Miracle Shovel Plowman

För bearbetning av en tomt använder trädgårdsmästare inte bara en bakomliggande traktor utan också primitiva enheter. Tidigare gjordes de självständigt, men nu kan du hitta fabrikstillverkade alternativ. Ett sådant verktyg är en mirakelspade som heter Plowman. I utseende är dessa dubbla gafflar som bildar en jordrivare. Under arbetet sker höjning av ett jordlager med en spade från Plowman på grund av hävarmen från händerna och inte ryggen.

Hur man använder verktyget

Principen att använda en spade är enkel. Grävning av jorden sker med ett bakåtsteg på cirka 10–20 cm. För att göra det tydligare går en person framåt med ryggen och drar ett instrument bakom sig. Efter att spaden har installerats på marken pressas arbetsgafflarna in. För att göra detta kliver du på ett speciellt stopp med en fot.

Råd! Äldre och sjuka människor rekommenderas att inte köra arbetsgafflarna till full djup när de arbetar på hård mark.

Medan du lossar marken med plogmans spade kan du fortfarande pressa på den övre bygeln på arbetsgafflarna. Till en början kan den här metoden verka obekväm på grund av det här elementets avlägsna läge. Dessutom, från vana, kommer benet att hålla fast vid stoppet. Emellertid tänkte utvecklaren ursprungligen just ett sådant sätt att arbeta. Med tiden, efter flera träningspass, inser en person att detta är det mest bekväma och enkla alternativet. När allt kommer omkring att pressa gaffeln i marken kommer inte från benets ansträngning, utan från kroppsvikten. En person behöver bara flytta kroppen lite framåt.

Detta arbetssätt kommer inte att leda till smärta i höftleden efter bearbetning av 1–2 hektar i trädgården. Med förvärv av färdigheter rör sig benet intuitivt förbi stoppet för att stå på bygeln på den arbetande högaffeln. Plogman har också sina nackdelar, men verktyget är fortfarande lättare att arbeta med än en vanlig spade.

Viktig! Miraklet med en spade Plowman lossar inte jungfrujord. För dessa ändamål finns det ett annat verktyg av liknande design, men smalare och med ett glest arrangemang av arbetande tänder.

Videon demonstrerar arbetet med mirakel av en spade på fast mark:

Spadeutrustning Plowman

Innan du överväger ritnings mirakelverktyg, du måste förstå hur det fungerar. Spaden består av två gafflar. En del är stillastående och den andra är rörlig. När arbetsgafflarna lyfter ett jordlager passerar det genom tänderna på den stationära delen och jordklumparna krossas. Således sker lossning till ett djup av 15–20 cm.

Plogman tillverkas i flera modifieringar, olika i storlek. Men enligt recensioner är mirakelspaden Plowman mer efterfrågad med en rambredd på 35 cm. Verktyget väger cirka 4,5 kg. I detta fall är ramens längd 78 cm och arbetsgafflarna 23 cm. Spaden har 5 tänder och säljs vanligtvis utan handtag. Diagrammet visar verktygets huvudnoder.

Från ritningen kan man se att enheten är en mirakel är enkel. Dessutom utgör det ingen fara för en person som skadas under arbetet. Arbetsdelen är en bred gaffel. De är fästa vid den gemensamma ramen med två stopp som ger elementets rörlighet. Tänderna svetsas på den stationära ramen inuti. En tonvikt på två element läggs framför. Det är en förlängning av ramen. Plogmans backgauge är formad som bokstaven T.

Själva ramen är gjord av ett ihåligt rör. Detta säkerställer verktygets lätthet. Tänderna är gjorda av härdat stål. För att utföra miraklet placeras spaden på ett trähandtag.

Förmåga mirakel spade

Verktyget är utformat för att underlätta manuellt arbete i samband med lossning av jorden.Jämfört med den traditionella bajonettversionen låter den här enheten dig bearbeta cirka två hundra kvadratmeter mark på 1 timme. Samtidigt minimeras arbetskraftskostnaderna.

Beroende på storleken på spaden, erhålls en remsa som är förberedd för trädgårdsbädden med en bredd på upp till 43 cm. Vid behov kan lösningen göras till hela djupet på upp till 23 cm eller ytligt, utan kör gafflarna helt i marken. Under grävningen stiger rötterna med tänderna ogräs till ytan, men slits inte i bitar. Detta förhindrar dem från ytterligare reproduktion.

Varför är en Plowman bättre än en vanlig spade

Den största fördelen med Ploughman är behovet av att anstränga mindre. Efter att ha arbetat ett par timmar med en bajonettskovel, känner en person svår trötthet i ryggen, liksom smärta i höftleden. Plogman blir av med detta problem.

När du använder jordbearbetning måste du bryta upp klumpar och plana marken med en kratta. Efter plogmans passage finns en bädd redo för plantering. Verktyget kan till och med snabbt gräva upp en liten trädgård för att plantera potatis.

En annan fördel med Ploughman är högaffeln. Bajonettens kontinuerliga skärblad skiljer inte bara ogräsens rötter utan hugger också daggmaskarna. Gaffeln har smala tänder, som inte på något sätt kan skada jordens fördelaktiga invånare.

Varför är en plogman bättre än en bakomliggande traktor

Naturligtvis är en kultivator eller en bakomliggande traktor många gånger bättre än handverktyg i produktivitet. Men här kan du också hitta fördelarna med mirakelspaden. Låt oss börja med ekonomi. Plogmannen behöver inte tanka olja och bränsle, köpa förbrukningsvaror och reservdelar för reparationer.

Med en bakomliggande traktor är det inte alltid möjligt att komma in i svåråtkomliga områden i trädgården. Dessutom har enheten en imponerande vikt och har förmågan att studsa på hård mark under odling med en fräs. Efter flera timmars sådant arbete känner en person svår trötthet i armar och rygg.

Att göra en plogman med egna händer

Naturligtvis är det här verktyget lättare att köpa, men om det finns metall och svetsning hemma, varför inte göra Ploughman själv. Det finns inget svårt i detta. Du behöver bara läsa noggrant diagrammet.

Viktig! Av design ser Ploughman ut som en annan mirakelspade - Mole. Huvudskillnaden är tändernas längd. För Ploughman är den upp till 25 cm, och för Mole är de längre.

Bredden på den självgjorda Plowman beror bara på hans önskningar. Med en ökning av denna indikator accelererar arbetsprocessen, men samtidigt accelererar trötthet. Det är vanligtvis optimalt att skapa ett verktyg med en bredd på 35 till 50 cm, men inte mer.

Principen för att montera strukturen är som följer:

  • För tillverkning av gaffeltänder väljs härdade stålstänger. Plattvalsade produkter med en bredd på upp till 20 mm eller förstärkning är lämpliga. Antalet bajonetter beror på ramens bredd. De är svetsade och håller sig till ett minimumsteg på 100 mm.
  • Gafflarna måste slipas så att de lätt passar i marken. För att göra detta gör sliparen snitt i en vinkel på cirka 30handla om... För chernozem kan skärvinkeln minskas till 15handla om, men sådana bajonetter blir mattare snabbare.
  • Gör sedan en stödstång. Här kan du använda förstärkning, men då kommer spaden att öka. Det är bättre att föredra ett fyrkantigt rör på minst 10 mm.
  • Basen för handtaget är svetsat från ett 50 mm tjockt cirkulärt stålrör.
  • Stoppstången är böjd med en båge av stålplåt med en tjocklek på minst 5 mm. Platsen för vikningen är svetsad vid basen för skärning, och de motsatta två ändarna fästs sedan vid stången på den stationära ramen.

När alla element är svetsade får du den fungerande rörliga delen av spadens mirakel. Därefter måste du göra den andra stationära halvan. Den är gjord på samma sätt, bara tänderna behöver inte slipas. Ramen är böjd ut ur det fyrkantiga röret så att två stopp bildas framför. Ett T-format stopp är svetsat på baksidan av spaden. Anslutningen av de två delarna av spaden görs rörlig. För att göra detta svetsas klackar till lagerstången och den stationära ramen, varefter de två elementen är anslutna med en bult eller hårnål.Slutet på arbetet är installationen av ett trähandtag.

Vittnesmål

Istället för att sammanfatta, låt oss ta en titt på recensionerna av trädgårdsmästare om mirakel Plovman.

Lydia Nikolaevna, pensionär
Plogman köpte en spade för 2 år sedan för bearbetning av en liten sommarstuga. Verktyget i sig fungerar naturligtvis inte, men att gräva upp sängarna är mycket lättare än att använda en bajonettskovel. Det finns inte tillräckligt med styrka för att bearbeta området för potatis, så jag anställer en person med en motor-kultivator.
Sergey Stepanovich, ägare till ett förortsområde
Plogmannen köpte en mirakelspade för att lossa områden där den bakomgående traktorn inte går. I princip är verktyget inte dåligt, men efter fem timmars arbete känner du dig trött. Den enda glädjen är att ryggen inte gör ont nu, men mina händer blir fortfarande trötta.
Ge feedback

Trädgård

Blommor

Konstruktion