Trädgårdsdekoration framför huset + foto

Om du bor i ett privat hus har du möjlighet att fullt ut förverkliga din kreativa potential. Främst kan det återspeglas i vården och arrangemanget av det lokala området. Så många bestämmer sig för att skapa en trädgård med egna händer. Vid första anblicken kan det tyckas att allt är enkelt här. Men om du vill att det ska behaga dig året runt, är det viktigt att tänka över allt till minsta detalj. Idag är många alternativ för dess design kända, med några som till och med vänder sig till designers, men efter att ha noggrant undersökt detta material samt tittat på bilderna och videorna i den här artikeln kommer du att kunna göra allt själv. Din trädgård kommer att vara en riktig dekoration för ditt hem.

Fördelar och nackdelar

Det är viktigt att förstå att den främre delen av huset är den mest framträdande och det är på den som de först uppmärksammar. Av denna anledning utförs utformningen av trädgården med stor omsorg. Om vi ​​talar om proffsen till förmån för trädgården, är det här en utmärkt landskapsdesign. Det intilliggande territoriet, det vill säga främre trädgården, kommer att ha en utmärkt dekorativ funktion. I vissa fall kan trädgården till och med dölja några av husets brister, och om det finns fördelaktiga sidor, betona tvärtom. I allmänhet kommer det vackert preparerade området nära huset att vara tilltalande inte bara för dina ögon utan också för alla omkring dig.

Framgården har dock också nackdelar. Först och främst tar det mycket tid att ta hand om honom. När allt kommer omkring kan växande växter eller blommor behöva klippas, vattnas, befruktas eller utföras på något annat sätt i tid. Det tar också tid att rengöra området från fallna löv. Det är nödvändigt att lossa jorden i tid så att blommorna / växterna inte blir hämmade. Som du kan se har gör-det-själv-trädgården den största nackdelen - en avsevärd tid att ta hand om.

Varianter av trädgårdar och designdesign

Alla trädgårdar är indelade i två typer av stängsel:

  1. Öppna trädgårdar.
  2. Stängda trädgårdar.

I det första fallet kan skönheten i trädgården framför huset observeras både från gatan och från sidan av huset. Om den är stängd, kommer detta element av landskapsdesign definitivt att ha ett staket. Bland annat är utformningen av trädgården framför huset också annorlunda. Nu listar vi kort de vanligaste.

Europeiska

I det här fallet kommer trädgården framför huset att ha tydliga geometriska linjer, där noggrannhet och proportioner kommer att observeras. Ett fritt tillvägagångssätt för design är inte välkommet här. Främst i denna stil är förekomsten av en massiv häck utesluten.

Ryska

Denna typ av främre trädgård framför huset måste ha en stängselstruktur. Det finns inga krav för överensstämmelse med strängheten i alla linjer. Huvudkravet för trädgården är en vacker design som kommer att glädja ögat.

Orientalisk

Med denna design kommer dekorer, stenar, barrträd att användas. Dessutom är växterna övervägande dvärg.

medelhavs

Här är det nödvändigt att använda ett stort antal blommande blommor och träd som växer i små behållare. Du kan installera alla typer av skulpturer, lyktor och annan inredning. Det måste finnas en bänk, ett bord och en liten kapell för att skydda mot sol och regn.

Rustik

Denna stil överlappar med franska.Liksom fransk stil betonar den rustika stilen de naturliga dragen i landskapet. Alla sorters dekorer används i rustik stil, till exempel en vagn, en trasig lerkanna och mer.

Romantisk

Om du är en romantiker i hjärtat kan du ordna en trädgård i den här stilen. Det finns alla slags valv här, och blommor / växter bör fläta alla staket. Dessutom bör blommorna vara långblommande och vackra.

Franska

Den franska stilen är också känd som Provence. Denna stil av trädgårdsdesignen kombinerar lätthet, skönhet, frihet och kärlek. Den franska stilen gör att du kan njuta av vackra växter / blommor och dekoration av lokalområdet varje dag.

Detta är en kort beskrivning av några av trädgårdsstilarna. På Internet kan du hitta många andra idéer om hur du bäst ordnar det angränsande territoriet nära ditt privata hus.

Design utveckling

Så, nu ska vi gå direkt till den direkta designen och planeringen, kom ihåg att vårt främsta mål är att skapa en vacker trädgård framför huset. Därför måste du tänka på vilka blommor som kommer att planteras. Vill du att de ska blomstra kontinuerligt, till och med frost. Vilken typ av blomsterbädd är bäst att organisera. Det finns flera varianter av det:

  • Mixborder. En komplex sammansättning av olika och blommande växter. Inklusive dekorativa blommor planteras. Även om denna komposition är komplex är den mycket populär.
  • Gräns. Detta innebär en stig som leder genom en liten del av en blommande blomsterbädd till ett hus och en välutrustad kant.
  • Alpin bild. I det här fallet skapas en slags imitation av ett bergslandskap. Här behöver du stenar och alla typer av prydnadsväxter och blommor.
  • Rabatka. Om trädgården framför huset är rektangulär kan alla blommor / växter planteras i jämna rader.
Råd! För att inte räkna fel, kan du först lägga på ett papper ett litet projekt i trädgården framför huset. Detta gör att du kan tänka över och ta hänsyn till alla möjliga nyanser i förväg.

Val av färger

Efter att ha bestämt hur man ska ordna trädgården framför huset är det nödvändigt att lösa en annan fråga - vilka blommor man ska välja i trädgården framför huset. Vanligtvis föredras fleråriga växter och blommor. Prydnadsträd och buskar används ofta. Sådana buskar kan inkludera:

  • Vanlig enbär.
  • Boxwood är vintergrönt.
  • Vanlig berberis.
  • Thunberg, etc.

När det gäller valet av träd är det oftast vanliga träd, så att du kan organisera dekoration med nästan stam med blommakompositioner. Västra standard thuja eller holly lönn kan tillskrivas denna kategori.

När det gäller färger är detta kanske ett oändligt ämne. Det finns många olika färger, så vi ger dig bara en allmän riktning. Om du vill att trädgården framför huset ska glädja dig året runt, ges fleråriga blommor som blommar fram till den första frosten. Bland de fleråriga kan man komma ihåg viols, glöm mig-inte och primula. I mitten av våren, i maj, skulle blommande påskliljor se bra ut. Under de första två månaderna av sommaren (juni / juli) blommar tigerliljor, pioner, iris, turkiska nejlikor, ringblommor, petunia, nasturtium, krysantemum, flox. I slutet av sommaren kan krysantemum och asters också glädja ögonen.

Detta är en liten riktning för hur du kan ordna en trädgård med egna händer. Dessutom är det värt att lyfta fram flera viktiga funktioner när du väljer prydnadsväxter och blommor:

FunktionBeskrivning
UpphämtningsplatsFör vissa färger är solsidan eller omvänt skuggan viktig. Därför bör detta beaktas när du väljer en lämplig plats i trädgården framför huset. Till exempel, om ditt lokala område huvudsakligen ligger på solsidan, skulle en utmärkt lösning vara att plantera gladioli, flox, lupinia, aster, petunier, pioner, prästkragar.Om området är skuggat, ge då preferenser till ormbunkar, värdar, glöm-mig-inte.
BlomningstidI denna fråga är det också värt att beräkna allt korrekt. Annars blommar alla blommor på en månad och det är det. Alla blommor är indelade i flera kategorier, till exempel tidig blomning: primula, tusenskönor, dalar, tulpaner, påskliljor, hyacinter, krokusar. Mellanblomning: kosme, nasturtiums, ringblommor, klockor, flox, dagsliljor, iris, pioner. Senblomning: krysantemum, asters, georginer.
Växt / blomma höjdI denna kategori delas blommor också in i arter. Hög: canna, lupin, gladiolus, fingerhandsk, delphinium. Medelstor: rudbeckia, bell, salvia, vallmo, kamomill. Stunted: nasturtium, penséer, purslane, scabiosum. Med detta i åtanke är det möjligt att kombinera tillväxt och färg på alla växter och blommor. I det här fallet får du en underbar komposition.
LivstidDet finns tre kategorier av blommor enligt deras livslängd: ettåriga, tvååriga och perenner. Ettåriga: Lejongap, asters, kosmos, ringblommor, petunior. Biennaler: penséer, prästkragar, fingerhandskar, turkiska nejlikor. Stauder: rudbeckia, iris, daglilja, lupin, kamomill, calla liljor, gladioli, georginer.
Råd! Så att trädgården framför huset kommer att glädja dig med vacker blomning året runt, välj de växter och blommor som blommar för att ersätta varandra. Tänk också på deras höjd och andra funktioner.

Om du ännu inte har erfarenhet av att ta hand om en trädgård, föredrar du opretentiösa växter och blommor. I det här fallet kommer du att få erfarenhet samtidigt, och du kommer inte heller spendera mycket tid.

Du kanske vill plantera prydnadsbuskar. Det finns ett brett utbud av dem och de kan verkligen ge lokalområdet ljusa färger. Till exempel vildros, budley, hagtorn. Du kanske vill bygga en båge, då är klättring av växter / blommor perfekt. De kan skydda fönster och huset från damm. Det kan till exempel vara klättringsrosor, blåregn, kaprifol, kampsis och mer.

Barrträd ser inte mindre original ut. Och med tanke på att de är vintergröna, kommer de att jämna ut de dystra höstveckorna under hela året. Så, vinterväxter inkluderar enbär, idegran, buksbom, thuja, dvärggran.

Runt denna design med blommor kommer en bild med ett vattenfall eller andra dekorativa element att se vacker ut. Även om du inte kan tänka igenom allt till minsta detalj kan du alltid ändra något på vägen.

Slutsats

Så vi har övervägt alla funktioner i hur man gör en trädgård framför huset. Som du kan se finns det inga strikta och specifika regler. Allt tas endast med i smak och preferenser. Vi hoppas att det här materialet har gett dig tankar, och dessutom erbjuder vi dig att titta på ett intressant videomaterial:

Ge feedback

Trädgård

Blommor

Konstruktion