut när bladen har vissnat. Beroende på jordens näringsvärde, vattning och förband i rätt tid växer lökar som väger mellan 80 och 200 g. För en bra skörd bereds platsen på hösten och tillsätter nödvändiga mineraler och organiskt material. Med tanke på planteringstiden för Hercules-uppsättningen väljs mogna lökar i augusti. Sorten ger från 1 kvm. m 7-8 kg saftiga huvuden. Utan att klä sig av lök odlas Hercules f1-plantorna enligt recensioner 5-6 kg, vilket är ett imponerande resultat.

Motstånd mot sjukdomar och skadedjur

Hybriden är resistent mot typiska löksjukdomar, så huvuden utvecklas bra. Lökarna ligger också länge utan att smittas med sjukdomar. Men om fröet av en högavkastande sort köptes från händerna, bör det blötläggas i desinfektionsmedel innan det planteras. Förfarandet rengör lök från insekter och infektioner.Skadedjur bekämpas med folkmedicin. Det är viktigt att observera grödorotation, inte att plantera växter i samma områden. Insekter kan övervintra i marken och utvecklas på nya planteringar.

Fördelar och nackdelar med sorten

Många beskrivningar med foton av Hercules lökuppsättningar bekräftar att detta är en av de bästa sorterna. Fördelarna med en hybrid är uppenbara:

 • tidig mognad
 • hög produktivitet
 • utmärkt kommersiell prestanda;
 • lagringstid
 • motstånd mot bildandet av pilar;
 • torka motstånd;
 • motståndskraft mot patogener.

Sommarbor, i sina recensioner av lökuppsättningar Hercules, pekar också på en nackdel: du kan inte odla dina egna frön från en hybrid, som är ganska dyra i specialbutiker.

Plantering och vård av lök

Hercules-sorten avslöjar sin potential, förutsatt att den planteras i tid och odlas korrekt. Sevok är beredd för plantering genom blötläggning i saltlösningar, kaliumpermanganat, kopparsulfat, industriella specialpreparat för att avlägsna möjliga patogener och skadedjur. Tvister kan komma till utsäde vid felaktig lagring i butiken, om planteringsmaterialet inte säljs i märkesförpackningar. Sevok kan infekteras med skadedjur i föregående tomt om det köps på marknaden.

Föregångarna beaktas också:

 • lök utvecklas framgångsrikt efter tomater, äggplantor, potatis, sallad, spenat, meloner och kalebasser;
 • plantera inte där vitlök, majs, morötter, solrosor växte.

Planteringsdatum för lök

Efter beskrivningen av sorten planteras Hercules lökuppsättningar i trädgården när jorden värms upp till + 10 ° C - från början av april till mitten av maj.

Är det möjligt att plantera Hercules-lök före vintern

Sevok av denna sort planteras på hösten för att få en skörd i slutet av juli, början av augusti. Lök Hercules före vintern placeras på platsen cirka 17-20 dagar innan frosten börjar. Det är viktigt att välja tid så att plantorna inte börjar gro. I kylan fryser dess känsliga fjädrar, vilket kommer att påverka tillståndet för hela glödlampan negativt. Välj den minsta uppsättningen för podzimny planteringssorter. Lökarna kommer att börja utvecklas tidigt och säkerställa en bra skörd. Sängen är mulched med torrt gräs, sågspån med ett lager på upp till 10-12 cm.

Viktig! Vintersådning av Hercules-lök praktiseras endast i områden där vintrarna inte är svåra.

Förbereda sängarna

Hur man väljer rätt plats för Hercules-sorten:

 • en tomt för en opretentiös, men termofil lök väljs solig, oskuggad;
 • bör inte planteras i låglandet där fukt ackumuleras efter nederbörd;
 • lök som neutrala sandlammar, lamm och lösa chernozems, lätta, berikade med näringsämnen;
 • för en höstplantering, när man gräver en plats, endast 500 g träaska per 1 kvm. m;
 • för vårarbete på hösten införs 35 g superfosfat, 15 g kaliumklorid, en halv hink humus men inte gödsel;
 • i april tillsätts 15 g urea eller 12 g ammoniumnitrat till jorden.

Planterar lök

Enligt egenskaperna hos Hercules-löken växer huvuden stora, uppsättningarna planteras enligt schemat: mellan rader 30 cm, hål - 15 cm.Den blötlagda uppsättningen torkas och placeras på ett djup av 5 cm.

Viktig! Strö över jorden ovanpå så att halsen på sevkaen fördjupas 2 cm från ytan.

Växande lök

Hercules-löksorten från uppsättningen, enligt recensioner, kräver inte dagligt underhåll:

 • vattnade två till tre gånger i veckan i juni och början av juli;
 • efter 16 juli eller 1 augusti, fjädrar vissnar, vattning slutar;
 • jorden lossas med 2-3 cm;
 • ogräs tog bort.

Hercules lök sorten befruktas 3-4 gånger och vattnar 5 liter per 1 kvm. m:

 1. På våren, när de första skotten uppträder, löses 20 g karbamid i 10 liter vatten.
 2. Efter 2 veckor späds 40 g nitrofoska i 10 liter.
 3. Sedan appliceras fosfat-kaliumgödselmedel.

Skörd och lagring

När nacken torkar och stängs grävs lökarna ut med en gaffel, fjädrarna skärs av. Huvuden torkas i 4-5 dagar, sedan placeras de i behållare med lösa väggar. Förvara på en sval och torr plats.

Lökförädlingsmetoder

Fröna av sorten såddes i jorden på våren, i juli får de ett konditionerat frö. Lökarna torkas, frigörs från resterna av fjädrar och förvaras vid en temperatur på + 5 ° C till + 15 ° C. På våren planteras plantor för att bilda huvuden.

Sjukdomar och skadedjur, metoder för bekämpning och förebyggande

Enligt beskrivningen är Hercules-lök inte mottagliga för sjukdomar. Sorten skadas av lökflugor och kvalster, tobakstrips som skräms bort av aska eller saltlösning och angränsande morotplantningar. Insekticider används på plantager. För profylax behandlas plantor med desinficeringsinfusioner.

Slutsats

Det är viktigt att plantera lökuppsättningar Hercules i tid, behandlas med desinfektionsmedel. Bevattning och matning säkerställer bildandet av stora huvuden. Sorten är lätt att lagra, väl lagrad fram till våren.

Vittnesmål

Rimma Olegovna Radkova, 43, Kursk-regionen
Jag planterade den här sorten av lök för första gången, jag är väldigt glad. Jag har aldrig sett en sådan skörd! Jag odlade den själv från frön, sådd den i trädgården i april, höll den i ett kallt men frostsäkert rum. Fröna är dyra, men värt det. Jag kommer att köpa denna vår för avel.
Elena Alekseevna Spasova, 35 år, Ryazhsk
Jag köpte Hercules frön i mars. Förra sommaren vid dachaen beundrade jag trädgården hos denna lök hos en granne. Min var sjuk och hennes fjädrar var gröna i hennes trädgård och det fanns inga pilar alls. Och vilka viktiga huvuden! Jag lagrar glödlamporna i skafferiet vid temperaturer över nollan. Kan inte vänta på att maj ska landa!
Lilia Glebovna Grabova, 57 år, Rostov-regionen
Min dotter har tagit med mig frön av denna sort i flera år. Den växande transportören stannar inte. Varje år sår jag frön och planterar frön i en trädgård för en rov. Lökar för plantering växer bra, starka, av samma storlek, jag säljer på marknaden. Sedan kommer köparna upp och tackar hjälten för en sådan båge.
Ge feedback

Trädgård

Blommor

Konstruktion