Ryska minitraktorer för hushåll

På gårdar och privata gårdar började minitraktorer dyka upp allt oftare. Efterfrågan på sådan utrustning förklaras av ekonomisk bränsleförbrukning, små dimensioner och mångsidighet, vilket uppnås genom användning av olika redskap. Först såldes importerade modeller till försäljning. Deras nackdel var det höga priset, liksom dålig anpassning till de hårda klimatförhållandena i de norra regionerna. Problemet löstes när rysktillverkade minitraktorer dök upp, som inte var sämre än monteringskvaliteten jämfört med importerade motsvarigheter.

Omfattning av inhemska minitraktorer

Inhemsk teknik är nu populär inte bara i Ryssland utan även i andra länder. Minitraktorens huvuduppgift är mekaniseringen av manuellt arbete. Naturligtvis är det lättare att köpa en bakomliggande traktor för ett hushåll med en tio tunnland grönsaksträdgård. Men om du har mer än 1 hektar mark, plus att det finns boskap, är det svårt att göra utan en minitraktor. Med hjälp av olika redskap hjälper tekniken till att odla marken, skörda grödor, klippa gräs, utföra godstransporter etc.

Viktig! Tack vare valet av olika redskap utför ryska minitraktorer samma funktioner som sina stora motsvarigheter. De är sämre endast i prestanda på grund av lägre motoreffekt.

Ryska minitraktorer är mycket efterfrågade på boskap. Den manövrerbara och kompakta tekniken hjälper till att distribuera foder till djuren på gården och ta bort gödsel. Små dimensioner gör att traktorn kan användas även i stora växthus. För allmännyttiga tjänster är en sådan miniteknik i allmänhet en sken. Liten traktor används för rengöring av trottoarer, borttagning av snö, skötsel av gräsmattan, liksom annat arbete som kommer att vara svårt för stor utrustning att hantera.

Nu kan du ofta se en fungerande rysk minitraktor om konstruktion av envåningsbyggnader. Med hjälp av olika tillbehör hjälper tekniken att gräva en grop, göra hål för pelare med en borr och förbereda en lösning i en betongblandare. Det vill säga en minitraktor kan hantera allt byggnadsarbete.

Enligt designens detaljer är ryska minitraktorer:

 • hjul och spårade;
 • med bensin- och dieselmotorer;
 • med en öppen topp och en stuga;
 • AWD- och icke-AWD-modeller.

För alla modeller av ryska minitraktorer tillverkas cirka 50 typer av olika redskap.

Granskning av populära ryska minitraktorer

Från början till nu har japanska och europeiska tillverkare av minitraktorer varit ledande på marknaden för jordbruksmaskiner. Det koreanska varumärket "Kioti" är ett steg nedan. Kinesiska tillverkare har upptagit en stor marknadsnisch eftersom priset på deras utrustning är mycket lägre. Den inhemska produktionen av minitraktorer har precis börjat utvecklas. Detta beror på det faktum att tidigare i vårt land fanns kollektiva gårdar, och all utrustning producerades för denna riktning. Den lättaste inhemska traktorn betraktades som T-25. Dess massa nådde 2 ton.

Med tillkomsten av småbönder är minitraktorer efterfrågade. Det är därför den inhemska tillverkaren nyligen har börjat omorganisera i denna riktning.

KMZ - 012

Minitraktorn tillverkas av Kurgan Machine-Building Plant. Den manövrerbara modellen utvecklades ursprungligen för arbete i växthus och utomhus på platser med begränsat utrymme.Traktorn är utrustad med hydraulik, fjädring fram och bak. Ständig förbättring av modellen syftar till dess funktionalitet. Aktiva redskap kan nu användas på framsidan.

Den ryska tillverkaren började vara uppmärksam på utformningen av utrustningen. Så här fick minitraktorn ett modernt, attraktivt utseende. Han är bekväm, manövrerbar och, viktigast av allt, hård.

Priset på traktorn är i nivå med sina kinesiska motsvarigheter, och kvaliteten är bäst. Det är därför konsumenterna började ägna mer uppmärksamhet åt modellen KMZ - 012. Dessutom är kostnaden för bilagor acceptabel för en vanlig användare. Ta till exempel en rotorfläta. Dess pris är cirka 41 tusen rubel. När det gäller kvalitet är flätan inte sämre än den importerade analogen, så du bör inte betala för mycket för det importerade varumärket.

T-0.2.03.2-1

Minitraktorn i Chelyabinsk-anläggningen är i stor efterfrågan bland offentliga verktyg samt byggnadsorganisationer. Allt detta beror på att utrustningen kan röra sig på hjul och larvspår. Omvandlingen är snabb. Det räcker bara att låsa framhjulen.

Tillverkaren ägde stor uppmärksamhet åt traktorns design och komfort. I större utsträckning gäller detta hyttens utformning. Hon blev rymlig. En bekväm uppvärmd stol är installerad inuti. Det kommer att vara bekvämt att arbeta med en sådan teknik även i svåra frost.

Viktig! Mini-traktormodellen tillverkas med tre olika motorer. De kan vara bensin och diesel.

Xingtai HT-120

Denna minitraktor tillskrivs ofta kinesiska tillverkare. Namnet på varumärket spelade en roll här, liksom själva utrustningen. Faktum är att den här modellen tillverkas av den ryska tillverkaren Interagro LLC. Anläggningen ligger i staden Chekhovo. XT-120-modellen är utrustad med en av tre typer av motorer med olika effekt: 12, 14 och 16 hk. från. Motorer körs på diesel och kännetecknas av ekonomi.

Ägaren till en minitraktor behöver inte oroa sig för dyrt underhåll och reparationer. Reservdelar finns i vilken specialaffär som helst. Tillverkaren garanterar en lång livslängd om utrustningen inte är överbelastad. Traktorn väger cirka 1,5 ton medan den kännetecknas av sin manövrerbarhet, små dimensioner och enkel kontroll.

Priset på en minitraktor i olika butiker kan variera kraftigt, men det börjar från 110 tusen rubel. Modellen kan köpas i alla regioner i Ryssland. Det blir billigare för köparen att ta traktorn direkt från fabriken. Det är dock nödvändigt att ta hänsyn till transportsträckan. När allt kommer omkring kommer transportkostnaderna till en annan stad, med hänsyn till kostnaden för utrustning, att överstiga priset på traktorn som återförsäljare erbjuder på plats.

Uralets

När man granskar ryska tillverkare av minitraktorer, bör man inte tappa urskiljningen av Chelyabinsk-anläggningen - Uralets 160, 180 och 220. Utrustningen är utrustad med en ekonomisk och pålitlig dieselmotor. Det finns förbättrade modeller som kännetecknas av ökad motoreffektivitet och 30% lägre bränsleförbrukning.

Viktig! Servicecenter för reparation och underhåll av minitraktorer finns i 180 städer.

Förutom dieselmotorer tillverkas Uralets också med bensinmotorer. Köparen får möjlighet att välja en modell med en öppen och stängd sittbrunn. För kalla områden är det andra alternativet mer efterfrågat. Den stängda stugan tillåter användning av utrustning under alla väderförhållanden.

Om du väljer mellan diesel- och bensinmodeller når den tidigare livslängden 600 tusen km. Denna indikator övertalar konsumenten mer att köpa en minitraktor med en dieselmotor.

Videon visar minitraktorn på jobbet:

Ussurian

Mini-traktorer från Ussuriysk-anläggningen har ännu inte vunnit stor popularitet bland konsumenterna. Betyget ligger dock inte efter sina föregångare. Tillverkaren tillverkar ett antal minitraktorer med en kapacitet på 25 liter. från. till stora analoger med en kapacitet på 90 liter. från. Utrustad med en dieselmotor.

Minitraktorer kännetecknas av modern design, bekväm hytt och högkvalitativ montering. Separat erbjuds olika tillbehör som avsevärt utvidgar utrustningens funktionalitet.

Priset för en minitraktor "Ussuriets" börjar från 250 tusen rubel. Du kan dock inte köpa den i varje stad. Den inhemska konsumenten är försiktig med allt nytt och vill inte ta risker. Även om ägarna av denna teknik talar bra om det. Diesel startar även i kallt väder -40handla omC. Temperaturförändringar påverkar inte motorns prestanda på något sätt.

Priser för minitraktorer från ryska tillverkare

Prisbildningen på en rysktillverkad minitraktor beror på många faktorer. För olika regioner kan samma modell säljas med en stor skillnad i kostnad. När du köper en minitraktor måste du vägledas av att sådan utrustning inte tas på en dag. Det är inte värt att spara här, men det är också dumt att betala för mycket för varumärket.

Varje person har sin egen åsikt om vilka kriterier man ska välja teknik. Det är bara viktigt att tänka på att alla minitraktorer kräver underhåll och med tiden kommer den att gå sönder. Det är nödvändigt att välja utrustning av ett visst märke, med hänsyn till tillgängligheten av reservdelar till den i detaljhandeln, samt deras tillgänglighet till ett pris.

Råd! Det är bättre att prioritera varumärket vars servicecenter ligger nära din bostadsort.

Naturligtvis håller en japansk minitraktor längre. Men inte alla modeller finns i reservdelar. Dessutom kommer en förfalskning av kinesisk produktion ofta över. Och kostnaden för sådana reservdelar kommer att kosta traktorägaren mycket. Här är det bättre att ge företräde åt en rysk tillverkare.

Prisbildningen påverkas också av året för modellutgåvan. Till exempel kan de avvecklade traktorerna KMZ-012 eller T-0.2.03 köpas billigt. Med tiden kommer de fortfarande att behöva repareras, och det kommer helt enkelt inte att finnas några reservdelar eller de måste köpas på marknaden till ett högt pris.

Beroende på region kan samma modell av en inhemsk minitraktor säljas med en prisskillnad på upp till 30 tusen rubel. Låt oss titta på den ungefärliga kostnaden för utrustning från ryska tillverkare:

 • KMZ-012 - kostar ägaren i intervallet 80-250 tusen rubel. Den stora kostnadskostnaden beror på tillverkningsåret samt förekomsten av tillbehör.
 • Priset för T-0.2.03-modellen bildas på ett liknande sätt. Det varierar i intervallet 100-250 tusen rubel.
 • För "Ussuriets" kommer att behöva betala cirka 250 tusen rubel. Här beror prispolicyn på regionen. Ju längre från tillverkarens fabrik, desto högre kostnad.
 • Kostnaden för "Uraltsa" med en 16 hk motor börjar från 220 tusen rubel. Modell med en kapacitet på 22 liter. från. kostar minst 360 tusen rubel.
 • "Xingtai 120" kan köpas från 110 tusen rubel.

I allmänhet är priset på nya inhemska minitraktorer ungefär samma som för importerade motsvarigheter. Det slutliga valet är alltid upp till köparen.

Kommentarer (1)
 1. Jordbrukstraktorn är en tvåhjulad med fyra halvspår.

  11/17/2017 vid 06:11
  Vladimir
Ge feedback

Trädgård

Blommor

Konstruktion