DIY elektrisk trädgårdstrimlare

För att bearbeta trädgrenar, toppar av trädgårdsgrödor och annan grön vegetation kom de fram till en utmärkt mekanisk assistent - en strimlare. På några minuter kommer en hög med avfall att användas som råmaterial för kompost eller strö för fjäderfä för vintern. Den fabrikstillverkade enheten är mycket dyr, så hantverkarna lärde sig att montera den på egen hand. För de som är intresserade föreslår vi att man överväger hur man gör en trädgårdskrossar med egna händer till minimal kostnad.

Strimlarens huvudenheter

Gräsklipparen består av tre huvudenheter: en motor, en skärmekanism - en flishugg och en lastbehållare. Allt detta är placerat på en stålram och är av säkerhetsskäl stängd med ett hölje. Vissa fabrikstillverkade dokumentförstörare kan utrustas med en extra behållare för att samla upp den strimlade massan. Under arbetet med kvarnen används ytterligare enheter: en påtryckare för organiskt material och en sil som hjälper till att separera små fraktioner. Siktat stort avfall, om det behövs, laddas i en behållare för återvinning.

Fabrikstillverkade rivare är utrustade med rulle, fräsning, hammare och andra flishuggare. Hemlagade trädgårdskrossar arbetar vanligtvis med en skärmekanism gjord av en uppsättning knivar eller cirkelsågar.

Shredder-enhet

Varje gräsklippare och grenar drivs. Det finns bara två alternativ här: en elmotor eller en bensinmotor. Elförstörare har mycket svagare kraft och är mer utformade för slipning av fint organiskt material. ICE-drivna dokumentförstörare är mycket kraftfullare. De klarar av grenar upp till 8 cm tjocka.

När du gör en trädgårdskrossar med dina egna händer kan elmotorn tas bort från den använda utrustningen. Det är önskvärt att dess effekt är minst 1,1 kW. Den som har en bakomliggande traktor, kan förstöraren anslutas med en remdrift till förbränningsmotorn. I avsaknad av någon motor måste din dokumentförstörare kompletteras med en enhet som köpts i en butik.

Råd! Priset på en ny motor motsvarar de flesta kostnader för en fabriksförstörare. Med denna formulering av frågan blir fördelen med en hemlagad dokumentförstörare liten.

Strimlare av mjuka organiska ämnen kan i allmänhet vara utan enhet. En person för dem till handling genom sina händer. Alternativ för sådana mekanismer visas på bilden.

Ritningar av olika dokumentförstörare

För att göra en gräshuggare måste du ha exakta ritningar till hands. Vi föreslår att man överväger flera alternativ för dokumentförstörare.

Flishuggkrossen anses vara universell. Mekanismen klarar mjuk grön massa, trädgrenar, tjocka toppar av trädgårdsgrödor och till och med spannmål.

Viktig! Hammardesignen för egenproduktion är ganska komplicerad. Mycket svarvarbete krävs.

Det enklaste sättet att montera skäranordningen för grenar och gräs är från cirkelsågar. Även ritningar behövs inte för en sådan flishuggare. Cirkelsågar i mängden 15 till 30 bitar trycks på axeln, dras åt på båda sidor med muttrar, fyllda med lager, varefter hela strukturen är fixerad på en stålram.

Tvillingvalsförstöraren är också lätt att tillverka. Detta kan verifieras med den presenterade ritningen. Flishuggen består av två axlar på vilka stålknivar är fästa ovanifrån. I hemmet tillverkas de av lastbilfjädrar och läggs i 3-4 stycken.Axlarna och axlarna är fästa parallellt med varandra så att knivarna inte hänger fast vid rotering.

Uppmärksamhet! Tvillingvalsförstöraren kan endast drivas av en kraftfull motor med reducerad hastighet.

Videon visar en hemlagad dokumentförstörare med redskap:

Monteringsanvisning för olika dokumentförstörare

De börjar montera en hemlagad trädgårdskrossare efter att alla delar är förberedda enligt ritningen. Oavsett vilken design som väljs inkluderar arbetet: tillverkning av ramen, behållaren, flishuggen och motoranslutningen.

Cirkelsågkonstruktion

En sådan trädkrossar av grenar består av cirkelsågar monterade i en enda struktur. Du måste köpa dem i butiken. Antalet sågar bestäms individuellt. Vanligtvis läggs från 15 till 30 stycken. Det är viktigt att ta hänsyn till en nyans här. Med fler sågar ökar flishuggens bredd, vilket innebär att en kraftfullare enhet krävs.

Cirkelsågar är monterade på axeln och en mellanbricka med en tjocklek på 10 mm placeras mellan var och en. Du kan inte minska klyftan, annars minskar arbetsområdet. Det är inte heller tillrådligt att sätta brickor tjockare. Tunna grenar fastnar i stora mellanrum mellan sågarna.

Axeln vrids på en svarv. Det är nödvändigt att tillhandahålla gängor för muttrar för att spänna fast sågen och arbetshjulet. Lagersäten är bearbetade i båda ändar av axeln.

Uppmärksamhet! Innan du klämmer fast en uppsättning sågar med muttrar på axeln måste du se till att deras tänder inte är i linje. Optimalt kaotiskt tandarrangemang. Detta minskar belastningen på flishuggaren och motorn.

Det är bättre att använda en elmotor för enheten. Om en egenmonterad elektrisk elektrisk strimlare arbetar från ett 220 volt nätverk kommer den att kunna slipa endast tunna grenar och grön massa. För bearbetning av tjocka grenar krävs en trefas elmotor. Som tillval kan hackaren anpassas för att anslutas med ett rem till motorns remskiva på den bakomgående traktorn.

Slipstommen är svetsad från stålprofil, kanal eller hörn. Gör först en rektangulär bas för flishuggen. Här är det viktigt att fästa lagersätena jämnt så att det inte sker någon felinriktning, och elmotorns axel och axeln med cirkelsågar måste vara i parallella plan. Stödstativ svetsas till den färdiga basen för flishuggen, som fungerar som kvarnen.

Shredder tratten är tillverkad av stålplåt med en tjocklek på minst 1 mm. Tunt tenn är inte värt att ta, eftersom det kommer att deformeras från slag av flygande flis. Behållarens höjd görs större än armarnas längd. Detta är för personlig säkerhet.

En rivare tillverkad av en uppsättning sågar klarar allt organiskt material. Flishuggen måste dock rengöras ofta.

Montering av en hackare med en knivskiva

Denna knivförstörare kan bara bearbeta mjuka organiska ämnen. Den är mer avsedd för beredning av grönt foder för fjäderfä och djur. Bunkeren är böjd ur tenn. Du kan anpassa en galvaniserad skopa eller fodral från gammal teknik, till exempel en fläkt. Bunkeren kommer att visa sig vara flexibel, men stor styrka behövs inte här. När allt kommer omkring kommer gräshuggaren inte att tröska grenarna.

Flishuggen är gjord av 3–5 mm tjockt stålplåt. 4 skåror skärs ut på skivan med en kvarn. Därefter tar de en bit av en bilfjäder, slipar den och borrar 2 hål. Det finns också fyra sådana knivar, varefter de sätts in i skårorna på skivan och bultas. Ett hål borras i mitten av skivan. Axelns gängade ände förs in i den, varefter den dras åt ordentligt med en mutter. Själva axeln med lager är fäst vid ramen och en remskiva sätts i andra änden.

För att klippa gräset räcker det att ansluta hackaren med en 1 kW elmotor.

Montering av Twin Roll Shredder

Att samla in en tvåvalsig trädkrossar börjar med en ram. Först svetsas en rektangulär struktur. Inuti ramen svetsas fyra axelfästen på sidobalkarna. De är placerade så att skärtrummorna är inriktade.

Råd! Om du vill göra dokumentförstöraren mobil, svetsa genast axlarna för hjulen till ramen.

Vidare, enligt det presenterade schemat, tillverkas två axlar med skärtrummor. För tre knivar måste du hitta en rund blank. Ett stålfyrkant används för fyra knivar. I vilket fall som helst är axlarnas kanter slipade i en rund form för lager.

Knivar är tillverkade av en bilfjäder. Två fästhål för bultar borras på varje element. Varje kniv slipas i en vinkel på 45handla om, appliceras på axeln och markera fästpunkterna. Nu återstår det att borra hål enligt märkena, klippa av trådarna och skruva fast alla knivarna. Skärtrummorna är klara.

Nästa steg är att montera flishuggen. För detta borras hål i stålboxens motsatta väggar. Runt dem bildas bon av en stålremsa, i vilken lagren förs in tillsammans med axlarna. Vid rotering får trummorna inte hålla fast vid varandra med knivar.

Kugghjul är monterade på varje axel. De behövs för att synkronisera rörelse. Den färdiga flishuggen är bultad i fyra invändiga delar svetsade på ramen. Behållaren är svetsad av stålplåt med en tjocklek på 1–2 mm. Remskivor sätts på skaftrummans och motorns axlar. Du kan använda kedjeöverföring. Sedan, istället för remskivor, sätter de asterisker.

Tvillingvalsförstöraren kan drivas av en trefas elmotor eller en bakomliggande traktormotor. I det här fallet finns det tillräckligt med kraft för att bearbeta grenar upp till 8 cm tjocka.

Slutsats

Vid tillverkning av hemlagade kvarnar använder hantverkare kvarnar, borrar, dammsugare och till och med tvättmaskiner. Naturligtvis kommer sådana rivare att vara svaga, men det kommer att vara möjligt att hugga gräset för fågelfoder.

Ge feedback

Trädgård

Blommor

Konstruktion