De bäst givande självbestämda gurkorna för öppen mark

Det låter lite skrämmande, men gurkan har varit känd för mänskligheten i över sex tusen år. Det är helt naturligt att många tusen av de mest olika sorterna och hybriderna uppföddes under perioden med så lång bekantskap, vilket hjälpte till att ytterligare avslöja de utmärkta egenskaperna och egenskaperna hos en av de mest populära grönsakerna. En av dessa egenskaper var förmågan att självpollinera, förbättras och konsolideras i många sorter. Självbestämda högavkastande gurkasorter för öppen mark är ett av de vanligaste alternativen för att lösa problemen hos grönsaksodlare som är karakteristiska för centrala Ryssland. Vilka fördelar medför denna kvalitet under inhemska förhållanden?

Självbestämande sorter av gurkor - koncept och fördelar

Mycket ofta förstås begreppet självbestämd som gurksorter som inte behöver pollinering av bin eller andra växter. Detta är faktiskt inte sant. Två gurksorter samtidigt behöver inte delta i bin eller andra insekter i bildandet av frukt, nämligen:

  • parthencarpic gurksorter (självfruktbar). De behöver inte pollinering alls, så det finns inga frön i deras frukter;
  • självdammning sorter av gurkor. De har både pistill och ståndare i sina blommor, det vill säga de är helt självförsörjande. Pollineringsprocessen äger rum inom ramen för en växt och frukterna, som helt naturligt har frön.

Parthenokarpiska och självpollinerande sorter är på många sätt lika när det gäller tekniker och metoder för jordbruksteknik som används vid odlingen, liksom de fördelar de har.

Vilka är fördelarna med dessa gurksorter på grund av att de är så utbredda?

För det första är dessa sorter idealiska för odling i växthus och växthus, där det inte alltid är möjligt att ge fri tillgång till bin. Detta gör det mycket lättare än bi-pollinerade sorter, deras odling, eftersom det inte finns något behov av en speciell attraktion av insekter.

För det andra, och detta är viktigare för ämnet för denna artikel, är parthenokarpiska och självpollinerande sorter de bäst lämpade för öppen mark i centrala Ryssland och ännu mer nordliga regioner i landet. Faktum är att antalet soliga och varma dagar, när bin är mest aktiva, i dessa regioner är litet. Därför är ett viktigt plus förmågan att bära frukt på kalla och molniga dagar. Detta är vad som skiljer de självpollinerande gurkasorterna, som länge har erkänts som de bästa för centrala Ryssland.

De bästa sorterna av självbestämda gurkor för öppen mark

För närvarande finns det många hybrider av självpollinerande gurkor, bland vilka det finns både tidigt och sent. Men med tanke på behovet av odling på det öppna fältet är tidiga gurkasorter under inhemska förhållanden mycket efterfrågade och populära.

April F1

April F1-hybrid är en av de mest utbredda och populära för de flesta regioner i Ryssland.

April F1

Det är mycket resistent mot kalla temperaturer samt motstånd mot mosaikvirus och olivfläck.

Denna kombination av kvaliteter gjorde det möjligt för hybrid att inte bara få bred distribution utan också välförtjänt erkännande bland trädgårdsmästare. Frukten kännetecknas av närvaron av karakteristiska stora knölar, som slutar i vita taggar, har en klassisk mörkgrön hud och vitt kött.Gurkor är ganska stora, ofta över 20 cm långa och når en vikt på 200-250 g. Upp till 8-12 frukter kan bildas i en nod. Mognadstiden för de första frukterna är senast 50 dagar. Hybriden tillhör det universella och visar utmärkt smak när den används i någon form. Hybrins frön är kommersiellt tillgängliga.

Herman F1

Hybrid Herman F1 anses med rätta vara en av det mest produktiva bland gurkorodlas i det öppna fältet. Avser tidig mognad (den första skörden visas efter 45 dagar) parthenokarpiska sorter.

Herman F1

Det skiljer sig från andra högavkastande hybrider i stabilitet från år till år, vilket bland annat uppnås genom hög resistens mot flera vanliga sjukdomar på en gång: cladosporia, båda typerna av mögel - falskt och vanligt, mosaikvirus.

Gurkor har en mycket trevlig och ljusgrön färg, stora knölar. Frukterna är inte stora, deras vikt överstiger sällan 100 g och längden är vanligtvis 8-10 cm. I en nod mognar som regel inte mer än 6-7 frukter. Hybriden, som den föregående, är universell, vilket gör den ännu mer attraktiv för trädgårdsmästare. Hybridfrön produceras av många ledande fröplantor.

Vänlig familj F1

Vänlig familj F1

Hybrid Druzhnaya-familjen F1 anses vara en av de mest stabila sorterna, vars utbyte beror lite på klimat och väderförhållanden. Förutom motståndskraften mot extrema temperaturer är hybriden mycket resistent mot de flesta virala och svampsjukdomar som är vanligast under tamförhållanden. Gurkor har en karakteristisk vit pubescens och ett stort antal tuberklar, en trevlig och diskret ljusgrön färg. Frukter överstiger sällan 12 cm i längd med en typisk vikt på cirka 90-95 gram. Hybriden tar sin första gröda redan på 43-48 dagar, om vi räknar från det ögonblick som groddarna dyker upp. Enligt användningsmetoden klassificeras den som universell, vilket möjliggör användning i sallader, konservering och saltning. Antalet frukter i en nod kan variera kraftigt och varierar från 4 till 8 stycken. Hybridfrön är enkla att få från de flesta specialbutiker.

Zozulya F1

Zozulya F1

Hybrid Zozulya F1 - självbestämd och tidig mognad (de första frukterna kan skördas på den 40: e dagen), en mängd olika gurkor, medan de delvis är parthenocarpic... Och det här är inte den enda funktionen. Dessutom har den utmärkt resistens mot sjukdomar och virus. Gurkor är ganska stora, ofta 22 cm långa och väger 300 gram. Frukt av en väldefinierad klassisk grön färg med stora knölar. Hybriden är universell så att den äts. Eftersom frukterna är stora i storlek finns det sällan mer än 2-3 bitar av dem i en nod. Fröna finns i många butiker som specialiserat sig på detta ämne.

Claudia F1

Claudia F1-hybrid skiljer sig från andra i sin uttalade mycket starka vävning av löv, trots att antalet inte är särskilt stort. Det är, tillsammans med tyska F1, en högavkastande. Detta uppnås genom resistens mot de flesta sjukdomar och lågt beroende av klimatförhållandena. Frukten är liten (i längd - högst 12 cm, vikt - 85-90 g) och elliptisk form, ytan på gurkorna är täckt med ett stort antal små tuberklar och vit pubescens. Trots det faktum att gurkor inte når betydande storlekar, överstiger deras antal i en nod sällan 2-3 stycken. Hybridfrön är lättillgängliga och kommersiellt tillgängliga.

Claudia F1

Ant F1

Ant F1-hybrid är parthenokarp ett extremt moget antal gurkor för öppen mark. De första gurkorna mognar redan 35-39 dagar. Växten kännetecknas av en massa blommande typ och lätt förgrening. Frukten är vanligtvis små i storlek (når 12 cm i längd), stora knölar och en vanlig cylinderform. Hybridens popularitet förde sin motståndskraft mot nästan alla sjukdomar som är utbredda i hemmet.Det är inte svårt att köpa hybridfrön i specialbutiker.

Ant F1

Masha F1

Masha F1-hybrid liknar på många sätt den tidigare (ultra-tidig mognad, parthenokarp, kluster av blomning, resistens mot många virus och sjukdomar), men har flera skillnader. För det första har den högre avkastning. För det andra bär den frukt med gurkor, som är i storlek med agurker, det vill säga upp till 8 cm långa.

Masha

Frukt på genetisk nivå saknar till och med en antydan till bitterhet, har utmärkta smakegenskaper, som manifesteras både färska och konserverade.

Slutsats

Ett stort antal självpollinerande hybrider och gurksorter för odling i det öppna fältet gör trädgårdsarbete ännu roligare, intressantare och, viktigare, användbart. Det är den kompetenta användningen av egenskaperna och egenskaperna hos de tillgängliga växtvarianterna, när de bästa frön av de mest lämpliga sorterna tas, som gör att du kan uppnå de bästa utbytena och den utmärkta smaken av frukterna.

Ge feedback

Trädgård

Blommor

Konstruktion