Propolis-tinktur med mjölk: medicinska egenskaper och kontraindikationer

Propolis (uza) - organiskt binim, starkt naturligt antibiotikum. Ämnet innehåller en betydande mängd biologiskt aktiva spårämnen och vitaminföreningar. I farmakologi används bi lim för att producera läkemedel. Ämnet används i alternativ medicin i form av olja, salva. Användningen av alkoholbaserad propolis-tinktur med mjölk är möjlig som ett effektivt antiinflammatoriskt medel.

Medicinska egenskaper propolis tinktur med mjölk

Uza används av bin för att hålla bikupan varm hela tiden. Bin samlar ämnet från trädknoppar och löv, under arbetet kommer enzymer som produceras av insekter in i kompositionen.

Biproduktens kvalitet och sammansättning beror på tidpunkten för insamlingen. Den mest koncentrerade sammansättningen av höstbimet. Propolis-tinktur med mjölk och honung är det vanligaste receptet för behandling av ett antal sjukdomar. Mejeriprodukten tillför ett vitaminkomplex (B, C, D, E), mineraler och spårämnen (kalcium, magnesium) till bindningens beståndsdelar. Tinkturen, berikad med mer än 40 biologiskt aktiva ingredienser, hjälper till att förbättra hälsan:

 1. Vitaminföreningar återställer synen, stöder immunförsvaret.
 2. Kalcium främjar vaskulär elasticitet, förhindrar arytmier och har en gynnsam effekt på hjärnbarken.
 3. Zink är involverat i kolhydratmetabolismen.
 4. Järn normaliserar den metaboliska processen på cellnivå, är involverad i hematopoiesis.
 5. Mangan återställer balansen mellan "bra" och "dåliga" kolesterol, förhindrar bildning av blodproppar i blodkärlen.
 6. Aminosyror är energigeneratorn i kroppen och ansvarar för ämnesomsättningen mellan enzymer och vitaminer.
 7. Flavonoider förhindrar virusinfektioner, har antiinflammatoriska och antibakteriella effekter och hämmar tillväxten av cancerceller.
 8. Användningen av produkten hjälper till med förkylning och virussjukdomar. På grund av dess medicinska egenskaper förhindrar det spridningen av infektion.
Uppmärksamhet! En biprodukt med mjölk tar bort giftiga ämnen, förbättrar kroppens motstånd och förkortar återhämtningsperioden efter sjukdom.

Vilken mjölk med propolis-tinktur läker

Tinkturen används ofta i alternativ medicin. Biprodukten är bitter i smak, mjölk tillför inte bara ett antal användbara mikroelement utan neutraliserar också bitterhet. De fördelaktiga egenskaperna hos propolis med mjölk används för att förebygga och behandla ett antal patologier:

 1. Andningsvägar: bronkit, lunginflammation, lunginflammation, faryngit, bihåleinflammation, tonsillit, tonsillit.
 2. Virus- och bakterieinfektioner: ARVI, ARI, bihåleinflammation.
 3. Magtarmkanalen: duodenit, neoplasmer på olika platser, gastrit.
 4. Urinvägar: cystit, nefrit.
 5. Inflammation i gallblåsan.
 6. Reproduktionssystem hos män: prostatit, erektil dysfunktion, adenom, vesikulit.
 7. Reproduktionssystem hos kvinnor: inflammation i bihangarna, fibroids, endometrit, oregelbunden menstruation.
 8. Endokrina systemet, pankreatit.Ansökan om normalisering av blodglukos vid diabetes mellitus rekommenderas också.
 9. Dermatologiska avvikelser: eksem, akne, psoriasis, brännskador, sår.
 10. Leder: gikt, reumatism, artrit.
 11. Tuberkulos (som ett adjuvans).
 12. Tandpatologier: periodontal sjukdom, stomatit.
Viktig! Tinktur av mjölk och propolis stärker immunförsvaret, lindrar huvudvärk.

Hur många droppar propolis att lägga i mjölk

För behandling och förebyggande av sjukdomar hos vuxna har en alkoholisk tinktur av propolis med mjölk använts. Doseringen beror på andelen biprodukt i alkohol. En 10% produkt framställs i förhållandet 1:10, 20% i förhållandet 2:10. Recept:

 1. Den krossade biprodukten hälls med alkohol.
 2. De tas bort i ett mörkt rum; exponering för ultraviolett strålning får inte tillåtas.
 3. Tål 14 dagar.
 4. Skaka regelbundet.
 5. Filtrerad.

Läkemedlet förvaras i upp till 4 år. Användning: 35 droppar 10% av produkten för 130 g varm mjölk, om 20% tinktur, räcker det att använda 20 droppar, för samma mängd.

Råd! Fördelarna med att dricka propolismjölk på natten är att förbättra sömnen och förhindra säsongsinfektioner.

Hur man dricker propolis med mjölk

Behandlingsförloppet med tinktur beror på patologin. Verktyget kan kombineras med antivirala läkemedel och antibiotika. För att förebygga och behandla luftvägsinfektioner tas propolis med mjölk på natten.

Hur man tar propolis-tinktur med mjölk för mag-tarmsjukdomar

För sjukdomar i matsmältningssystemet är det nödvändigt att använda en tinktur beredd enligt följande recept:

 1. Mal uzu (du kan ta den i pulverform).
 2. Tillsätt 3 msk. l. i 0,5 liter mjölk.
 3. Koka på låg värme i 15 minuter.
 4. Låt sedimentera, filtrera.

Ta 35 ml tinktur varannan timme, kurs - 4 dagar. Sluta ta läkemedlet i 3 dagar och upprepa sedan behandlingen. Ta en paus i 90 dagar, behandlingsregimen återupptas. Användning av alkoholhaltig tinktur är också tillåten. 30 droppar av medlet hälls i varm mjölk, tas före sänggåendet i 5 dagar.

Gastrit behandlas enligt följande:

 • 100 ml tinktur blandas med 10 ml havtornolja;
 • koka upp;
 • filtrerad;
 • 30 droppar injiceras i 150 g mjölk.

Behandlingsförloppet är 14 dagar (1 timme före måltiderna). Detta följs av en veckas paus, kursen upprepas. Förvara oanvänd blandning i kylen.

Användningen av propolis-tinktur, utspädd i mjölk, anses vara effektiv för gastroduodenit. Blandningen framställs av följande ingredienser:

 • skalade valnötter - 20 g;
 • mjölk - 450 ml;
 • honung - 2 tsk;
 • alkoholtinktur - 60 droppar.

Nötterna males, läggs till mjölk. Koka i 5 minuter. Lägg honung i blandningen, låt buljongen svalna. Propolis läggs till. Detta är det dagliga intaget, det är uppdelat i lika delar och dricks under dagen, före måltiderna.

Med ett sår i tolvfingertarmen eller magen är det nödvändigt att använda ett medel som består av följande komponenter:

 • honung - 1 tsk;
 • propolis tinktur (20%) - 25 droppar;
 • mjölk - 250 ml.

Mjölken värms upp, de nödvändiga komponenterna tillsätts, uppdelas i 3 delar, dricks 30 minuter före måltid, kursen är 3 veckor.

Mjölk med propolis för förkylning

Vid hosta, ont i halsen, bronkit, om orsaken till patologin är förkyld, lindra symtomen med hjälp av en folkmedicin gjord av 400 ml mjölk och 1,5 msk. l. pulverformiga bindningar. Blandningen kokar långsamt i 5 minuter, sedan filtreras den. Konsumeras varmt varje timme (sipp). Vid säsongsbetonade virusinfektioner (ARVI, ARI) dricks 45 droppar tinktur per 1 glas mjölk under veckan.

Råd! Produkten ska drickas varm 15 minuter före sänggåendet.

För att stärka immunförsvaret

För att öka kroppens motståndskraft mot smittsamma sjukdomar rekommenderas att man tar mjölk med propolis-tinktur. Förfarandet är relevant för att stärka immuniteten före säsongsutbrott av virussjukdomar - tidigt på vintern och våren.För förebyggande ändamål dricker de en tinktur bestående av 5 g biprodukt eller 32 droppar. tinkturer för 150 ml mjölk. Förebyggande genomförs i 30 dagar, ungefär i november och maj. Du kan dricka läkemedlet på morgonen eller på natten.

Andningssjukdomar

Bland recepten för alternativ medicin tar behandlingen av andningsorgan med propolis och mjölk en ledande plats. Verktyget lindrar hosta, rengör bronkierna, dess användning är indicerad för lunginflammation, astma. Vid bronkit rekommenderas att man kombinerar tinktur och inandning med en biprodukt. Inhalatorn är fylld med 2 liter vatten med 2 ml alkoholtinktur, procedurer utförs tre gånger om dagen. Innan du går och lägger dig, drick 200 g varm mjölk med 35 droppar tinktur.

Ett glas varm mjölk med 40 droppar propolis-tinktur lindrar symtomen på bronkialastma, läkemedlet är uppdelat i tre dagliga doser. Behandlingsförloppet är 60 dagar. Ansökan om lunginflammation och tuberkulos kräver framställning av en blandning av 150 g smör och 15 g binlimpulver. Blandningen upphettas till flytande tillstånd, filtreras, kyls. Ta 1 msk. l. före måltider, tvättas ned med varm mjölk, är kursen två månader.

För ledsjukdomar

Propolis anses vara ett effektivt botemedel, dess användning är effektiv för behandling av ledvärk av olika ursprung:

 1. Gikt behandlas med propolis-tinktur från 20 g uza-pulver och 300 ml alkohol. Tillsätt 30 droppar i ett glas mjölk, drick på fastande mage i 14 dagar. Användningen av alkoholhaltig tinktur som komprimering på problemområdet hjälper till att minska smärtan.
 2. Polyartrit behandlas med tinktur och mjölk (1 tsk per 100 ml), det är nödvändigt att använda det tre gånger om dagen, kursen är 21 dagar. Ett botemedel baserat på vatten- och binim (1: 1), som förvaras i ett ångbad i cirka 1 timme, lindrar ledvärk. Efter filtrering tillsätts blandningen (8 droppar) till varm mjölk och dricks på kvällen. Tinkturen lindrar smärta, förbättrar sömnkvaliteten.
 3. För ledsjukdomar av vilken etiologi som helst anses mjölk (750 ml) och torr propolis (90 g) vara effektiva lösningar. Blandningen kokas i 25 minuter, får sedimentera. En film av vaxplack bildas på ämnets yta, den avlägsnas försiktigt, gnuggas in i det drabbade området. Mjölken dricks i 1/3 kopp före måltiderna.

För hudsjukdomar

Produkten, tillverkad av 50 g propolis och 0,5 l mjölk (kokt i 10 minuter), har en antimikrobiell effekt, lindrar klåda och inflammation och påskyndar processen för hudregenerering. Användningen av medlet är nödvändig för behandling av:

 • sår med en purulent-nekrotisk process;
 • brännskador;
 • kokar;
 • acne;
 • eksem;
 • dermatit.

Efter kokning hälls propolismjölk i en ren behållare, får sedimentera. Hudskador behandlas med en film borttagen från ytan. Användningen av mjölk med propolis är effektiv som lotion och komprimerar. Intern användning utförs enligt schemat: 2 msk l. tre gånger om dagen.

Med sjukdomar i urinvägarna

Vid patologi i urinblåsan, njurarna indikeras användning av propolis-tinktur, honung och mjölk:

 • honung - 1 msk. l.;
 • tinktur - 35 droppar;
 • mjölk - 0,2 l.

Mejeriprodukten kokas, honung löses upp, får svalna till varmt tillstånd, tinktur tillsätts. Ta före sänggåendet för att värma upp väl täckt med en filt.

Lindra smärta under menstruationscykeln med mjölk (100 ml) med 20 droppar alkoholtinktur med propolis. Läkemedlet dricks på fastande mage och sent på kvällen, används för adnexit (inflammation i bilagorna) under en kurs av 14 dagar, sedan en veckas paus, behandlingen upprepas.

På grund av dess antitumöregenskaper har medlet funnit tillämpning för behandling av myom. I 50 ml tillsätt 30 droppar 20% propolis-tinktur. Terapin utförs i två 30-dagars kurser med en paus på två veckor. Komplexet använder ett vattenhaltigt extrakt baserat på binim för tamponger.

Vid sjukdomar i bäckenorganen, för behandling av män i alternativ medicin, rekommenderas det ofta att använda propolis i sin rena form och som en tinktur.Mjölk (40 ml) med 25 droppar propolis-tinktur hjälper till att lindra den inflammatoriska processen vid prostatit. Dosen beräknas för en applikation, de dricker på morgonen och på kvällen i 21 dagar. Vid förvärring rekommenderas att du sätter 5 g propolis under tungan för resorption på morgonen och före sänggåendet. För att minska smärtan under förvärring av kroniskt adenom, med vesikulit, infektionssjukdomar i urinvägarna, rekommenderas att använda läkemedlet för en 14-dagars kurs. Propolis renad från föroreningar (25 g) löses i 0,5 l mjölk, drickes 4 gånger en halvtimme före måltiderna.

Med endokrina sjukdomar

Flavonoider i propolis har antimikrobiell effekt, lindrar inflammation. Tinktur med biprodukt och mjölk rekommenderas för användning vid pankreatit i ett tidigt utvecklingsstadium. I 0,5 liter varm mjölk, tillsätt 35 droppar alkoholhaltig tinktur (10%). Drick på morgonen före frukost 250 ml och före sänggåendet den andra delen av produkten. Om så önskas, tillsätt 2 tsk till ämnet. honung.

För att minska koncentrationen av glukos i blodet, använd propolis-tinktur (20%), utspädd i mjölk, samtidigt - 1/3 kopp och 35 droppar. Drick 4 gånger om dagen före måltiderna i 1,5 månader. För att normalisera sköldkörteln halveras antalet droppar med samma volym mjölk, behandlingsförloppet är 4 månader.

Med diffus struma dricker 40 droppar 10% tinktur under året.

Användningen av propolis tinktur med mjölk för barn

Verktyget tar bort slem väl, därför används det för att behandla barn från förkylning åtföljt av hosta, samt för att förhindra virusinfektioner med försvagad immunitet hos ett barn. Används för behandling av 10% tinktur. Upp till 3 års ålder är biprodukten kontraindicerad. Propolis dosering för barn för 1 glas mjölk:

 • 3-5 år - 3 droppar;
 • 5-7 år gammal - 5 droppar;
 • 7-13 år gammal - 10 droppar;
 • 13-15 år gammal - 12 droppar.

Det rekommenderas att ge tinkturen på natten. Propolis är ett starkt allergen. Ett test måste utföras före användning. Under en halvtimme är ett litet fragment av propolis fixerat på insidan av handleden. Sedan avlägsnas det om det inte finns rodnad eller hudutslag, mjölk kan ges utan risk för en allergisk reaktion.

Kontraindikationer

De medicinska egenskaperna hos propolis med mjölk är obestridliga, men det finns ett antal kontraindikationer för vilka medlet används med försiktighet:

 • med en tendens till allergier mot biprodukter, om det finns en intolerans mot honung, är propolis inte lämpligt för behandling;
 • i frånvaro av ett enzym som främjar absorptionen av laktos;
 • med endokrina störningar (II-grad av diabetes);
 • med allvarliga problem med den metaboliska processen.

Tinktur med propolis och en mejeriprodukt lindrar förkylningssymtom, stoppar tillväxten av bakterier med purulenta sår. För behandling av allvarligare sjukdomar används det som ett komplement i komplex terapi med mediciner.

Slutsats

Användningen av propolis-tinktur med mjölk är indicerad för inflammatoriska processer. Taget på natten lugnar läkemedlet nervsystemet, förbättrar sömnkvaliteten. Det har slemlösande egenskaper och används mot hosta och bronkit. Behandlar hudsjukdomar. Det är ett sätt att stärka immunförsvaret. Rekommenderas för män att öka styrkan och förhindra erektil dysfunktion, för behandling av patologier i bäckenorganen. Hos kvinnor, lindrar smärta under menstruationscykeln, stoppar spridningen av myom.

Ge feedback

Trädgård

Blommor

Konstruktion