Propolis för prostatit

Behandling av prostatit med propolis är för närvarande en ny, men i själva verket en "väl glömd gammal" metod för att hantera denna obehagliga sjukdom. De fördelaktiga substanserna i propolis kan ha en komplex effekt på patientens kropp och hjälpa honom att övervinna denna smygande sjukdom. Propolis har visat sig väl både som ett botemedel för att lindra symtomen på prostatit och som ett läkemedel som kan hantera ett stort antal sjukdomar som orsakar det.

Användbara egenskaper hos propolis för prostatit

Propolis är ett ämne med hartsartad konsistens som används av både inhemska och vilda bin för "konstruktionsarbete": täcker luckor i bikupan, isolerar främmande föremål, justerar brunnhålet, delvis täcker bikakan etc.

I själva verket är propolis ett komplext ämne med flera komponenter som består av klibbiga ämnen. Dessa ämnen samlas av insekter från trädens vårknoppar; senare blandas de med binzymer.

Produktens färg kan vara väldigt annorlunda: från en mörk nyans av grön till brun. Samtidigt beror färgen praktiskt taget inte på vilket träd insekterna samlar ämnena från, huvudrollen i dess färg spelas av enzymer. Icke desto mindre föredrar bin av alla träd oftast att samla klibbiga ämnen från björk, poppel och or som råvara för propolis.

Eftersom propolis är en avfallsprodukt från inhemska bin klassificeras den som ett läkemedel av naturligt ursprung. Läkemedlet har många medicinska egenskaper, varav de viktigaste är bakteriedödande, smärtstillande och antiinflammatoriska.

Viktig! Till skillnad från honung och zabrus, som förlorar sina unika medicinska egenskaper under värmebehandling redan vid en temperatur på ca + 60 ° C, behåller denna biodlingsprodukt sina fördelaktiga egenskaper även efter långvarig kokning (upp till 1 timme).

Dessa och andra egenskaper gör att läkemedlet kan användas vid behandling av många sjukdomar, varav en är prostatit. Denna term hänvisar till olika inflammatoriska processer i prostatakörteln hos män, som har en mängd olika ursprung.

Två huvudorsaker till prostatit övervägs för närvarande:

 • trängsel i det lilla bäckenet (av olika orsaker - från stillasittande livsstil till minskad immunitet);
 • infektiös (nästan alla sjukdomar i urinvägarna, liksom de flesta kroniska sjukdomar som inte är associerade med det, men har en smittsam natur).

Det speciella med prostatit är att denna sjukdom inte är dödlig eller ens kritisk för kroppen. Obehaglig smärta och oförmågan att ha ett normalt sexliv gör emellertid miljontals män till ett verkligt lidande.

Hur som helst är behandlingen av prostatit symptomatisk och sker mot bakgrund av eliminering av den bakomliggande orsaken till sjukdomen (eller dess lindring). De fördelaktiga egenskaperna hos propolis för prostatit och prostatadenom beror på dess sammansättning.

Produkten innehåller mer än 200 ämnen, varav mer än 3/4 är biologiskt aktiva.Konventionellt kan alla organiska ämnen som ingår i produkten delas in i följande komponenter:

 • aromatiska syror och växtpolyfenoler - 50%;
 • vax - 30%;
 • eteriska oljor och aminosyror - 20%.

Propolis innehåller även följande mineralkomponenter:

 • kalcium;
 • magnesium;
 • zink;
 • kalium;
 • järn;
 • fosfor.

Bland organiska föreningar bör flavonoider och kaempferoler noteras särskilt, vilka har antibakteriella, smärtstillande och antioxidant effekter. Glycin och valiner som ingår i propolis tar bort giftiga ämnen från kroppen. Proliner och lysiner har antivirala effekter och normaliserar inre organ.

Den terapeutiska effekten av propolis på kroppen med prostatit är som följer:

 • det har en kraftfull antiinflammatorisk effekt, vilket är särskilt viktigt för att minska symtomen på prostatit;
 • vid sekundära infektioner som åtföljer prostatit, är de antifungala och antibakteriella effekterna av läkemedlet viktiga;
 • medlet kan minska spasmer, förbättra blodcirkulationen och stimulera bildandet av prostata och celler i prostatakörteln;
 • lindrar smärta - ett av de mest obehagliga symptomen på prostatit;
 • en allmän förstärkande effekt produceras på kroppen, försvagad av prostatit och dess främsta orsak.

Ofta är prostatit en föregångare eller en följd av en annan urinvägsinfektion - prostatainenom eller godartad prostatahyperplasi. Precis som prostatit är det en rent manlig sjukdom. Det är en godartad tumör som leder till dissektion av prostatavävnaden och dess utvidgning. Och även om det för närvarande finns många effektiva sätt att behandla det tack vare klassisk medicin, kommer användningen av propolis för adenom också att vara användbar.

Den terapeutiska effekten av propolis med adenom uttrycks i följande:

 • undertryckande av patologiska celler och förhindrande av övergången av en godartad bildning till en malign;
 • mättnad av kroppen med antioxidanter som motverkar oxidationen av intracellulära fetter och uppkomsten av cancerceller;
 • återställande effekt på immunsystemet, stimulerar ytterligare skyddande funktioner i kroppen;
 • förbättra arbetet med andra endokrina körtlar.

Effektiviteten av behandlingen av prostatit med propolis hemma

Användningen av propolis för prostatit har en komplex effekt och kan göras självständigt hemma. I detta fall kan både olika behandlingsmetoder användas, liksom olika metoder för att införa läkemedlet i kroppen (tinktur, suppositorier, salvor etc.).

I vissa fall rekommenderas att man använder flera medel för behandling samtidigt: man tror att propolis-tinktur med alkohol för prostatit kommer att vara mindre effektiv om suppositorier inte används samtidigt.

Hur man behandlar prostata adenom och prostatit med propolis

Propolisbehandling av prostatit och prostatadenom kan göras på något av följande sätt, eller en kombination av dem:

 • användning av tinkturer för prostatit med alkohol;
 • användning av tinkturer utan användning av etanol;
 • användning av salvor;
 • användningen av propolisolja;
 • användning mot prostatit eller adenom hos propolis suppositorier.

Dessa metoder och behandlingsmedel kan användas både separat och i interaktion med andra läkemedel inom klassisk medicin, homeopatisk medicin eller i kombination med varandra.

Hur man tar propolis tinktur för prostatit

Behandling av prostatit med propolis på alkohol är ett av de äldsta och bevisade sätten att bekämpa denna sjukdom. Den största fördelen med att använda detta läkemedel är dess långa hållbarhetstid, upp till 1 år.

Alkoholtinktur görs enligt följande:

 1. Ta 500 ml 96% etanollösning och upp till 150 g välrenad propolis.
 2. Propolis krossas så mycket som möjligt.Det är tillrådligt att göra detta i trä- eller stenmurbruk och inte använda metallmurbruk, mixer eller mixer, så att de aktiva substanserna i propolis inte kommer i kontakt med metallen.
 3. Den krossade propolis placeras i en ogenomskinlig flaska eller någon annan behållare, som det är önskvärt att linda med folie.
 4. Behållaren är tätt försluten med ett lock, förpackad i en varm filt eller filt och placerad på en mörk plats.
 5. Skaka innehållet i behållaren en gång om dagen.
 6. Efter en vecka avlägsnas tinkturen till kylskåpet, där den stannar i ytterligare 4 dagar.
 7. Tinkturen för prostatit bör filtreras och förvaras i kylskåpet.

Propolis-tinktur för prostatit kan tillverkas utan alkohol. Dess effektivitet är inte mindre än alkohol, men den kan lagras relativt kort tid - högst två dagar.

Göra tinktur på vatten:

 1. Ta 100 g propolis och 300 ml vatten och blanda i en behållare med bred mun.
 2. Efter att blandningsprocessen har avslutats (och med tanke på egenskaperna hos propolis kan den räcka tillräckligt länge) placeras behållaren i ett vattenbad och värmebehandlas i cirka 60 minuter.
 3. Efter ett vattenbad infunderas vätskan i cirka 8 timmar.
Viktig! När vätskan kokar bort, var noga med att lägga till den! Uppvärmning till temperaturer över 120 ° C upphäver de positiva egenskaperna hos propolis.

Därefter kommer instruktioner att ges om användning av propolis-tinktur för prostatit:

Om alkohol:

 • dagligt behov av att använda 10 droppar 3 gånger om dagen före måltiderna;
 • tinkturen kan blandas med vatten eller mjölk före användning;
 • behandlingsförloppet är en månad.

Alkoholfri:

 • tinkturen konsumeras tre gånger om dagen före eller efter måltiderna;
 • den enkla dosen är 40-50 ml;
 • eftersom tinkturens hållbarhet på vatten även i kylskåpet är 2 dagar, bör den förnyas varannan dag;
 • varaktigheten av behandlingen är 1 månad.

När du skapar en tinktur på vatten rekommenderas det inte att göra det mer än 300 ml, eftersom konsumtionen av läkemedlet per dag är 120-150 ml, och den oanvända tinkturen måste kastas.

Propolisolja för prostatit

För att förbereda propolisolja för behandling behöver du följande ingredienser:

 • vegetabilisk olja (vilken som helst) - 200 ml;
 • propolis - 30 g.

Beredningen av ett oljepreparat för behandling är som följer:

 • oljan upphettas till 80-100 ° C;
 • sedan läggs propolis till den;
 • efter tillsats av propolis placeras behållaren med olja i ett vattenbad, där blandningen blandas grundligt i 10 minuter eller tills den blir helt homogen.

Oljan kyls sedan och används på olika sätt. En av dessa metoder för prostatit är användningen av lavemang. För detta injiceras 25-30 ml propolisolja i ändtarmen i 5-10 minuter. Under administreringen av lavemanget ska patienten vara i knä-armbågsläget.

Efter att lavemanget har administrerats, lägg dig på magen och lägg dig på den i 5 minuter. Därefter måste du rulla över på ryggen, placera en kudde under fötterna och ligga i denna position i ytterligare 5 minuter.

Totalt utförs upp till tre dussin sådana procedurer under behandlingen under behandlingen (en per dag).

Oljelement för prostatit har fungerat bra för behandling i kombination med örtbad.

Hur man behandlar prostatit med propolis med honung

Honungsblandningen med propolis används på ett naturligt sätt - genom att äta. Trots den avlägsna punkten för intaget av mat från platsen för prostata, har detta läkemedel en komplex effekt på kroppen på grund av att absorptionen av propolis sker i tarmarna tillsammans med honung.

Livsmedelsblandningen bereds enligt följande: propolis blandas med bi honung i förhållandet 1 till 10 under en halvtimme i ett vattenbad.

Applicera läkemedlet under en kurs, behandlingstiden är 1 månad, 10 ml 3 gånger om dagen, en halvtimme före måltiderna.

Rektala suppositorier med propolis för prostatit och prostata adenom

Behandling av prostatit och hyperplasi med propolis är mest effektivt vid användning av rektala suppositorier. I detta fall kommer effekten av propolis att utföras direkt på sjukdomens fokus.

Ljusrecept:

 • ta 100 g propolisextrakt och avdunsta 40 g torrsubstans från det;
 • detta ämne späds med 200 g medicinsk alkohol;
 • tillsätt 2 g kakaosmör till den resulterande kompositionen;
 • ljus bildas av massan.

Alternativt recept:

 • 200 g lanolin och 50 g propolis blandas i ett vattenbad;
 • tillsätt 50 g vax;
 • blandningen blandas grundligt och ljus bildas av den.

Under behandlingen administreras suppositorier rektalt 1 gång per dag när som helst.

Viktig! För korrekt behandling måste suppositorier förvaras i ändtarmen tills de är helt upplösta. För att förhindra att de flyter ut, bör du ta ett horisontellt läge.

Behandlingstiden är högst 3 veckor. Det måste följas av en paus på minst två månader.

Kontraindikationer

Propolis medicinska egenskaper gör att den kan användas för prostatit och adenom, men använd dessa medel, glöm inte kontraindikationer.

Det finns bara en kontraindikation för detta botemedel - individuell intolerans.

Till skillnad från honung är denna biodlingsprodukt inte allergiframkallande och orsakar inte pseudoallergier vid behandlingen.

Försiktighetsåtgärder

Vissa försiktighetsåtgärder bör dock vidtas vid behandling med propolis. Trots det faktum att kortvarig användning av läkemedlet inte orsakar allergiska reaktioner och gör det möjligt att klassificera det som giftfria läkemedel, är det okänt hur detta folkmedicin kommer att fungera under långvarig behandling.

Detta gäller särskilt för närvarande, när antalet patienter som använder propolisterapi ökar varje år. Allt kompliceras ytterligare av det faktum att ofta, när man behandlar samma sjukdom, helt enkelt gigantiska doser av detta läkemedel injiceras i kroppen och olika sätt att komma in i kroppen används.

Inga studier har också gjorts relaterade till reaktionen mot propolis hos patienter som lider av följande sjukdomar:

 • eksem;
 • diabetes;
 • astma;
 • allergi mot bin gift.

Patienter som lider av dessa sjukdomar rekommenderas inte att genomföra för långa behandlingskurser med propolis. Och om en sådan önskan ändå uppstår, är det bättre att göra alla procedurer under överinseende av en specialist.

Slutsats

Behandling av prostatit med propolis är ett av de nya sätten att bekämpa denna sjukdom. Substanserna i propolis kan, om inte helt bota prostatit, åtminstone väsentligt lindra patientens tillstånd. Av all traditionell medicin vid behandling av prostatit är detta läkemedel en av de mest effektiva.

Ge feedback

Trädgård

Blommor

Konstruktion