Vi skapar en unik inredning för ett sommarresidens - måla fat

Dacha är en favoritplats för arbete och vila. Den andra typen av tidsfördriv är inte bara trevlig utan också nödvändig. Därför försöker varje sommarbo att dekorera sin favoritstuga på egen hand. Så snart omvandlingen av trädgårdsplanen har börjat vill jag ta med alla detaljer i en färgstark matchning. Den sparsamma ägaren har metall- eller plastbehållare för vatten i landet. Det kan vara:

 • vattning fat;
 • sommar dusch tank;
 • behållare för blötläggning av örter.

Oftast är det här gamla rostiga fat som nästan har tjänat sin tid. Men även en behållare för blötläggning av gräs ("grönt" gödselmedel) kan göras mycket original. Det enklaste och mest prisvärda sättet är att måla.

Numera är det en mycket populär trend i landskapsdesign för sommarstugor, som kallas måla på gamla fat.

Efter ett sådant kreativt ingrepp förstör den gamla rostiga tunnan inte utseendet på webbplatsen alls. Den kan placeras i en trädgårdssäng, i ett rekreationsområde, nära ett hus eller precis vid ingången.

Vad behövs

Det är bättre att måla tunnorna med ett färgämne för ett specifikt material. Om pipan är av trä, använd träemalj. Metall- eller plastbehållare kan omvandlas med alkyd, olja eller vattenbaserad färg med korrosionsskydd. Många sommarboar väljer akrylfärger. De skapar ett levande mönster, tolererar väderavvikelser bra, appliceras enkelt på ytan och tas bort från händerna och är säkra för barn.

Om det inte är möjligt att köpa ny färg för färgning, ta rester av vilken färg som helst. Det är viktigt att färgen på det målade fatet är vattenavvisande. Dessutom behöver du:

 1. Borste, sandpapper... Sandpapperskornets storlek är bättre att ta stor. Men om du fortfarande måste slipa ytan kommer den finkorniga att vara till nytta.
 2. Skrapa och borstar... Det är tillrådligt att måla tunnan inte bara på utsidan. Det är bra att skydda den från insidan. För att göra detta behöver du också en penselhållare för att inte luta dig i pipan och inte andas in färgångar.
 3. Lösningsmedel, vit sprit... Behövs för att späda gammal färg för att färga eller justera en bild.
 4. Primer... Det kommer att hjälpa till att hålla tunnan i landet mycket längre. Applicera innan målning.
 5. Blyerts, krita... Det är mycket viktigt att rita en skiss på papper eller direkt på ett fat för att göra det lättare att måla.

Att skapa några teckningar, enbärs- eller thujakvister, stenciler, en burk färg är användbara.

Sekvens av kreativa etapper

Det allra första och viktigaste är valet av kapacitet. Du kan måla fat i alla förhållanden för att dekorera sommarstugan. Om du tar en läckande och mycket gammal, är det bra att förvandla den till en blomsterbädd. Det kommer att hålla mindre än en hel, men den här sommarsäsongen kommer det att finnas ytterligare en målad blomsterbädd.

Ett fat som är lämpligt för lagring av vatten måste först rengöras från rost och smuts för att färgen ska fästa bra. Använd en skrapa och sandpapper för detta ändamål. Vissa sommarboende använder en rostomvandlare innan de målar. I vilket fall som helst blir nästa steg att ta bort kvarvarande smuts, damm och fett med en trasa. Det fuktas i alkohol eller lösningsmedel och ytan på pipan torkas.

Att förbereda en plastfat för färgning är mycket lättare. Det är bara nödvändigt att tvätta och torka ytan väl.

Medan pipan torkar måste du rita en skiss eller bestämma temat för ritningen.Den placeras på papper och överförs sedan till ytan på pipan med en penna eller krita. De vanligaste färgämnena:

 • blommor, träd, löv;
 • djur, fåglar;
 • människor;
 • abstrakta färgskisser.

Vi passerar till målningsstadiet. Först målas innerytan. Här behöver du en borstförlängning så att du når botten av pipan med färg.

Det rekommenderas att måla tunnans yttre yta i två lager så att fläckar inte syns.

Färgen ska torka. Låt oss gå vidare till bildens layout.

Viktig! En skiss på pipan är ett måste! Om du behöver rita en stor ritning med färg blir det inte lätt att uppnå symmetri utan en blyertsskiss.

Annars, när du går tillbaka i fjärran, kan du märka dragna ögon, blommor i olika nivåer eller storlekar.

Med sprayfärg får de ett mycket originellt utseende på bilden. För att göra detta, applicera bakgrundsfärgen på pipan, applicera sedan en gren av thuja eller enbär på väggen och sprayfärg direkt på grenen. Inredningen är fantastisk.

Vi placerar det uppdaterade fatet på webbplatsen

Det målade dekorelementet kan maskeras eller göras till en accentpunkt. För kamouflage passar pilkvistar, bitar av mossa, levande växter i en blomsterbädd eller trädgård. Torkade pilkvistar blötläggs, slipas och vävas. Mossan är bunden till tunnan med garn. Selens höjd väljs i enlighet med det omgivande landskapet. Om storleken på det målade fatet är stort grävs det i marken. Samtidigt lindas botten med polyeten eller film för att skydda den mot fukt.

Skynda inte att kasta den om behållaren för färgning läcker. Det kan trots allt tjäna inte bara för att lagra vatten. Vad kan byggas från ett målat fat i landet?

Först blomsterbädden.

Vilken färg och färg som helst. En mycket populär plot är en tjej och en pojke.

Barn gillar detta alternativ. "Kostymer" och "ansikten" kan målas i vilken stil som helst, även från olika epoker. För en blomsterrabatt, måla inte tunnan med växter. Bättre att välja geometriska mönster, djur eller fåglar.

Trädgårdshus är det andra populära alternativet där ett målat fat används. Den kan användas för att lagra trädgårdsredskap. Fatbokstäver kan målas på linoleumbitar.

Hjälpsamma ledtrådar

Förutom att observera målningstekniken måste du känna till några av nyanserna. För det första:

 1. Ett nymålat fat tas inte in i bostaden. Antingen lämna den utanför eller lägg den i ladan.
 2. Försök inte att reproducera bilden du såg någonstans exakt. Bättre lägga till din kreativa fantasi för att skapa ett unikt mästerverk.
 3. Välj teckningens komplexitet enligt dina möjligheter. Denna process borde inte vara tråkig.
 4. Var noga med att följa färgämnets konsistens och materialet på vilket det appliceras. Välj endast fuktbeständiga färger.
 5. För att hålla inredningen på pipan längre, täck över den med en färglös lack på toppen.
 6. Utför inte bygg- och hushållsarbete med lösningsmedel och syror nära det målade fatet. Oavsiktligt kan du förstöra ritningen.

Det är inte svårt att måla ett fat i landet med egna händer. Spädbarn kan också delta i denna process. De kommer att föreslå sina fantastiska fragment och hjälpa till att få dem till liv. Använd kontrasterande lösningar. Måla faten i olika ljusa färger, och då blir dachan alltid ljus och mysig.

Målningsalternativ:

Ge feedback

Trädgård

Blommor

Konstruktion