Ryska dieselblock

En motor kultivator kommer att hantera bearbetning av lätta jordar hemma, och för mer komplexa uppgifter tillverkas tunga professionella klassiska traktorer. Den inhemska marknaden är nu övermättad med kraftfulla enheter från olika tillverkare. Det mest populära bland konsumenterna är Neva diesel-walk-behind-traktorn, liksom ett antal andra modeller som vi nu kommer att överväga.

Granskning av populära tunga dieseldrivna motorblock

I Ryssland är maskinmarknaden mest ockuperad av kinesiska motorblock. Men dessa enheter tas inte nödvändigtvis alla därifrån. Många märken av dieselmotorer monteras inhemskt. Det är bara att original kinesiska reservdelar levereras till dem. Utrustning utrustad med japanska och amerikanska motorer är mycket efterfrågad. Låt oss ta en titt på populära dieslar från olika tillverkare.

Neva MB 23-SD 23, 27

Denna rysktillverkade diesel motoblock är utrustad med en DY27-2D- eller DY23-2D-motor av märket Robin Subaru. Enheten har fyra växlar framåt och två bakåt. Den maximala körhastigheten når 12,5 km / h. När du arbetar med fräsar är arbetsbredden från 86 till 170 cm och lossningsdjupet är 20 cm. Den bakomgående traktorns massa är högst 125 kg.

Neva MB 23 är utformad för långvarig drift under alla väderförhållanden. Motorn startar utan problem med värme och svår frost. Utrustningen klarar arbetskrävande jordbruksarbete, godstransport, snöröjning. En designfunktion är närvaron av låg plöjningshastighet som inte överstiger 2 km / h.

Dieselmotorn DY23 / 27 är fylld med olja av kvalitet som inte är lägre än CC, vilket bestäms av API-klassificering. Den första ändringen utförs efter 25 arbetstimmar. Efterföljande oljebyten görs efter 100 arbetstimmar. Växellådsolja TEP-15 eller TM-5 med en volym på 2,2 liter hälls i växellådan.

Viktig! Diesel MB 23 kan arbeta med alla tillbehör som tillverkaren producerar för Neva-bakomgående traktorer.

Diesel "ZUBR" 8 liter. från.

Motblock Zubr började säljas massivt i Ryssland i slutet av 90-talet. Inledningsvis kom tekniken med en bensinmotor. Det uppskattades omedelbart av konsumenten. Nu finns en Zubr med en dieselmotor med 8 hästkrafter. Enheten kan kallas en universell jordbruksmaskin på grund av dess funktionalitet. Förutom all jordbearbetning kan Zubr arbeta med gräsklippare och andra komplexa redskap.

En förbättrad växellåda med ytterligare kraftuttagsaxel är installerad på den bakomgående traktorn. Stora hjul plus ett differentialspärr gav fordonet hög kapacitet och manövrerbarhet. Enhetens vikt utan tillbehör är 155 kg. Markens bredd är 80 cm, djupet är upp till 18 cm. Bränsletanken är konstruerad för 8 liter diesel.

Den vattenkylda fyrtaktsmotorn startas av en elektrisk startmotor. Den inbyggda generatorn ger 12 volt. Strålkastare är anslutna till den.

Uppmärksamhet! Den ursprungliga R185AN-motorn kan kännas igen med en metallklistermärke. Andra motorer har en klistermärke.

Videon visar Zubr på jobbet:

Patriot detroit

I sin klass är Patriot diesel-bakomgående traktor den starkaste modellen. Enheten kan arbeta med alla typer av tillbehör, vilket gör maskinen mångsidig vid användning. Kostnaden för den bakomliggande traktorn Patriot på den inhemska marknaden är cirka 72 tusen rubel. Detroit är inte den enda diesel i sortimentet.Boston 9DE har liknande egenskaper.

Detroit rorkult är utrustad med en fyrtakts dieselmotor med 9 hästkrafter. Enhetens vikt utan tillbehör är 150 kg. Trots att det är en dieselmotor kyls motorn med luft. Utrustad med Patriot reduktionsväxel och skivkoppling. Manuell växellåda har 2 växlar framåt och 1 bakåt. Vid bearbetning av jord med fräsar uppnås ett maximalt lossningsdjup på 30 cm.

Inhemsk dieselhonnör

Dieselmotblocket från märket Salut kännetecknas av sin ursprungliga design. Tillverkaren kopierade inte arbetsenheter från importerade motsvarigheter utan skapade utrustning enligt sin egen design. Alla Salyut-dieselmodeller visade sig vara framgångsrika och kan konkurrera på utrustningsmarknaden. En egenskap hos dieselmotorn är att tyngdpunkten flyttas nedåt.

Tillverkaren erbjuder konsumenten att välja en bakomliggande traktor med den motor han gillar. Saluten är utrustad med en inhemsk motor eller en amerikansk motor. Det finns modeller med den kinesiska diesel Lifan, och fans av märkesprodukter erbjuds Honda eller Subaru. Alla motorer är fyrtakts.

Av alla Salyut-dieselmotorer är 5DK-modellen den billigaste. Priset bildades på grund av användningen av en inhemsk enhet. Användarna märkte emellertid en ökad ljudnivå, men detta påverkar inte prestandan hos den bakomgående traktorn. 5BS-1-modellen kommer att kosta mer för konsumenterna, men du kan betala för mycket för hög prestanda.

Celina MB-400D

Motoblock-märket Celina väger mer än 120 kg utan extra utrustning. Tack vare en sådan massa och ett specialdesignat slitbanemönster håller enheten stabilt på svår terräng och glider också lätt på en snöig väg på vintern. Celina MB-400D-modellen är utrustad med en luftkyld Vympel 170 OHV dieselmotor med en kapacitet på 4 hästkrafter. En enkel start stöds av en automatisk dekompressor.

En kraftuttag är installerad på Celina-enheten, vilket gör det möjligt att arbeta med redskap. Det ingår inte i satsen men köps av ägaren av utrustningen separat efter behov. MB-400D Celina har ett högt vridmoment, har justerbara arbetshandtag och en tvåväxlad kedjereducering. Med hjälp av en manuell växling växlas två framåt- och två hastigheter bakåt. Knivarnas bredd är från 70 till 90 cm. Djupet på jordens lossning är 30 cm. Motblocket kan transportera laster som väger upp till 550 kg på en släpvagn. Att ha sådan utrustning på gården kan du inte tänka på att köpa en minitraktor. Celina-enheten klarar alla typer av trädgårdsarbete och kommer också att bli en pålitlig assistent på en hemgård.

Vi har övervägt ett litet antal dieslar. Deras popularitet baseras på kvalitet, tillförlitlighet och överkomlig kostnad. Om så önskas kan du hitta andra dyrare och kraftfullare modeller på marknaden.

Ge feedback

Trädgård

Blommor

Konstruktion