Hemlagad minitraktor för fraktur

Många hantverkare är vana vid att tillverka utrustning för sig själva. Detta gäller även minitraktorer. Enheten är gjord med en solid eller trasig ram. Det första alternativet är lättare att tillverka, och klassisk brytning anses vara mer manövrerbar. Du kan fälla enheten från gamla reservdelar eller köpa ett kit för omarbetning av den bakomgående traktorn. Nu ska vi titta på hur en hemgjord minitraktor av en paus 4x4 ska monteras och ta reda på vad som behövs för detta.

Vad är en fraktur

Externt skiljer sig minitraktorn som går sönder inte från den vanliga kompakta traktormodellen. När den tillverkas själv tillverkas en sådan teknik oftast på basen av en bakomliggande traktor. Den huvudsakliga designskillnaden är den trasiga ramen, som består av två delar. Det är här namnet kom ifrån.

Viktig! Villkorligt kan pausen delas in i tre typer: en fabrikstillverkad modell, en hemgjord modell eller en konverterad enhet från fabriksdelar.

När du monterar frakturer själv måste du ha ett minitraktordiagram där måtten på alla enheter anges. När allt beräknas till minsta detalj kan du börja montera.

Vad och hur man samlar in

Det finns många alternativ för att montera hemlagade produkter, eftersom varje hantverkare gör sina egna justeringar av ritningarna. Generellt sett ser processen att skapa en 4x4-fraktur ut så här:

  • Montering av minitraktorns pauser börjar med tillverkningen av ramen. Trots den grova formen på de två halvramarna är alla chassisenheter placerade rationellt. En speciell egenskap hos ramen är sidostyckenas trestegsdesign. Element av de främre trappstegen är gjorda av tiotals kanaler. Det sista steget kan göras från ett profilrör med ett tvärsnitt på 8x8 cm. Kanal nr 12 är lämplig för den främre traversen och kanal nr 16 för den bakre. Tvärstänger är gjorda enligt ett liknande system.
  • Du kan ta vilken motor som helst för en fraktur minitraktor som är mer lämplig i storlek, fastsättning och kraft. En fyrcylindrig diesel med 40 hästkrafter passar bra. från. Vattenkylning förhindrar att motorn överhettas, även om traktorn är på fältet hela dagen utan avbrott.
  • Efter installation av motorn installeras en kraftuttagsaxel, en överföringsväska och en växellåda på en minitraktor med en sprickram. De kan tas bort från en avvecklad GAZ-53-lastbil. För att koppla kopplingen med motorn måste du göra om svänghjulet. För att göra detta, klipp av den bakre delen på en svarv och slipa sedan en ny spännvidd i mitten. Eftermontering av kopplingskorgens lock baseras på en passform.
  • Bakaxeln passar alla fordon. Han behöver inte göra några ändringar. Detsamma gäller propelleraxeln.

Vidare DIY minitraktor du måste installera en bra hjulbas och styrning.

Videon visar en 4 × 4 gimbal för fraktur:

Installation av hjulbas

Valet av hjulbasstorlek måste hanteras klokt. Ofta är en minitraktor utrustad med hjul från en personbil. Du kan göra det på det här sättet. Det viktigaste är att dimensionerna på framaxelns skivor är minst 14 tum. Annars kommer traktorn att lastas i marken. Du kan dock inte överdriva det med dimensioner. Hjulens stora diameter försvårar styrningen. Situationen kan korrigeras genom att installera ett hydrauliskt styrsystem som tas bort helt från den gamla jordbruksutrustningen.

Du kan montera framaxeln själv från ett rörstycke med monterade lager. Alternativt kan den också tas bort från annan utrustning och sättas på traktorn utan modifiering.

Viktig! Däckmönstret måste ha ett djupt mönster. Bra klackar ökar fordonets manövrerbarhet.

För att uppnå en bra dämpning rekommenderas det att montera 18 "däck på bakaxeln. Det är inte svårt att säkra hjulen till en lastbils bakaxelnav. Klipp först ut med en kvarn eller en skärare den centrala delen av skivan där monteringshålen är placerade. Samma del är svetsad på den här platsen, bara skuren från ZIL-130-bilens skiva.

Styrinstallation

För att gå sönder är styrningen lämplig från alla personbilar. Men för att öka utrustningens manövrerbarhet är det lämpligt att installera hydraulik. Det gör traktorn lättare att använda. Hela systemet tas bort från den gamla jordbruksutrustningen. Du behöver också en oljepump som drivs av en motor. Det är optimalt att se till att huvudaxelns hjul styrs via en växellåda. På bilden föreslår vi att se ritningarna av de viktigaste styrenheterna.

När du installerar styrningen är det viktigt att komma ihåg att använda den hydromekaniska trumbromsen. Den är ansluten till pedalen med hjälp av ett dragkraft.

 

När alla huvudkomponenter är klara börjar de utforma enheten. Det vill säga, de utrustar förarens arbetsplats genom att installera ett justerbart säte. Sommarstugans kapell kan fästas på de fyra svetsade stolparna. Motorn och alla andra komponenter är dolda under ett stålhölje för säkerhet. Den kan böjas av galvaniserat stål. För nattarbete är traktorn utrustad med strålkastare. Du behöver bara justera utrymmet på ramen för batteriet.

Så här monteras en minitraktor. gör det själv fraktur från gamla delar. Med ord, allt görs enkelt, men i själva verket måste du investera mycket arbete och tålamod.

Ge feedback

Trädgård

Blommor

Konstruktion