Hur man väljer en snöspade på hjul

På vintern har ägarna till privata hus och förortsområden en vila: allt arbete i trädgården och i trädgården stannar. Det enda som varje invånare i Ryssland måste göra med jämna mellanrum är att rengöra sin trädgård från snö. Vintrarna är olika: ibland räcker det med en kvast eller kvast, ett annat år måste du få en speciell snöskovel med en bred hink. Eller kanske det inte räcker, då kommer specialutrustning för snöröjning att vara till nytta.

Den enklaste mekaniserade anordningen för att ta bort snö - en spade på hjul - kommer att diskuteras i den här artikeln.

Vad är snöskovlarna?

Naturligtvis anses det mest produktiva alternativet vara en bulldozer eller en minitraktor, som klarar av stora snömassor på några minuter, och detta kan göras praktiskt taget utan någon ansträngning från en persons sida. Men i privata hushåll är en snöborttagningstraktor ganska överdriven, eftersom territoriet här är ganska begränsat.

Vanligtvis använder invånare i den privata sektorn följande enheter för att bekämpa snö:

 1. Platta trä- eller metallskovlar med ett långt handtag, med vilket det är bekvämt att skrapa av även frusen skorpa och ta bort is.
 2. Handskopor av plastplatta, som är lätta och har stor kapacitet. Med sådana anordningar är det bekvämt att fånga upp lös snö, ta bort stora överhäng och snödrivor.
 3. I mer komplexa fall används snöborttagningsanordningar som kan fånga snö på egen hand och ta bort den åt sidan med en skruv som liknar insidan av köttkvarnen. Sådana anordningar är dock endast lämpliga för ett tunt lager av snö; skruvarna kommer inte att klara is.
 4. Snöskovlar på hjul är en praktisk lösning för ägare av stora gårdar och lantgårdar. Tack vare denna teknik lossas en persons baksida, allt som krävs av honom är att rikta den självgående spaden i rätt riktning.
Uppmärksamhet! Utformningarna på enheter på hjul kan variera avsevärt: antalet hjul, utseende, skopdimensioner och vikt.

Klassificering och modeller

Teknik med hjul gör att du kan rensa mycket stora områden av snö, och detta görs utan mycket stress för en person. Modeller av hjulskovlar för snöröjning kan utrustas med en motor, men sådana enheter kostar mer.

De enklaste hjulmekanismerna är av manuell typ. En sådan teknik måste drivas av en person, spaden rör sig enligt principen för en vagn.

Det finns några av de vanligaste spadeutformningarna på hjul:

 • fyrhjulsskovel för att rensa snö kallas ofta en mini bulldozer. Den består av en metallram med ett hjul på vardera sidan. Det finns ett stort metallblad framför fordonet. Du kan justera bladvinkeln och därmed samla snö i en eller annan riktning från utrustningen. Den tunga fyrhjuliga vagnen kommer att fungera även med våt och packad snö.
 • Den förenklade modellen har bara två hjul, det ser ut som en trädgårdsskottkärra. En sådan spade är mindre produktiv, men det är lättare att arbeta med den. Om det uppstår ojämnheter på ytan lyfter personen helt enkelt bladet för att undvika stötar.
 • Den mest moderna modellen kallas "snövargen". Hon ser lite rolig ut, men faktiskt visade hon sig perfekt. Snöslunga med ett hjul och plastskopan är mycket manövrerbar och lätt, enkel att använda. Denna teknik är praktisk för att rensa smala stigar och svåråtkomliga platser i trädgården.
Viktig! Nästa steg i utvecklingen av snöskovlar är den elektriska modellen, men den här tekniken är mycket dyrare.

"Electromash"

Nästan alla snöskopor på hjul som finns i inhemska butiker tillverkas i Ryssland. Modellen för Electromash-företaget är inget undantag.

Denna metallmodell har sina egna egenskaper, såsom:

 • enkel konstruktion;
 • blad av hållbart stål, 2 mm tjockt;
 • gummerade hjul;
 • möjligheten att vrida skopbladet;
 • handtagets förmåga att ändra höjd och lutning, anpassa sig till personens höjd;
 • närvaron av ett ihållande hörn, tack vare vilket spaden inte kraschar i snön.

Skopbredden på denna spade på hjul är 0,7 meter, vilket gör det möjligt att rensa snö från inte bara stigar utan också bredare gator eller gårdar. Hela strukturen väger cirka 11 kg, vilket tack vare gummihjulen praktiskt taget inte känns.

"Bulldozer"

Designen av företaget "Bulldozer" kännetecknas av högre produktivitet, eftersom skopan i denna modell är bredare - 80 cm. En person med absolut fysik och fysisk kondition kan använda utrustning på hjul.

Modellen har sina fördelar:

 • en skrapa installerad på skopan hjälper till att klara isskorpan och skydda skopan själv från brott;
 • hela strukturen är gjord av metall, vilket avsevärt förlänger dess livslängd och ökar dess hållfasthet;
 • bladet kan justeras genom att stanna i flera positioner (extrem höger eller vänster eller horisontellt);
 • handtaget kan också justeras både i höjd och lutning.

Uppmärksamhet! Det är fullt möjligt att göra en snöslunga på hjul gör det själv... För att göra detta behöver du ett metallrör eller hörn för handtaget och ramen, ett par hjul från en gammal vagn eller barncykel, stålplåt eller ett rör med stor diameter (cirka 40-50 cm) för att göra en hink.

Slutsats

Skyffel på hjul kommer att vara en utmärkt hjälpare för snöröjning. Det är särskilt användbart när vintrarna är hårda, med ofta snöstormar och snöfall, och är också lämplig för ägare av stora förortsområden. Att arbeta med en power spade är mycket enklare och snabbare än en vanlig handspade.

Kommentarer (1)
 1. Hallå! Var kan jag köpa en snöskovelspade eller en BULLDOZER-spade

  02/12/2018 vid 01:02
  Helena
Ge feedback

Trädgård

Blommor

Konstruktion