Larm mot dacha GSM med en kamera

Frågan om att skydda deras territorium och personlig egendom är alltid av intresse för alla ägare. Ofta har ägarna till ett förortsområde en vakthund, men om en person sällan är hemma uppstår problemet att mata djuret. I det här fallet kommer en elektronisk enhet till undsättning. Numera är Sentinel-larmet eller dess andra variant - Smart Sentry - mycket populärt för att ge GSM. Det finns, förutom henne, andra liknande typer av säkerhetssystem, men de fungerar alla enligt samma princip.

Hur fungerar ett GSM-larmsystem?

Den moderna marknaden erbjuder många säkerhetsenheter. Förutom Smart Sentry har GSM Dacha 01-systemet visat sig vara ganska bra, det finns också under namnet TAVR. Oavsett vad varumärket heter är grundelementet i alla GSM-system sensorn. När en angripare försöker komma in i någon annans territorium hamnar han inom räckvidden för en elektronisk enhet. En utlöst sensor skickar omedelbart en signal till ägarens telefon.

Moderna säkerhetssystem med en GSM-modul kan utrustas med flera sensorer som spelar en annan roll, till exempel en mikrofon eller en videokamera. Detta gör att ägaren av stugan kan höra och se den fullständiga bilden av vad som händer på hans territorium. Tack vare mikrofonen har ägaren när som helst möjlighet att använda avlyssningen genom att ringa dacha via telefon.

De viktigaste typerna av GSM-säkerhetssystem

Oavsett säkerhetssystemets märke skiljer sig alla GSM-larm i installationsmetoden:

 • Den trådbundna modellen gör att sensorerna kan anslutas till huvudenheten med ledningar. Detta är ofta mycket besvärligt, plus en låg säkerhetsnivå. Om kabeln är skadad kommer sensorn inte att kunna skicka en signal. Det vill säga objektet förblir oskyddat.
 • Den trådlösa modellen använder en radiokanal. Signalen från sensorn vid en viss frekvens skickas till huvudenheten, som i sin tur skickar den till det programmerade telefonnumret.
Råd! Även en oerfaren person kan installera ett trådlöst system. Det är bara nödvändigt att rikta sensorerna korrekt till det skyddade objektet.

Båda typerna av signalering kan manövreras från nätanslutningen eller autonomt. Det andra alternativet är mest acceptabelt för att ge. Även efter strömavbrott förblir anläggningen skyddad. Det autonoma systemet är batteridrivet. Du behöver bara ladda det regelbundet.

Ett trådbundet och trådlöst system utrustat med en GSM-modul kan fungera med många sensorer. Till exempel kan larmsystemet meddela ägaren om utseendet på rök, översvämning av rummet med vatten, gasläckage etc. Temperaturgivaren är mycket bekväm att använda, vilket gör att du kan styra värmepannans drift och bibehålla önskad temperatur i rummet. En elektronisk enhet kan till och med installeras på dörren, och ägaren vet när den öppnades.

Vilka parametrar används för att välja ett GSM-säkerhetssystem

Innan du väljer ett GSM-säkerhetssystem måste du bestämma under vilka förhållanden det fungerar. Sommarstugor värms inte alltid upp på vintern och elektronik måste motstå temperaturförändringar. För att göra detta är det optimalt att köpa en modell som kan fungera i värme och kyla. Nästa viktiga fråga är icke-flyktig drift.Batteriets kapacitet bör vara tillräcklig tills nästa laddning vid ägarens ankomst, om elförsörjningen till huset inte återställs. Och viktigast av allt måste du bestämma vilka sensorer som behövs.

Budgetlarmsystemet för sommarstugor har följande funktioner:

 • ägaren kan på distans lära sig om hur systemet fungerar;
 • aktivera och avväpna ett objekt via telefon;
 • programmering av mer än ett nummer som GSM-modulen skickar ett meddelande till;
 • ägaren har förmågan att självständigt skriva ner alla meddelandetexter och, om nödvändigt, korrigera den;
 • lyssnar på det skyddade objektet.

Dyrare säkerhetssystem har ytterligare funktioner;

 • ändra språk på inställningsmenyn;
 • ingen spänningssignalanordning;
 • skicka ett meddelande om signalförlust;
 • använder olika lösenord;
 • kommunikation via en mikrofon mellan människor i olika rum i byggnaden.

Ganska avancerade dyra system är utrustade med sensorer som reagerar på fönstrets brott, uppkomsten av en gas- eller vattenläckage i huset, rök etc.

GSM-larm inställt

Trådlösa säkerhetssystem från olika tillverkare skiljer sig åt i konfigurationen av sensorer och batterikapacitet för autonom drift. Standard fristående GSM-signalering består av följande element:

 • huvudenhet - GSM-modul;
 • nätaggregat från elnätet;
 • batteri;
 • två kontrollnyckelfobar;
 • dörröppning och rörelsesensor;
 • USB-kabel för att ansluta till en dator för att göra inställningar.

Beroende på modell kan larm utrustas med ytterligare sensorer och knappar för att signalera ett larm.

GSM-modul

Blocket är kärnan i systemet. Modulen tar emot signaler från alla installerade sensorer. Efter att ha bearbetat informationen skickar den elektroniska enheten ett meddelande till de angivna telefonnummer. För att aktivera systemet sätts ett SIM-kort i modulen. Ett viktigt villkor är frånvaron av en PIN-kodförfrågan. Dessutom bör kortet endast innehålla de nummer där signalen kommer att skickas. Alla andra måste tas bort.

Viktig! Det är absolut nödvändigt att ansluta batteriet till modulen, annars fungerar inte larmet efter ett strömavbrott.

Sensorsats

Från början måste du bestämma vilka sensorer som behövs för pålitligt skydd av dacha. Utan tvekan ges först elektroniska enheter som reagerar på rörelse. Du kommer att behöva många sådana sensorer. De installeras längs webbplatsens omkrets, nära fönster, entrédörrar och inne i huset. Rörelsesensorer arbetar på principen om infraröd strålning, så att de lätt kan inaktiveras om de täcks av något. För oåtkomlighet för enheten utförs installationen i en höjd av cirka 2,5 m.

Det skadar inte att sätta en vassbrytare på ytterdörren. Dessa dörröppnare finns i flera varianter. Vassbrytare tillverkas med känslighet för stora ståldörrar och standard för PVC eller trädörrar.

Om sommarstugan lämnas obevakad på vintern är det inte överflödigt att sätta en glasbrytare på varje fönster. Alla andra elektroniska enheter som reagerar på gas, rök, vatten är valfria. Sådana sensorer behövs mer för sin egen säkerhet.

Ljud sirener

En ljudsiren behövs för att skrämma bort inkräktare från dacha. När en farosignal kommer från sensorerna till GSM-modulen skickar den i sin tur en puls till en elektronisk enhet som avger ett högt ljud på cirka 110 dB. Ljudsirenen kommer att meddela grannarna i herrgården om möjligheten till inbrott i hemmet. De kommer omedelbart att ringa polisen eller inspektera ditt område på egen hand.

Viktig! Om sirenen installeras på en iögonfallande plats kan en angripare helt enkelt neutralisera den. Det är optimalt att dölja enheten på en höjd från ögonen, men så att det utgående höga ljudet inte blockeras.

Trådlösa nyckelringar

Vanligtvis är alla GSM-larmsystem utrustade med två nyckelfobar.De behövs för att aktivera och inaktivera systemet. Nyckelfoben kan ha en larmknapp, när sirenen utlöses. En elektronisk enhet fungerar på kort avstånd från huset. Om misstänkta människor närmar sig din trädgård på territoriet, använd larmknappen för att slå på sirenen för att skrämma bort dem.

CCTV-sensor

Denna elektroniska enhet är utrustad med en videokamera. Hon tar bort allt som faller inom sitt handlingsområde. När en fara uppstår startar skjutningen automatiskt. GSM-modulen börjar skicka de fångade ramarna till de angivna telefonnummer. Blocket kan till och med programmeras så att den fångade informationen skickas till det e-postmeddelande som anges av ägaren av dacha.

I videon, dacha GSM-säkerhet:

Slutsats

Bekvämligheten med trådlösa larm beror på det obegränsade antalet sensorer. Förutom säkerhetsfunktioner kan den elektroniska enheten aktivera bevattning av tomten eller hushållsuppvärmningen i frånvaro av ägarna till dacha.

Ge feedback

Trädgård

Blommor

Konstruktion